"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Başbakan Meslek liselilere müjdeyi verdi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Meslek liselilere müjde verdi: Önünüzdeki engelleri kaldıracağız Başbakan Tayyip Erdoğan, mesleki eğitimin önündeki engelleri kaldıracaklarını söyledi. Amerika'da ve Batı ülkelerinde düz liselerin yüzde 25, mesleki liselerin yüzde 75 oranında olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizde yüzde 75 düz lise, yüzde 25 meslek lisesi. Hazırlıklarımız sona ermek üzere. Önümüzdeki dönem, mesleki eğitime çözümler getirdiğimiz, Türkiye'nin önünü açtığımız bir dönem olacaktır." dedi. Batı ülkelerinde meslek lisesini bitirenlerin üniversiteye devam edemese bile hemen iş sahibi olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'de de bu ortamı oluşturacaklarını kaydetti. Erdoğan, bu konudaki hedeflerini ise şöyle açıkladı: "Meslek lisesi mezunları arttığında, yurtdışında da iş bulabilecekler. Bu, bizim ihracatımız olacak. Ancak hedefe ulaşmak için korkulardan kurtulmamız lazım. Yanlış kararın ülkeye maliyeti, diğer ülkelerle aramızdaki mesafenin 25 yıl açılması oluyor." 28 Şubat döneminde meslek lisesi mezunları için getirilen katsayı engeli, üniversiteye giriş imkanlarını sınırlandırmıştı. Bunun üzerine bu okullara ilgi azalmıştı. http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=637049 __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #2 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Ah şu engeller ben lisedeyken kalkmadı ya... Bugün istemediği okullardan mezun olmuş, istemediği bir okula devam ederek istemediği bir işte çalışan birisi olarak geçmişe dönüp bakınca ben mi hatalıydım, sistem mi diyorum sık sık... Yazık, çok yazık... Daha iyi bir yerde olabilirdim... Umarım bu eğitim sistemi değişir, bu ÖSS rezaleti kalkar... Gelecek nesiller kurtulsa bari... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| 28 şubat sağolsun sayın aristo ![]() erbakan hocamızı, çevik bir paşamızı ve (muhtemelen) darbe yapın direktiflerini ileten şahısları hayatınız boyunca saygıyla anarsınız artık ![]() ÖSS' nin kaklması ise altyapısal olarak mümkün değil. her şey yapılabilir ama o asla.. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #4 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
| ||
|
| |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| İmam Hatip Liselilerin önünü açmak için yapılmaya çalışılan bir ayak oyunu bu.Diğer Teknik Liselileri kullanarak İHL'ye kılıf hazırlıyorlar. |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sayin basbakan yine dokturmus anlasilan. Iyi hosta; henuz engeller'in tanimini yapmis degil kendisi. "Durmak yok ! Yola Devam!" Kendisinden bu slogan'in esliginde devasa icraatlar bekliyoruz halk olarak. __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Meslek Lİselerinin önüdeki engeli kim kaldırırsa, sebep olursa ona ancak teşekkür ederim. Bu adaletsiz uygulamanın derhal kaldırılması ve eşitliğin sağlanması lazım. Ben aslında bu bu adaletsiz, bu çarpık uygulamanın derhal kaldırılması için CHP'nin ön ayak olmasını bekliyorum ama CHP tam tersi bu yasağın devamından taraf oluyor. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
RTE, simdi de melek lisesi mezunlarini oy malzemesi olarak kullaniyor. Sanki meslek okullarindan cikan ögrencilerin bir kismi üniversitelerde bir nebze basarili olsa dahi, 4 yillik üniversitelerden sonra diplomali issiz olmayacak. Ama bunu gencler dogal olarak göremiyorlar. Üzerlerinde oynanan oyunu görmelerini temenni ederiz ![]() Bir diger amaci, imam hatip mezunlarini ünilere yigmak. Tüm cabalar ülke icin degil, cikar icin... Yani bir baska deyimle RTE, artik sonuna yaklastigi merdivene bir kac basamak daha eklemege calisiyor. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-01-08 18:14 . | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Eğitim seçim malzemesi olduğu sürece sorunların çözümleri yerine yığılmaları işte böyle devam edecektir. Erdoğan, Alıntı:
Sizin meslek liselerindeki eğitiminizle avrupanınki aynı mıdır ki siz işinize her gelmediğinde kendinizi başkalarıyla kıyaslıyorsunuz. Evet şuanda piyon bir yök başkanı olursa isterlerse kaldırabilirler. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2008
| Bu işin bu hale gelmesine siyasetçiler neden olmadılar ki... Yalnız şu var ki 10 yılı aşkın bir süredir tüm meslek liseleri kan ağlıyor. Meslek liselerinin geneline hiç bir işe yaramayan ve üniversite beklentisi içinde olmayan tipler girmekteler. Bu uygulama, mesleki eğitimin kalitesini de vurdu. Bu durumun bir şekilde düzeltilmesi gerekiyor. Bunu ister AKP, ister CHP, isterse de İP yapsın, takdir ederim. İmam-Hatip korkusu yüzünden bu milletin tüm çocuklarının başını yakmanın gereği yok. Bu arada İmam-Hatipler konusunda da söylenenlerin hiçbirine katılmıyorum. Bu adamları dışlamayla memleket problemlerinin çözülmeyeceğinin anlaşılması lazım. Daha da kötüsü ''aaaa kuşa bak'' numarasıyla memleketi söğüşleyenlerin beğenmediğimiz siyasetçilerden ziyade askeri vesayet altında kalanlar olduğunu da görmemiz lazım. Bu vesayet altında kalanların içinde siyasetçimiz de, halkımız da diğer organlarımız da var. Herkesin önü açılmalı bence... İmam-Hatiplerin de... Yoksa kontrol edemediğimiz birileri o boşlukları dolduruveriyor. Bakın bizler İmam-Hatiplerin önünü nasıl kapatırız diye düşünürken şu anda şu sitede Hıristiyanlığa ve İsa'ya dair site reklamlarının da bir köşede yayınlanıyor olduğunu görmeniz gerekmiyor mu |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|