"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
CHP' den "CHE" açılımı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| CHP lideri Deniz Baykal, bugün parti okulunun ilk dersini verecek. Baykal partili gençlere sosyal demokrasinin tarihini anlatacak.. ![]() CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün İstanbul'da açılan parti okulunda ilk dersi verecek. "Sosyal Demokrasi'nin Tarihsel Evreleri, Günümüzdeki Durumu ve Geleceği" konulu derste Baykal, gençlere "Partiye güvenin, demokrasiye sarılın, umutsuzluğa düşmeyin" mesajı verecek. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın kentin çeşitli semtlerinde önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceği 50 Cumhuriyet Halk Evi"ni de (CHE) Baykal hizmete açacak. CHP'nin parti üyesi gençlerin ideolojik ve politik donanımlarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği "Parti Okulu", bugün Baykal'ın vereceği ilk dersle başlayacak. Törende CHP'ye geniş bir katılım da olacak. ANAP, Genç Parti, DP ve SHP'den yaklaşık 2 bin kişiye rozet takacak olan Baykal'ın gençlere vereceği derste şu mesajları vermesi bekleniyor:@ http://www.sabah.com.tr/haber,E2B2A4...B74E5DF83.html Cumhuriyet Halk Evi ![]() |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| bir an Che Guevera zannettim ![]() neyse..parti için güzel bir adım. bilgili insanlar yerleşecek. çay-kahve ahalisine ihtiyaç yok. daha önce des öylemiştim ; baykal gidici. ama arkasında enkaz bırakmayacak. sağlam bir teşkilat, yetişmiş gençler ve (ne yazık ki) merkez' e çekilmiş bir parti bırakacak. ama bu onun suçu değil. türkiye'de siyaset giderek sağa kayıyor. yok olmak istemeyenler bu trende uymak zorundalar. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Oldu olacak bir iki üç diye başlayıversin Deniz Baykal. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| onun matematiğe bölmeyle başladığı rivayet edilir __________________
Bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar! |
|
| |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Valla bölmesine diyecek sözüm yok.Hakkını vermek lazım iyi yapıyor. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #6 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Ben anlamadım.O okula gitmesi gereken baykal değil mi? ![]() CHP liler işlerini bilmiyor.En Haylaz ve Tembel öğrenciyi hoca yapıp ders verdirmişler.... Sonuç ortada. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #7 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Baykal Sosyal Demokratlık üzerine ders mi verecekmiş... Buna gözümle gülerim ![]() Yani gözüm yaşarana kadar gülerim demek istedim yanlış anlamayın... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| chp ordunun siyasi kanadı gibi davrandığı sürece, chp den bir cacık olmaz. dinci partilerin oy oranının %15 den % 50 ye çımasındaki en büyük katkıyı chp yapmıştır. __________________
kirli bir ırmaktır insan.kirli bir ırmagı icine alması ve bozulmadan kalması icin deniz olmalı insan |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: dünyada bir yerdeyim
| en iyi yapamadığı birçok şeyden biri de muhalefet..umarım hep yapamaz..bırakıp gittiği gün ise beni şaşırtacaktır.. __________________
...adalet, evrenin ruhudur...ömer hayyam |
|
| #10 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.Baykal'ın "Sosyal Demokratlık" dersi almaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Baykal'ın özellikle sosyal demokrat panellerde söyledikleri bu anlamda önemli. Ama bir sol parti ( Sosyal demokrat) herşeyden önce örgütlenme ve düşünce-siyaset oluşturma işini tepeden değil, tabandan gerçekleştirmelidir. Sol partilerde liderler bir sözcü durumunda olmalıdır. Politika tabandan üretilir ve parti o anlamda neyse, o olur. Baykalın CHP'si böyle bir sınavı geçememektedir. CHP'de yönetim krizi vardır. Bu parti 12 Eylül öncesinin en dramatik koşullarında kitle-örgüt birlikteliğini sağlayabildiği için "tepelerdeydi." 77 seçimlerinde alınan oy ( %42) bunun göztergesiydi. Bu birliktelik bozulduğu ve önemsenmediği ölçüde CHP sol'dan da, kitleden de kopmuştur. Yapay çözüm yollarıyla da bu sıkıntıları aşamaz. Sosyalist solun örgütlenme zorluğu yaşadığı ülkelerde sosyal demokratlar onlarla ve ülkenin en dinamik kesimi olan sosyalist gençlerle bir şekilde birliktelik sağlayabilmelidir. Bunun için gerekli olan tek şey, parti işleyişinde demokratikleşmeyi sağlayacak önlemleri almak, ve bu konuda hoşgörüyü geliştirmektir. Sn.Baykal'ın değerli bir Sosyal Demokrat olması ne yazık ki, bu tür anlayışların pratiğe geçmesine yetmemektedir. Bir ülkede aynı siyasal görüşü üç-beş detay dışında taşıyan insanlar durmadan farklı bir parti açma gereği duyuyorlarsa orada temelden yanlış giden bir şey vardır. Yapay çözüm yollarıyla bu yanlışlığı giderebilmek mümkün değildir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|