Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Erdoğan'dan Cemevine yeşil ışık? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski13-01-08, 19:34  #1
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
Erdoğan'dan Cemevine yeşil ışık?

Anayasa içinde yapılacak bir şey varsa yaparız

İSTANBUL (ANKA)
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Alevilerin Cem Evleri'nin ibadethane olarak kabul edilmesine ilişkin şu ana kadar kendisine ulaşan bir talep olmadığını belirterek, “Anasayal yasalar içerisinde yapılacak bir şey varsa, bunlar içinde gerekli adımları atarız” dedi.
Başbakan Erdoğan, Medeniyetler İttifakı Girişimi 1. Forumu'na katılmak üzere İspanya'ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin “Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi anayasa ve yasalara aykırı” şeklindeki kararının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Anasayal yasalar içerisinde yapılacak bir şey varsa, bunlar içinde gerekli adımları atarız” dedi.

Şu ana kadar bu konuda kendisine ulaşan bir talep olmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Zaman zaman bunların dedikodusu yapılıyor. Şu anda bu konuyla ilgili iletilen, net herhangi bir şey Başbakanlığımıza olmadı. Daha önce böyle bir şey bazı milletvekili arkadaşlarımıza, bakan arkadaşlarımıza iletilmiş ve bunlarla ilgili de kendilerine Meclis'te bir cevap verilmiştir. Ve bildiğim kadarıyla bu idare mahkemesine de yansımış. Herhalde bugünkü bazı gazetelerde de idare mahkemesinin verdiği cevap var. Ama şahsıma ulaşmış böyle bir taleple ilgili herhangi birşey yok. Ulaştığında da biz bunlara tabi ki uzak kalmayız, değerlendiririz. Anayasal yasalar içerisinde yapılacak bir şey varsa, bunlar içinde gerekli adımları atarız.”
http://www.yenisafak.com.tr/politika...08&c=2&i=93082

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-01-08, 19:53  #2
Yekgirtú
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Alevilerin Cem Evleri'nin ibadethane olarak kabul edilmesine ilişkin şu ana kadar kendisine ulaşan bir talep olmadığını belirterek...
Hadi ordan ! Ananida al git ! Diyorum, baska bir sozede gerek yok.
Eski13-01-08, 19:55  #3
beysim
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Sadece Cem Evlerinin İbadethane olarak kabul edilmesi yetmez,Diyanette temsil edilme haklarınada sahip olmaları gerek...
beysim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-01-08, 19:57  #4
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın beysim şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sadece Cem Evlerinin İbadethane olarak kabul edilmesi yetmez,Diyanette temsil edilme haklarınada sahip olmaları gerek...
Diyanetin mezhebi olmaz star’a konuşan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, önümüzdeki günlerde atacakları adımları işte bu sözlerle özetledi. ‘Herkesin Diyanet’i olacağız. Diyanetin mezhebi meşrebi olmaz’ diye konuştu.

DİYANET ALEVİ AÇILIMINA HAZIR

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Alevi iftarını değerlendiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ‘Herkesin Diyaneti olmak, 21. yüzyıl Diyanet’i olmak, bu iki hedef önemli. Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyetin çok temel kurumlarından birisi. Kurulurken de hiçbir yanı, yönü, mezhebi, meşrebi olmadan, sadece doğru dini bilgiyi vermek üzere kurulmuş. Hiçbir vatandaşın, etnik veya dini inanışına göre ayırım yapmamıştır’ dedi.

AK Partili Reha Çamuroğlu tarafından organize edilen ve Alevi iftarına cübbesiyle yani dini temsilci olarak katılması Diyanet’in önümüzdeki dönemde Aleviler’e yönelik yeni açılımlar yapacağının da işareti oldu.
http://www.stargazete.com/index.asp?haberID=137977

Eski13-01-08, 20:01  #5
beysim
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
Diyanetin mezhebi olmaz star’a konuşan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, önümüzdeki günlerde atacakları adımları işte bu sözlerle özetledi. ‘Herkesin Diyanet’i olacağız. Diyanetin mezhebi meşrebi olmaz’ diye konuştu.

DİYANET ALEVİ AÇILIMINA HAZIR

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Alevi iftarını değerlendiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ‘Herkesin Diyaneti olmak, 21. yüzyıl Diyanet’i olmak, bu iki hedef önemli. Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyetin çok temel kurumlarından birisi. Kurulurken de hiçbir yanı, yönü, mezhebi, meşrebi olmadan, sadece doğru dini bilgiyi vermek üzere kurulmuş. Hiçbir vatandaşın, etnik veya dini inanışına göre ayırım yapmamıştır’ dedi.

AK Partili Reha Çamuroğlu tarafından organize edilen ve Alevi iftarına cübbesiyle yani dini temsilci olarak katılması Diyanet’in önümüzdeki dönemde Aleviler’e yönelik yeni açılımlar yapacağının da işareti oldu.
http://www.stargazete.com/index.asp?haberID=137977
Olması gerekende bu,Bekleyip göreceğiz...
beysim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-01-08, 20:04  #6
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın beysim şöyle demiş:

Mesajı Göster
Olması gerekende bu,Bekleyip göreceğiz...
aleviler için ilk defa bu kadar umutluyum.
umarım bu kez biter bu iş

Eski13-01-08, 20:12  #7
Yekgirtú
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
aleviler için ilk defa bu kadar umutluyum.
umarım bu kez biter bu iş
Bu cumlenizde bir gulmece'mi var yoksa demagoyi'mi yapiyorsunuz?
Eski13-01-08, 20:25  #8
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Erdoğan bana samimi gelmiyor...

türk-islamcıların kromozomlarına ters bir durumdur...
phidas is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-01-08, 20:43  #9
Eğitmen

Eğitmen'nın Avatarı

Eğer Anayasa'da uygun madde yoksa..

Demek ki.. O Anayasa LAİK bir Anayasa değildir..

Demek ki Bu ülkenin resmi DİN'i var demektir...

Kimse bu ülke laik diye kendini kandırmasın o zaman...
Eğitmen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-01-08, 21:17  #10
sarayka

sarayka'nın Avatarı

Devletin resmi dini zaten var, hatta mezhebi de var, sünni. Sanırım ondan da öte olarak, Nakşibendi tarikatı da resmi olabilir.
Yezidi inancı dahil bütün inaçlara eşit bir resmi politika olmadıkça, devletin laikliği şüphe götürür.
Bu olmayacaksa, dinayet bütünüyle kapatılmalıdır ki, bence bu olmalıdır. Ben inanmıyorum, neden inanlar için vergi ödemiş oluyorum? Hem de inanılmaz bir bütçe.
sarayka is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı