"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Domuzun yenmemesini söyleyen Kuran midir?Muhammed midir? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Bunu söyleyen kuranmidir yoksa muhammed midir ? Dinler hakkinda hicbirsey bilmem onun icin bu soruyu sorarken cok samimiyim Altinda bir artniyet aranmasini istemiyorum Kuranda böyle birseyin olmadigini duymustum dogru mu? Isvecteki ögretmenim sormustu birgun bunu bana bende Kuranda böyle birseyin olmadigini duydugumu söyleyip devam etmistim "sanirim o zamanlarda muhammedin domuzu yoktu Koyunlari,kecileri,inekleri vardi kendi hayvanlarini satmak icin domuzu yasaklayip kendi hayvanlarini satmaya calismisti herhalde" demistim __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Allah (c.c) şöyle buyurmuştur: “De ki: “Bana vahyolunanlar arasında (haram dediklerinizden) yiyecek bir kimseye haram olduklarını bulduğum yiyecekler (yalnızca) şunlardır: Ölü, akmış kan, domuz eti -ki o pistir- ve Allah’tan başkasının adına boğazlandığından dolayı murdar olanlar. Kim mecbur kalırsa, zulmetmeksizin ve haddi aşmaksızın (yerse), şüphesiz Rabbin Gafûrdur, Rahîmdir.” (el-En’âm, 6/145). ............ Sayın Boğazkaya, Sorunuzun yanıtına buradan devam edebilirsiniz. doğançay __________________
Ezberciliğin raconu Batı'ya öykünmektir! |
|
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sayin Bogazkaya, bu bir ikilemdir desem yeterince mesaji vermis olurmuyum? Anlatmak istedigimi soyle aciklayayim, her iki sorunuz ayni vargiya ulasir. Domuzun yenmemesini bildiren Kur'anmidir? Evet. Muhammed'midir? Evet. __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Anlasildi;, peki aclik ceken, yiyecek bulamayan insanlarin bu suretle avlanrak ya da yardim yoluyla domuz yemek zorunda kalmalarina ne dersiniz? Bunlar zaruret icinde degiller mi. Bu konuda tüm enam 1/145 benzer seyleri söyüyor. Hepsinde de mecburiyet halinde yenebilir diyor, ardindan da affedilecegini sölylüyor. ACLIK, ZARURET HALI MIDIR DEGIL MIDIR? Ac olanlar domuzu yesinler mi yemesinler mi? __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Birkaç soru sormak istiyorum Domuz etinin nesi pistir? Pis olan herşey haram mıdır? Kokoreç helal midir? __________________
İç bade, sev güzel var ise akl-ü şuurun, Dünya var imiş yok imiş ne umurun. |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2008
| domuz her gordugunu yer hatta kendi pisligini bile yer domuzu bilmiyosun soru soruyosun önce ögrenmeniz gerekmezmi? kokorecın ıcındekılerle yedırmıyolar kımseye temızlıyolar herhalde deilmi? domuzun yedıgı etıne ıslıyo kokorectekıler senın agzına gelmıyo pis kelimesinin anlamını ogrenın be kardesım herseyı yazıyosunuz ama dedıklerınızı kendınıze gore yorumluyosunuz pis evet ınsandada var pislik hayvandada yaklasmayalımmı bırbırımıze herseyde pislik var anlamını ögrensene pis kelimesinin git bi domuzla 10 dk yanyana kal bı daha hayatın boyunca domuz dıyebılıyomusun bak sonra gel sor domuzun nesı pistir domuzu yemene gerek yok o zaman onun ne yedıgı belli |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Sayin Haykirish, Tavuk nesini yer? __________________
Gencler hayati seviyor, ama siz onlarin isyan etmelerine sebep oluyorsunuz. Lutfen sorumlu ebeveynler olun.. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| tavuk bokun içine gömülmüş buğdayları bile yer ben kendi gözümle gördüm afedersin diyerek saygılar, |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Pistir! Yemeyin.. Hatta hatta GUNAHTIR! Ti ni ni ni! __________________
Gencler hayati seviyor, ama siz onlarin isyan etmelerine sebep oluyorsunuz. Lutfen sorumlu ebeveynler olun.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|