| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Dağ Başında Bulunan 11 Erkek Cesedi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| 11 erkektiler. 1993 Ekim'inde bir sabah vakti veya gece yarısı gözaltına alındılar. Çoğunluğu yaşını başını almış, çoluk çocuğa karışmış adamlardı. Eşlerinin, çocuklarının gözü önünde alıp götürüldüler. Onlar ne hissetti, çocukları ne hissetti bilemiyoruz. Ama onları gözaltına alan genç askerlere "vatan haini" olarak tanıtıldıklarını tahmin edebiliyoruz. Franco'nun İspanya'sı, Salazar'ın Portekiz'i, Pinochet'nin Şili'sinde ne olduysa, o gün Diyarbakır'a bağlı Alaca Köyü kırsalında o oldu. İsimleri Mehmet Salih Akdeniz, Celil Aydoğdu, Mehmet Şah Atala, Nusrettin Yerlikaya, Turan Demir, Behçet Tutuş, Bahri Şimşek, Şerif Avar, Hasan Avar, Ümit Taş ve Abdi Yamuk'tu. Karıları çocukları onları son kez askerlerin arasında giderken gördü. Keper Köyü Mezrası'na götürüldüler. Hava karanlık mıydı, yoksa gün ortası mıydı, bilemiyoruz. Yağmurlu, yoksa güneşli bir gün mü, bilemiyoruz. 11 erkek ve eli silahlı kaç adam vardı onu da bilemiyoruz. Gördükleri son insan yüzü, infazcılarının yüzüydü. "Biz masumuz. Çoluk çocuğumuza bağışlayın" diye yalvarıp yakarmadıklarını da bilmiyoruz. Öldürülmek üzere olduklarının farkında mıydılar, onu bile bilmiyoruz. Şimdi, aradan 13 yıla yakın zaman geçtikten sonra bildiğimiz tek şey, üzerlerine kurşun yağdığı ve 11 erkeğin topluca bir mezara gömüldüğü. Karılarının, çocuklarının yıllarca ümitle, sabırla onların yolunu beklediği, geceleri onlardan hayırlı bir haber gelmesi için dualarla yatıp dualarla kalktığı http://eski.bianet.org/2006/02/16/74734.htm __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
|
| #2 | |
| Kulp Katliamı ve Hukuk ....O tarihlerde görevli, yetkili ve sorumlu olan anlı-şanlı kamu görevlileri, kaybedilen 11 kişi için susmuşlardı. Susarak korumuşlardı, insanları kaybedenleri ve katledenleri. Durum şimdi farklı sanıyorum. Kasım 2004'te, İHD heyeti bu defa 13 yıl önce ulaşmaya çalıştığı insanlara ulaşacaktı. Aileler, giysilerden tanıdılar. İnsan kemikleri bulundu. İHD savcılığa başvurdu. Durum farklıydı. Savcı farklıydı. Böyle adalet olmaz diyen hukukçular da vardı artık. Adli Tıp geçenlerde son sözü söyledi. Kimlikler belirlendi. Şimdi sırada ne var? 13 yıl sonra durum nedir ve nereye gidiliyor? http://66.102.9.104/search?q=cache:l...lnk&cd=2&gl=tr __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Bu olayı hiç duymamıştım... hürriyet, milliyet, sabah ve ülkenin hiçbir gazetesinde hiçbir beni aydınlatması gerek basınında görememiştim... Belkide küçük ve gözlerden uzak bir paraf olarak geçmişti... Ne ATV ne teleon ne showtv nede başka bir haber kanalında da duyduğumu hatırlamıyorum... Nedenmiş , ne olmuş, suçları neymiş onuda bilmiyorum... bilmekte istemiyorum... olan olmuş... Size dokunmayan yılan bin yaşasın!! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Daha duymadığınız çok şey var. Ailesiyle beraber kurşuna dizilen onlarca bebek ve öğretmen de var.Öcalan'a karşı çıkıpta infaz edilen örgüt üyelerinin sayısı da belirsiz. Sen git savaşın en pisini yürüt,ondan sonra ajitasyon yap. Geçin bunları geçin...Bunları herkes biliyor zaten. Sen gidip savaşın en pis halini yürütürsen,düşmanında yürütür. Eğer burada masumca katledilenlerin başlığını açacaksak,bu sitenin veri tabanı yetmez. |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Peki devlet argıtları onlarda aynı şeyi yapiyor diye ayı şeyle itham edilmesi gerekmiyor mu ozaman.. Devletin görevi halkını korumaktır ister pkkdan olsun ister başka bir şeyden..Halkını katletmek değil... __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Halkın inandıgı ve bilinen internet sitelerinde,gazetelerde,televizyonlarda cıkmadan bu habere inanmamız mumkun degildir..Bilinenlerden kastım sadece atv-kanald falan degil..neyse böyle bir olayın oldugunu sanmıyorum olmus olsa bile bu şekilde oldugunu sanmıyorum onları olduren devlet cesedi yakcak kadar aptal diildir..Ayrıca Türk devleti böyle bir katliam yapmaz.. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| TSK ni, Şili'de Pinochet'nin ordusuymuş gibi algılatma çabaları pis bir dezenformasyon ve psikolojik savaş yöntemidir... TSK nın hiç bir birimi böyle bir suç işlemeye kalkışmaz ve yasalar korkusundan bunu yapamaz...Bir köyden bu kadar adam çıkaracaksın...Ardında bir köy dolusu tanık bırakacaksın...Ve götürdüğün insanları infaz edip gömeceksin... Bunu ancak ve ancak asker elbisesi giymiş PKK kaatilleri yapar... Sayın Meyman...Ajite etmeye çalıştığınız insanlar zaten sizin gibi düşünüyorlar...Geriye kimler kalıyor?... O halde bu köhnemiş...Öc duygusu yaratmaya dönük çabalarınızı buralarda sergileyip...Duygu sömürüsü yapan arabesk şarkıcı konumuna düşmeyin.... Sayın Nostrum anlayana en kısa ve en anlamlı yanıtı vermiş zaten... Bence geri çekin bu anlamsız ''kin'' konusunu....Birikiminize yakışmıyor.... |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
eli kanlı pkknın bebek katili olduğunu duymadığımız gün yok... ATV milliyet sabah alayı birden pkknın yatak odalarında bile ne olup olmadığını sağolsunlar bizlere duyuruyorlar... Ben bu kimsesizleri merak ettim... hiç duymadım... Hani sizinde duymak istemediğiniz ve hemen "düşmanında en pis halini yürütür" dediğiniz kimsesizleri... Bu yazıyı yazmadan önce tek bir saniye düşündünüz mü bu insanları... Mesela nasıllardı. Saçları gözleri nasıldı... Kurşuna dizilirken nasıldılar... Kaç çocukları vardı... Nasıl yaşarlardı... Bir askerin vurulurken yada bir bombada ölen bir öğrencinin son anlarını düşünürüm her olay sonrası... Beni biraz daha insan yapar... Savaşlara ve bombalara nefret beslerim... Siz düşündünüz mü? | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sn.Phidas, Bu ülkenin devleti sadece Güneydoğu'daki sivilleri değil,gözümüzün önünde gençleri de katletti.Emin olun ki bunları biliyoruz...Yüzlerini de düşünmek istemiyorum...Ve keşke hiç bu kanlar dökülmeseydi diyorum ama son 2 yılını bu konuya adayan bir insan olarak şunu söyleyebilirim ki,yıllardır devam eden bu karşılıklı savaş bir halk hareketi falan değil.İçine girdikçe pisleşen bir olaylar bütünü...Sadece Pkk tarafı da değil.Karşılıklı gelişen olay bunlar. Ve konunun uzmanı olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki bütün bu süreçler hep planlı.Körü körüne terör örgütünü falan da suçlamıyorum.Asıl çözümü de biliyorum,Kürtlerin gerçekten ne istediğini de... Ama bunlar ajitasyon. Bakın sizin olaya bakış açınız müthiş bir şekilde değişti.Aslında bu ülkeyi en çok sevenlerden biri olarak siz,bu sevginizi birazda nefrete dönüştürdünüz.Haksız da sayılmazsınız ama bu Kürt sorunu ile Pkk biraz farklı gibi.Bence sizin son aylardaki kazanmış olduğunuz bilinç biraz da sevginin aşırı uçlarda yaşanmasıyla ilgili.Dışardan gören biri sizi sempatizan falan sanır ama ben bu oluşan durumun hangi hissiyattan ortaya çıktığını biliyorum. Ve eklemek istiyorum ki,başından beri gelişen bu olaylar hiçte öyle masumane halk hareketi falan değil.Bugün burada yapılan ajitasyon ve Pkk'nin düşünce yapısıyla hareket ettirilen her Türk bu dava uğruna bir kayıp. Size şunu söyleyeyim,bunların önderleri,kendi halkına alenen sövmüş bir insandır.Madem öyle biri neden insanlar ona ilah gibi tapıyorlar diyeceksiniz? Çünkü bu adam,Türkiye'de en kalitesiz siyaset yapıldığı dönemde ortaya çıktı.Böyle kokuşmuş bir düzende ve zamanda,böylesine basit bireylerin durumdan yararlanarak kitleleri kontrol edebilmesi olağandır. ''Kart kurt'' sesinden tarih tezi çıkaran insanlarca yönetilen bir toplumdan,böylesine bireylerin çıkıp halk hareketi diye örgütlenme yaratmaları gayet doğaldır. Bu ajitasyonda onun sürecidir.Emin olun ki,ölen Kürtler bunların zerre kadar umrunda değil. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|