| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Özgürlük=Özgüven=Bilgi=Başarı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Başarısız İnsan Yoktur,Özgür Olmayan İnsan Vardır... Özgürlüğünü Kazanamamış İnsanlar,Özgüvenlerinide Kazanamazlar.... Özgüvenlerini Kazanamamış İnsanlar Bilgiye Ulaşamazlar.... Bilgiye Ulaşamayan İnsanlar Başarılı Olamazlar...... Başarının Çıtası Zekaya Değil,Özgürlüğe Paralellik Gösterir..... Sonuç Olarak:Doğuştan Genetik Bir Engeli Olmayan Herkes Birer Potansiyel Başarılıdır.... |
|
| #2 | ||
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
özgüveni gelişmemiş insanlar da pekala bilgiye ulaşabiirler. Aksine bilgiye ulaştıkça insanların zögüveni oluşur. İnsanlar daha ilkokul çağlarında bilgiyle tanışmaya başlarlar, fakat lise ve üniversite yıllarında bilgi edinmek amacıyla araştırmaya devam etmezlerse yeterli bilgiye sahip olamazlar ve çeşitli konulardaki bilgi eksikliğinden dolayı bu durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini doğru tahmin edemeyeceklerini düşünebilirler, böyle düşünmeleri ise onların kendilerine olan güvenlerinin yeterince gelişmemiş olduklarının göstergesidir. Halbuki engin bilgiye sahip olan yeni yetişkin kişiler çoğu konuyla karşılaştıklarında bu konuların naelerden bahsettiğini bilirler ve ona uygun davranışlarda/düşüncelerde bulunabilirler. Bu durumlara karşı koyabikeceklerini ve nasıl düşünmeleri geektiğini bildiklerinden dolayı bu kişilerin kendilerine olan güvenleri de gelişmiş olur. Yani kişi ne kadar bilgiye sahipse özgüveninin o derece sağlam olması bana daha mantıklı görünüyor. başarının çıtasının zeka ve ögürlüğün bileşimine bağlı olduğunu düşünüyorum. Yalnız buradaki özgürlük kavramı, özgür düşünmek olarak değil de ekonomik durumun yeterli olması anlaşılmalı. Zaten markist düşünceye göre özgürlüklerin temeli hanehalklarını ekonomik durumlarına dayanır. Zakaya da dayalıdır, çünkü küçük yaştaki çocuğun bilgiye ihtiyacı olduğunu ve araştırma yapmasının gelecekte kendisine faydalı olacağını düşüebikmesi çocuğun zeki olmasını gerektirir. Zeki olmayan çocuk bilgiye ulaşmak yerine eğlenceyle zamanını geçirir ve sonuçta başarılı olamaz. Zekanın başarıya katkısı, olayın en başında (çocuğu araştırmaya yönlendirmesinde) etkilidir. sonuç olarak; başarılı olmak hiç de kolay bir iş değildir. çocuğun zekasına, ailesinin ekonmik durumuna, ülkenin eğitim sistmine, çevresindeki insaların açık fikirli olup olmamasına vb. birçok etkene bağlıdır. Saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI | |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
beysim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-01-08 14:06 . | |
|
| #4 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Örgürlük "liberte" her insan özgürdür. Bu özgürlük şartların sınırlarını aşmayla alakalıdır. Hapishanedeki bir suçlu avluya çıktığında özgürdür. Çünkü gökyüzünü görebilmektedir. sahip olduklarımızla mutlu olmayı başardığımız noktada özgürüz. Bu özgürlük yeni özgürlükler için bir referansdır. __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #6 | |
| Ben zamandan mekandan bahsetmiyorum. Özgürlüğün insanın özünde olduğunu söylüyorum. Bunu çıkarabilecek güç yine insandadır. İnsan kendiyle barışık yaşadığı noktada özgür olabilir. Oysaki kendisiyle çelişkileri olan özgüvenden yoksun bireye istediğiniz imkanı tanıyın özgürlüğü tatmaz. Çünkü kendisini zincirlemiştir. __________________
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2008
| Varoluşçuların dedikleri gibi özgür olmak insan olmaktır.insan ancak özgür olduğu zaman insan olabilir. özgürlük beraberinde sorumluluğu sorumlulukgüveni güven özgüveni özgüven insanın bilgi kaynağına yönelmesini getirir. bu kaynağa yönelen kişi başarılı olur.ama her insan başarılı olmaz çünkü her insan özgür değildir en büyük esaret ise düşüncelerin yasaklanmasıdır.düşüncelerin yasaklanması beraberinde insanı insan yapan mekanizmayı söküp atar.bu sanki biraz siyasi gibi olmuş oldu ama nereye gidersek gidelim her yerde insan olmak özgür olmaktır... |
|
| #8 | |
| Bugün eski dostlarla özgürlük konusunda konuşurken bir arkadaşın deyimi hoşuma gitti. Özgürlük "sermayeden" geçer diyordu. Sermaye özgüven getirir ve maddi anlamda özgürlük oluşur. Zaten günümüz dünyası maddesel olarak bakıyorsa olaylara bu söylem doğrudur. __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|