| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Fransızların ünlü bilim adamı kaptan Coustou için Cebelitarık boğazındaki iki farklı su akışını tesbit ettiği için ve kuranı kerimde " İbret olsun ki biz iki denizin suyunu birbirine katmadık " denildiğinden müslüman olduğu yolunda yayınlar çıktı. Fakat cenazesi kiliseden kaldırıldı. Kaptan Coustou acaba gerçekten müslüman olmuşmuydu. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Ruhunu çağırıp sormak lazım Ama gelmez ki cehennemdeyse zaten bırakmazlar cennetteyse kendisi gelmek istemez :-) __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bu da, "Buzz" Aldrin'inde (aya giden adam) müslüman olduğu büyük palavralardan biridir. Bilhassa ABD'deki vs. müslüman cemiyetlerinin bir numaralı uğraşı, bunun gibi hoax'ları temizlemeye çalışmaktadır. Çünkü Pakistan, Mısır ve Türk Müslümanı için bu adamlar ne kadar ulaşılmaz ise, onlar için bunlar o kadar her gün TV'de vs. gördükleri adamlar. Bu tür uydurmalarla bir yere varılmaz, bellidir, ötesi yoktur. Böylesi bir yalanla veya H.Y. gibi çarpıtma, gizleme ve yalan söyleme ile bir dava savunulmaya çalışılıyorsa işin arkasında davadan çok şahsi çıkarlar var olmuştur hep. Bu yüzden de bunları ortaya atanların samimiyetini konu bazında değil, dava bazında sorgulamak gerekir. Benim kanaatim bu kadar yalanın arkasına sığınacak birisinin ancak kendi menfaatini düşünüdüğü, dinle, bilimle vs. ilgisinin olmayacağıdır. Yalan ile yanılmayı karıştırmayalım elbette. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Kaptan Kusto, islam dünyasina göre, deniz dibinde yaptigi tatli su tuzlu suyla alakasi olmayan incelemesi ustaca manipule edilip ertesi gün müslüman oluverir ve gemisinin güvertesinde sabah ezani bile okur Böylece biraz gec te olsa, himmete erisen kaptan, islamiyeti kabulden sonra hemen ünlü sonradan-müslümanlarin bas kösesine oturtulur. Günü gelir kaptanin ölüm saati:-( Ancak maalesef Kusto öldüğünde bir kilise de, üstelik epeyce de ünlü bir kilisede; Notr Dam Katedrali’nde yapılan törenle uğurlanir son yolculuğuna. Ama adamın günahını almayalım canım. Belki de kimilerinin cehaletinden olabilir mi bu cigirtkanlik sayin goodfather, hikayeyi öyle sulandirdilar ki, sonunda adamin kulagina gitti ve gazetelere demec vermek zorunda kalmisti: "Islama diger dinler gibi saygi duyarim, ben bir arastirmaciyim, din degistirmem söz konusu degildir." Konu sicak iken, bu aciklamayai kaptanin kendisi yapmisti. Ben okudum. Haber Türk gazetelerinde de cikti. Gazete arsivlerinden bulunabilir mi bilemiyorum. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-04-06 12:21 . |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| çok da önemli değildir..birinin müslüman olmasıyla islam şeref kazanmaz,,bilakim inancıma göre o kişi şeref kazanır... |
|
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| ''aslında kaptan kusto hiç bir zaman müslüman olmamıştır. Kaptan Cousteau (Kusto), müslüman olmamıştır. 1997 yılında vefat eden Kaptan Kusto, Paris'teki Notrdam Katedrali'nde yapılan Hristiyan töreni ile defnedilmiştir. cenazesi, bir Cami'den cenaze namazı ile kaldırılmamıştır. (1) bu efsane o kadar dillenip budaklanmıştır ki; en sonunda cousteau kurumuna sorulmuş (kaptan henüz hayattayken) ve aşağıdaki cevap alınmıştır; türkçesi aşağıdaki gibidir; Cousteau Kurumu Sayın Charles TUCKER 11A Chemin de Pennachy 69230 ST GENIS LAVAL FC/DC Paris, Kasım 2, 1991 Sayın ilgili, Mektubunuzu aldık ve etkinliklerimizle ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz. Saygıdeğer Cousteau müslüman olmamıştır ve bu dedikodu kurumumuzun haberi olmadan yayılmıştır. Yüksek Saygılarımla, Didier CERCEAU chargé de mission (Kurum Sorumlusu/Yetkilisi)'' kaynakça; YENİ ŞAFAK yalanmakinasi.com __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Herkese Merhaba, Şu Kaptan Kusto hikayesini işittikçe saçlarım diken diken oluyor. Kenen Evren ve Saz Arkadaşları’nın hüküm sürdükleri yıllarda birden “ Sızıntı” isimli dergi, ülkenin her köşe başında satılır ve bulunur oldu. Yayınladıkları haberleri iyi anımsıyorum çünkü her biri sanki uzaydan inecek misafirlerimizin verecekleri heyecan kadar ortalığı kasıp kavuruyordu. O günlerde Lise öğrencisiyken; Kaptan Kusto Müslüman olmuş! Duydunuz mu? Ay’a ilk ayak basan astronotlardan biri indiği anda ezan sesleri işitmiş! O da hemen Müslüman olmuş! “Sana marka yağı” tüketiyor musunuz evde? Hayır! Neden? Abi yemeyin o yağları. Onları Yahudiler üretiyorlar. İçine sinek yağı katıyorlar. Haydaaa? Buna benzer ve sonu gelmeyen yalan yanlış, uyduruk ve maksatlı haberleri çok iyi anımsıyorum. İşin daha da ilginci ülkenin her bir vadisinde eşzamanlı birer fısıltı gazetesi gibi yayılmalarıydı. Maksatlı haber yayanları lanetlediğim ve kınadığım gibi; Bu tür fantastik hikayeleri sorgulamadan, Bunların doğruluk derecelerinden şüphe duymadan, Bunları olduğu gibi esas alıp, Ardından kendilerince ahkam kesenlere ne demelidir? Sevgiler BC |
| #8 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: May 2006
| Kimin, hangi gerekçeyle müslüman olduğunun/olmadığının hiç bir önemi yoktur; çünkü bu,islamlığın muhtevasında hiç bir değişikliğe neden olmayacaktır..Sadece yansımasında ve yayılmasında olumlu/olumsuz etki yaratabilecektir.. BC'nin de işaret ettiği gibi, bu tip "maksatlı" haberler, dini reddetmiş olanları ( yalnız dini reddedenleri,dine dönüş için açık kapı bırakıyor sayıyorum ) ve ateistleri ilgilendirmez ; çünkü çok basit ve altı boştur... tartışılan onca dogma düşünüldüğünde... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|