| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Döner kapılar/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| Otel, postane vb binalarda girişe yerleştirilen döner kapıların en önemli işlevi "estetik"ten sonra nedir ? |
|
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2005
| içerinin konfor ortamını korumak olsa gerek (soğuk - sıcak) hava perdesi yapmak çift kapı gibi yani |
|
| #3 | |
| Hangisi? Burada iki cevap var. Birini seçmelisin. İki cevap olmaz. |
|
| #4 | |
Onay bekleyen
| içerinin konfor ortamını korumak |
|
| #5 | |
| :z Değil. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Bence estetik değiller, ayrıca acil durumlarda tahliye işini zora sokuyorlar. Gerçekten ne işe yaradıklarını bilmiyorum. |
|
| #7 | |
| Döner kapılar ısı yalıtımı içindir. Kapı aralığı az olduğundan neredeyse kapalı sayılabilir. Bu sayede ısı kaybı en aza indirilmiş olur. |
|
| #8 | |
Onay bekleyen
| ısı yalıtımı içerdeki konfor ortamını korumakla aynı şeydir. ideal ortam kitaplarda olan 24°C ise de ankara şartlarında işyerleri için kışın 20 °C yazın 25 °C ideal olarak yani konforlu ortam olarak anılır. Döner kapıların amacı bir nevi hava perdesi yaratıp dışarı ortamla yalıtımı sağlayıp içrinin konfor ortamını korumaktır. yani ikiside aynı şey. |
|
| #9 | |
| Konfor kelimesi genel anlamlı bir kelimedir. Sizin için konforlu olan benim için olmayabilir. |
|
| #10 | |
Onay bekleyen
| benim için konforlu olanın sizin için konforlu olması gerekmez. Önemli olan çoğunluğun ortak paydada buluşması ortama karar vermesidir. Karar verilen bu ortam genel de çoğunluğun beğendiği daha ötesi İnsanlar için bilimsel olarak kabul edilmiş bir ortam olur. Dolayısı ile çoğunluğun beğendiği ve bilimsel kabul edilmiş doğru olan ortam konforludur. Tabiki birçok insanın beğendiği ortamı bazı kişiler beğenmeyebilir. işte o zaman da beğenmeyen insanların konfor ortamı da öteki insanlardan farklılık gösterir. Diyelimki yazın sürekli -5 °C de çalışmaktan çok hoşlanan insanlar var ve döner kapı kullanıyorlar. İşte bu insanların döner kapı kullanmalarının sebebi kendilerinin hoşlandığı ortamı (yani onların konfor ortamını) sağlamak için az enerji tüketmek yani dış sıcaklık ile iç sıcaklık arasında yalıtım yapabilmektir. Isı yalıtım amaçlı kullanılan bu kapılar, yalıtım yaptıkları için, içerde yaşayan insanların konfor ortamını ısı kaybını önleyerek ve böylece daha az enerji harcayarak sağlamış olurlar. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|