"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Başbakan Meslek liselilere müjdeyi verdi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski13-01-08, 22:49  #1
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
Başbakan Meslek liselilere müjdeyi verdi

Meslek liselilere müjde verdi: Önünüzdeki engelleri kaldıracağız
Başbakan Tayyip Erdoğan, mesleki eğitimin önündeki engelleri kaldıracaklarını söyledi. Amerika'da ve Batı ülkelerinde düz liselerin yüzde 25, mesleki liselerin yüzde 75 oranında olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizde yüzde 75 düz lise, yüzde 25 meslek lisesi.

Hazırlıklarımız sona ermek üzere. Önümüzdeki dönem, mesleki eğitime çözümler getirdiğimiz, Türkiye'nin önünü açtığımız bir dönem olacaktır." dedi. Batı ülkelerinde meslek lisesini bitirenlerin üniversiteye devam edemese bile hemen iş sahibi olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'de de bu ortamı oluşturacaklarını kaydetti. Erdoğan, bu konudaki hedeflerini ise şöyle açıkladı: "Meslek lisesi mezunları arttığında, yurtdışında da iş bulabilecekler. Bu, bizim ihracatımız olacak. Ancak hedefe ulaşmak için korkulardan kurtulmamız lazım. Yanlış kararın ülkeye maliyeti, diğer ülkelerle aramızdaki mesafenin 25 yıl açılması oluyor." 28 Şubat döneminde meslek lisesi mezunları için getirilen katsayı engeli, üniversiteye giriş imkanlarını sınırlandırmıştı. Bunun üzerine bu okullara ilgi azalmıştı.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=637049

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-01-08, 23:21  #2
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...

Ah şu engeller ben lisedeyken kalkmadı ya...

Bugün istemediği okullardan mezun olmuş, istemediği bir okula devam ederek istemediği bir işte çalışan birisi olarak geçmişe dönüp bakınca ben mi hatalıydım, sistem mi diyorum sık sık...

Yazık, çok yazık...

Daha iyi bir yerde olabilirdim...

Umarım bu eğitim sistemi değişir, bu ÖSS rezaleti kalkar...

Gelecek nesiller kurtulsa bari...
Eski13-01-08, 23:25  #3
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

28 şubat sağolsun sayın aristo
erbakan hocamızı, çevik bir paşamızı ve (muhtemelen) darbe yapın direktiflerini ileten şahısları hayatınız boyunca saygıyla anarsınız artık

ÖSS' nin kaklması ise altyapısal olarak mümkün değil.
her şey yapılabilir ama o asla..

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-01-08, 00:21  #4
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
Meslek liselilere müjde verdi: Önünüzdeki engelleri kaldıracağız
Başbakan Tayyip Erdoğan, mesleki eğitimin önündeki engelleri kaldıracaklarını söyledi. Amerika'da ve Batı ülkelerinde düz liselerin yüzde 25, mesleki liselerin yüzde 75 oranında olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizde yüzde 75 düz lise, yüzde 25 meslek lisesi. Hazırlıklarımız sona ermek üzere. Önümüzdeki dönem, mesleki eğitime çözümler getirdiğimiz, Türkiye'nin önünü açtığımız bir dönem olacaktır." dedi. Batı ülkelerinde meslek lisesini bitirenlerin üniversiteye devam edemese bile hemen iş sahibi olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'de de bu ortamı oluşturacaklarını kaydetti. Erdoğan, bu konudaki hedeflerini ise şöyle açıkladı: "Meslek lisesi mezunları arttığında, yurtdışında da iş bulabilecekler. Bu, bizim ihracatımız olacak. Ancak hedefe ulaşmak için korkulardan kurtulmamız lazım. Yanlış kararın ülkeye maliyeti, diğer ülkelerle aramızdaki mesafenin 25 yıl açılması oluyor." 28 Şubat döneminde meslek lisesi mezunları için getirilen katsayı engeli, üniversiteye giriş imkanlarını sınırlandırmıştı. Bunun üzerine bu okullara ilgi azalmıştı.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=637049
Türkiye'yi bu hale sokanlar, nabza göre şerbet veren çirkin siyasetçilerdir. Batı'da meslek liselerinde okuyanlar, liseyi bitirir bitirmez de değil, daha öğretim sırasında kendi branşlarındaki iş kollarında çırak olarak çalışıyor. Liseyi bitirince de kalifiye işçi olarak aynı işi sürdürüyor. Meslek lisesinin amacı bu zaten. İçlerinden küçük bir bölümü ise meslek yüksek okullarına devam ediyor. Yine Batı'da üniversiteye gitmek isteyenler lise okuyor ve lise bitirme sınavı veriyor. Sistem bu. Bunu mu getirecekmiş? Ne gezer. Hem lise bitirir bitirmez işe girecek diyor, hem üniversiteye girecek diyor. Önce sistemin ne olacağına karar versin, sonra konuşsun. Zaten bunlar meslek lisesi denilince gerçek meslek liselerini değil, yalnızca İmam-Hatip'leri anlıyor. Ötekiler umurunda bile değil.
yorum2006 is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-01-08, 03:27  #5
kakafoni

kakafoni'nın Avatarı

İmam Hatip Liselilerin önünü açmak için yapılmaya çalışılan bir ayak oyunu bu.Diğer Teknik Liselileri kullanarak İHL'ye kılıf hazırlıyorlar.
kakafoni is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-01-08, 03:56  #6
Yekgirtú
Ayrıldı

Sayin basbakan yine dokturmus anlasilan. Iyi hosta; henuz engeller'in tanimini yapmis degil kendisi. "Durmak yok ! Yola Devam!"

Kendisinden bu slogan'in esliginde devasa icraatlar bekliyoruz halk olarak.
Eski14-01-08, 09:06  #7
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Meslek Lİselerinin önüdeki engeli kim kaldırırsa, sebep olursa ona ancak teşekkür ederim. Bu adaletsiz uygulamanın derhal kaldırılması ve eşitliğin sağlanması lazım.

Ben aslında bu bu adaletsiz, bu çarpık uygulamanın derhal kaldırılması için CHP'nin ön ayak olmasını bekliyorum ama CHP tam tersi bu yasağın devamından taraf oluyor.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-01-08, 14:52  #8
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Hem lise bitirir bitirmez işe girecek diyor, hem üniversiteye girecek diyor.
Iste sayin yorumun asil parmak basmak istedigi nokta burasi.
RTE, simdi de melek lisesi mezunlarini oy malzemesi olarak kullaniyor.

Sanki meslek okullarindan cikan ögrencilerin bir kismi üniversitelerde bir nebze basarili olsa dahi, 4 yillik üniversitelerden sonra diplomali issiz olmayacak.
Ama bunu gencler dogal olarak göremiyorlar.
Üzerlerinde oynanan oyunu görmelerini temenni ederiz
Bir diger amaci, imam hatip mezunlarini ünilere yigmak.
Tüm cabalar ülke icin degil, cikar icin...

Yani bir baska deyimle RTE, artik sonuna yaklastigi merdivene bir kac basamak daha eklemege calisiyor.

gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-01-08 18:14 .
gezer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-01-08, 18:12  #9
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Eğitim seçim malzemesi olduğu sürece sorunların çözümleri yerine yığılmaları işte böyle devam edecektir.

Erdoğan,
Alıntı:
''mesleki eğitimin önündeki engelleri kaldıracaklarını söyledi. Amerika'da ve Batı ülkelerinde düz liselerin yüzde 25, mesleki liselerin yüzde 75 oranında olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizde yüzde 75 düz lise, yüzde 25 meslek lisesi''.
diyor.

Sizin meslek liselerindeki eğitiminizle avrupanınki aynı mıdır ki siz işinize her gelmediğinde kendinizi başkalarıyla kıyaslıyorsunuz.
Evet şuanda piyon bir yök başkanı olursa isterlerse kaldırabilirler.
Eski14-01-08, 18:49  #10
Nazım Hoca
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Meşhur İHL Meselesi ve Hristiyanlık

Bu işin bu hale gelmesine siyasetçiler neden olmadılar ki... Yalnız şu var ki 10 yılı aşkın bir süredir tüm meslek liseleri kan ağlıyor. Meslek liselerinin geneline hiç bir işe yaramayan ve üniversite beklentisi içinde olmayan tipler girmekteler. Bu uygulama, mesleki eğitimin kalitesini de vurdu. Bu durumun bir şekilde düzeltilmesi gerekiyor. Bunu ister AKP, ister CHP, isterse de İP yapsın, takdir ederim. İmam-Hatip korkusu yüzünden bu milletin tüm çocuklarının başını yakmanın gereği yok. Bu arada İmam-Hatipler konusunda da söylenenlerin hiçbirine katılmıyorum. Bu adamları dışlamayla memleket problemlerinin çözülmeyeceğinin anlaşılması lazım. Daha da kötüsü ''aaaa kuşa bak'' numarasıyla memleketi söğüşleyenlerin beğenmediğimiz siyasetçilerden ziyade askeri vesayet altında kalanlar olduğunu da görmemiz lazım. Bu vesayet altında kalanların içinde siyasetçimiz de, halkımız da diğer organlarımız da var. Herkesin önü açılmalı bence... İmam-Hatiplerin de... Yoksa kontrol edemediğimiz birileri o boşlukları dolduruveriyor. Bakın bizler İmam-Hatiplerin önünü nasıl kapatırız diye düşünürken şu anda şu sitede Hıristiyanlığa ve İsa'ya dair site reklamlarının da bir köşede yayınlanıyor olduğunu görmeniz gerekmiyor mu
Nazım Hoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı