Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Biji Kemalizm

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski12-01-08, 20:08  #1
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
Biji Kemalizm

Sorularımızı yanıtlayan Türköne, DTP'yi, 1930'lardaki CHP'ye benzetiyor: "1930'ların, 40'ların demir cenderesi olan tek parti yönetimiyle (ki oldukça faşist bir CHP'dir), şiddet araçlarıyla Kürt halkı üzerindeki baskıyla var olan DTP'yi birbirine benzetebiliriz. İkisi de egemen olduğu toplumda tepeden inmeci bir modernleşme projesi uyguladı." Türköne'ye göre, "Kürt Kemalizmi"nin iki kaynağı var: "Bizim Kürtler ne de olsa Cumhuriyet'in resmi tarihi ile büyüdü. Bildikleri en yakın uluslaşma ve ulus devlet inşa etme modeli Türkiye. İkincisi, PKK-DTP çizgisinin Stalinist geçmişinden kaynaklanan, aydınlanmış öncü kadroların halkı aydınlatmaları ve rehberlik etmeleriBu iki kaynağı laiklik birleştiriyor. Kürtler'in bir ulusa dönüşmesi dindarlığın zayıflaması ile mümkün. Öcalan'ın, Kemalizm adını sık telaffuz etmesi ve kendisini 'Kürtler'in Atatürk'ü' yerine koyması boşuna değil. Kemalizm katı ve sert bir ideoloji değil, bir modernleştirme projesidir."

yazının devamı için linki tıklayınız.

http://www.yeniaktuel.com.tr/tur102,131@2100.html

Öcalan neden böyle bir zemine kaymış olabilir?
Eski12-01-08, 21:22  #2
koçero

koçero'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
BEN KEMALİST DEĞİLİM

Kendisinin Kemalist olmadığını ifade eden KCK Önderi, “bana da Şeyh Saitçilik yaptırmaya çalışıyorlar. Ben şu anda demokratik özerklik diyorum, bu temelde M. Kemal ile ilişki geliştirselerdi bugün Ortadoğu’da Kürtlerin durumu çok daha ileri düzeyde olurdu. M. Kemal 1920’de Kürtlerle işbirliği yaptı. Bu doğru bir tavırdı. Bağımsızlıkçıydı ve emperyalizme karşıydı. Bunlar Kemalist olmadıkları halde Kemalist olduklarını söylüyorlar, yalan söylüyorlar, neden gerçek fikirlerini ortaya koyamıyorlar? Ya gerçek Kemalist olsunlar ya da Kemalist olduklarını söylemesinler. Ben M. Kemal’in olduğu yerdeyim, O’nun kıyamet kopardığı noktadayım. Ben bunları dile getirdiğim zaman bana Kemalist oldu diyorlar. Hayır, ben Kemalist falan değilim, görüşlerim, düşüncelerim bellidir. M. Kemal bu noktada önemlidir, tehlikeyi görmüştü; İngiliz oyununu görmüştü ve kıyameti koparmıştı. Atatürk’ün daha sonra, özellikle 30’lu yıllarda yaptıklarını eleştiriyorum” dedi.
http://www.gazeteoku.com/popup.php?u...urpolitika.com
Eski12-01-08, 21:23  #3
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın phidas şöyle demiş:

Mesajı Göster

Muhatabın yazısını konu başından beri okursanız atatürkün mili mücadelesini neredeyse islam harbine benzetmekte...
- Siz çarpıtmada bir duayensiniz. Kurtuluş savaşında insanların ölümlerine 5 dakika kaldıklarını bildikleri sırada Kuran okuduklarını bu ülkenin vatandaşı olan herkes bilir.

- Kurtuluş filmini birçok insan izlemiştir. Orada iç çamaşırlarını bırakmış askerler var. Neden bırakmışlar, Peygamberin huzuruna çıkacağız az sonra, temiz çıkalım... TRT yapımıdır bu film.

- Sıradakiii...
Eski12-01-08, 21:26  #4
phidas

phidas'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın umbrasword şöyle demiş:

Mesajı Göster
- Siz çarpıtmada bir duayensiniz. Kurtuluş savaşında insanların ölümlerine 5 dakika kaldıklarını bildikleri sırada Kuran okuduklarını bu ülkenin vatandaşı olan herkes bilir.

- Kurtuluş filmini birçok insan izlemiştir. Orada iç çamaşırlarını bırakmış askerler var. Neden bırakmışlar, Peygamberin huzuruna çıkacağız az sonra, temiz çıkalım... TRT yapımıdır bu film.

- Sıradakiii...
Biz kurtuluş savaşında savaşan halktan bahsetmiyoruz ...

anlamamakta neden ısrar ediyorsunuz?

Atatürk ve ekibinde ne kurtuluş savaşında nede savaş sonrası öyle peygamber huzuru, kuran okuma vs yoktu...

dilerseniz vardı diyelim.

İnönüyü'de isterseniz mücahid yapalım...
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-08, 21:27  #5
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Atatürk düşmanlığımı...?

Şu iki satır yazınızı okuyan ve az biraz tarih bilgisi olan birisi eminim yazınıza gülecektir...

Saidi nursi malesef pkk tarafından 30 yıl dan fazla bir süre hapsedilmiştir haberiniz var mı?

Bu arada 1938 den önceleri...

Yani neredeyse Atatürkü nurcu yapacaksınız...
- Atatürk'ü nurcu yapan yok. Atatürk, Saind Nursi'yi meclise davet etmiştir. Zaten ikisi birkaç kez görüşmüşlerdir. Birçok hocanın asıldığı günlerde Said Nursi'ye ev hapsi cezası verilmişti. Neden o asılmadı?

- Said Nursi'yi Pkk hapsetmiş. İşte darı ambarı daha var galiba. Pkk ne zaman kurulmuştu?
Eski12-01-08, 21:29  #6
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Biz kurtuluş savaşında savaşan halktan bahsetmiyoruz ...

anlamamakta neden ısrar ediyorsunuz?

Atatürk ve ekibinde ne kurtuluş savaşında nede savaş sonrası öyle peygamber huzuru, kuran okuma vs yoktu...

dilerseniz vardı diyelim.

İnönüyü'de isterseniz mücahid yapalım...
- Atatürk'ün ekibinde yoktu demek, erlerde, subaylarda yoktu mu demek? Acayiiipp.
- Kaynak; kurtuluş filmi, çanakkale belgeselleri ve Çanakkale savaşını anlatan kitaplar, askerlerin mektupları, gazilerin anlattıkları.

- Sizin kaynağınız nedir?
Eski12-01-08, 21:30  #7
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
kürtçüleri ezen ataya alkış.
kürtleri Ata ezmemistir sayin phidas.

Daha muvazzaf (yedek) yüzbasi iken orduya kurtulusa katilan genc M.Kemal, pasa arkadaslarina cektigi telgraflarinda, önce ellerinizden öperim diyerek konuya giriyordu.

ucuz konusmamak gerek. Yasar Kemal de bir Kürt olarak M.Kemal´i cok iyi tanir, forumlari bos yazilarla doldurmamak gerek degil mi?

Tarihi hic bilmiyorsunuz demisti, Berlin´de Günter Grass´in elinden Baris ödülünü alirken Yasar Kemal, kendisine sizin gibi itiraz eden kürtcü düsünceye

Kürtcülük, tipki ülkü ocaklari gibi uyuyan fasizmdir.
ikisi de ortaya ciktiginda kan durmaz....

gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-01-08 21:33 .
gezer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-08, 21:31  #8
ŞoreŞ

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: Muhacerette

Alıntı:
Demek ki ülkede 3 milyon tavuk var.
Alıntı:
sayin sores, chat agzi ile yazdiginizdan, inaniniz ne demek istediginizi anlayamadim...
Bunu bana degilde benden önce konuya cevaben yazan arkadaşlara yazdığınıza yoruyorum bu cevabınızı chat ağzıyla yazanlara chat ağzıyla cevap verilir.Anlayacağınız kim neyi hak ederse o....
Alıntı:
icinízde ne tasiyorsunuz, o da belirsiz.
Ben içimde taşıdığım mesajı en başta yazmıştım zaten sn;gezer bakın o mesaj hem silinmiş hemde ceza puanına maruz kalmış malum özgür düşünce ve demokratik bir ortamda ve Türkiyenin en özgür düşünce platformunda ne güzel fikirlerimizi beyan ediyoruz...

ŞoreŞ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-01-08 21:44 .
ŞoreŞ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-08, 21:32  #9
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Alıntı:
Sayın gezer şöyle demiş:

Kürtcülük, tipki ülkü ocaklari gibi uyuyan fazimdir.
ikisi de ortaya ciktiginda kan durmaz....
kanın durması gibi bir niyetleri yok zaten efendim.

düpedüz intikam peşindeler.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-08, 21:39  #10
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
kanın durması gibi bir niyetleri yok zaten efendim.

düpedüz intikam peşindeler.
sayin ivanov, bu isler zaten pionlarin iradesinde degil, bunu biliyoruz.
Bazi pion baslari bu isleri idare ediyoruz edasi ile rotayi emperylizmin tam da rayina oturttuklarini, tutunamaynalar asla anlayamayacaklardir.

Bu nedenle zor yoluyla oturuyor ya yeni sistemler..
saygiyla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı