| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Komplo teorilerini abartıyor muyuz?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| bu sorunun cevabını google başında basit bir araştırmayla bir nebze de olsa bulmak için küçük bir çalışma yaptım ... komplo teorisyenlerinin çok kullandığı bazı malzemeleri internette değişik dilerde arattım.. ilginç sonuçlara ulaştım önce büyük ortadoğu projesi kavramıyla başladım .. ingilizce greater middle east project ve greater middle east project kavramlarına google toplam 5.000 civarı ... güzel türkçemizde büyük ortadoğu projesi yahut genişletilmiş ortadoğo projesi yazınca 100.000 e yakın giriş var ikinci olarak şu meşhur soros amcayı araştırdım... ingilizce 7milyonun üzerinde hitle başta... 2.sırada sorosun ülkesinden yani macarca 800bin girişle yer alıyor(ama muhtemelen macaristanda binlerce soros vardır isim benzeriğiyle raslanan sonuçların tamamı bildiğimiz soros olmayabilir) ... araştırdığım yaygın diller arasında türkçe 3.sırada 562binle bronz madalya sahibi ... 4.sırada dünyanın en yaygın dillerinden ispanyollar bizim beştebirimiz kadar değil(109bin)... fransızca az farkla yani 102bin girişle 5.olurken almanlar sadece 81.000 kere bu kelimeyi internete girmiş son araştırmayı bilderberg üzerinde yaptım: ingilizce tabi yine başta (1,300.000) türkçe ikinciliği kimselere kaptırmamış(100.000) , ispanyolca 89000 ile üçüncü almanca hemen arkasında 87900 fransızlar bu konuya pek bir fransız kalmışlar ki sadece71000 kere bilderberg yazmışlar internet sayfalarına buradan çıkabilecek sonuçlar a)avrupalılar apolitik biz çok politik b)batılılar bizim kadar internet kullanmıyor c)batıda medya halkı bilinçlendirmiyor d)hepsi e) hiçbiri ![]() __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Ooof ooof, bu konuda çok doluyum çok. Ama yazsam kimse beni durduramaz herhalde. Hayatımız komplo teorisi. Bu sitenin de, üzülerek söylüyorum ki, en az yarısı komplo teorileri ile dolu. Hala sırf inanmak istedikleri için haberleri çarpıtarak veren, bu haberlere alakasız fotoğraflar koyan, yorumlar yazan bir sürü insan var bu sitede. Yani tüm fenalıklar bu Batı'nın, hatta ne batısı, sırf Amerika'nın başının altından çıkıyor bu kişilere göre. Bizi kendi halimize bıraksalar millî gelirimiz 40.000$ olmuştu, o-ho-oo! Ama işte hep bu dış güçler ve yerli işbirlikçileri yüzünden... bla bla bla... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Komplo teorisi demek bir iddianın akıl yoluyla desteklenememesi demektir.Aklın malzemesi dünyadaki olaylar,devletlerin davranışları,savaşların neticesinde oluşan düzenler,belgeler vs.dir.Biz mesela Türkiye'ye sosyalist düzenin gelebileceğini akıl içi sayarken,güçsüz devletlerin ve grupların büyük güçleri yenebileceğini iddia ederken yine komplo teorsisi yapmış oluruz.Ancak bu iddialar büyük kitlelerce kabul görür.Bilgin saydığımız insanlar dünyayı mason denilen insanların idare ettiğini bunların şeytan veya gizli güçlerden aldıkları emirlerle hareket ettiklerini söyleyebilir.Bizim hayatımız komplolarla doludur.Ama komplo terilerine bakoışımız da komplo gibidir. Akıl kendi çabalarıyla bazı yargılara ulaşabilir.Bu bilgilerin belgelere dayanması gerekmez.Çünkü belgeler çoğu kez onu oluşturanlar tarafından çiğnenip yere atılır.Böyleyken biz her düşüncenin belgeye dayandırılmasını isteriz.Oysa analizler olayların sonucunda oluşan düzene göre değerlendirilmelidir.Kimse 11 Eylül saldırılarının belgelerine ulaşamaz.Ben bu saldırının CIA tarafından yapıldığını düşünüyoru ama bunun belgesini benden istemek yanlıştır ve akla kesinlikle aykırıdır.Belgenin olmayışı kanaatimin yanlış olduğunu da göstermez.Mesela bunlar komplo olurken tapınaklarda gizli güçlerle temasa geçip şimdi dünyayı hakimiyet alıtına alanların dünyada bir savaş istediğini inananlar olabilir.El kaide denen bir örgütün tarihimizin en büyük gücü olan ABD ile savaştığına en büyük uzmanlar inanır.Bunlar komplo olmaz. Ben aklın rehberliğinden yanayım ve komploya karşıyım.Ancak neyin komplo olup olmadığını da iyi irdelememiz gerekir.Bir yargı sebep ve sonuçlarıyla somut gerçeklere dayanmalıdır.Halkın tarihi birikimi,devletlerin dünya üzerindeki rolü ve amaçları,büyük güç olabilmenin şartları ilk elden yani devletimizden açıklanmalıdır.Bunlar saklanacak,gizli bilgeiler de değildir zaten.Herkes bu ilkelere göre yargılarını oluşturursa aklın dışına çıkılmamış olur diye düşünmekteyim. |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2008
| Bence tarihte hiç komplo kurulmadığını iddia etmek naiflik olur: Elbette bazı nüfuzlu kişi ve gruplar bir araya gelip olayların akışını yönlendirmek istemişlerdir ve bundan sonra da isteyeceklerdir. Osmanlı ve Bizans tarihini okuyun, bunun böyle olduğunu göreceksiniz. Ancak...Yüzyılların ve bin yılların uzun dönemli tarihsel dönüşüm ve değişimlerini üç beş kişinin iradi eylemiyle açıklamak da fazlasıyla indirgemecilik ve iradecilik olur. Sonuçda, hiç bir grup tüm faktörleri kontrol edebilecek kadar belirleyici olamaz. Dünyada sadece düzen değil kaotik ve tesadüfi olaylarda olur ve bunlar belli grupların planlarını boşa çıkarabilir. Üstelik, diyelim ki bir grup dünyanın tüm kaderine hükmedecek kadar güçlendi. Zamanla bu grup içinde de hizipleşmeler ve iktidar mücadeleleri olmayacak mıdır? Bu grup kendi içinde iki veya daha çok parçaya bölünecek, ve dünya üzerinde mutlak kontrolü sağlayan bir grup kalmayacaktır. Yani yine başa dönülmüş olacaktır. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Bence kesinlikle abartıyoruz.Bunun başlıca sebebi internet!Gayet basit biri bir yazı yazıyor ve kafasına göre birilerini kötülüyor.Tabi hiçbir dayanağı olmadan ve mailler yolluyla dağılıyor.Sonra forumlarda karşımıza çıkıyor bu safsatalar,şu şöyle yapmış bunu bu öldürmüş diye (= insanlar inanmak istediklerini duyduğu veya biryerlerden okuduktan sonra kanıt aramaya gerek duymuyor... __________________
Şşş çocuk uyuyor... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Bu komploların altında eziklik ve lider olma hevesini aynı anda taşımamız, bununla birlikte de savaşçı olmamız yatıyor. Toplum felsefesi bölümünde 'öteki toplumu anlarken' diye bir konu açmıştım. Bu konudaki eksikliklerimiz de etkili. Bir de bazen; tek çare bir masala inanmaktır. Ne yazık ki ülkemizde masallar çok para ediyor. İnananları çok çünkü. Özellikle Amerika konusunda yaşıyoruz bunu. Birinin oğlu Amerikan bir rock grubunu dinlese ne Masonluğu kalıyor ne emperyalizm uşaklığı. Hele okuması? Tam uşak! Hem de bunu yöneltenlerin de çoğu Amerika'da okumuş oluyor. Komplo teori her ülkede vardır da; bizde olduğu kadar var mıdır bilmiyorum. __________________
En "adil", "saf", en ince ve en uygarı olsa bile, Marksizm milliyetçilikle bağdaşamaz. Onun yerine, Marksizm, enternasyonalizmi ileri sürer... Lenin |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Bizde komplo teorilerini abartma yatıkınlıgı vardır belkide fazlasıyla ama haksızmıyız dıyede düşünmek lazım. Basit bir cinayet davasının altından bile ülke yönetimlerinin en etkin isimlerine ulaşmak mümkün oluyor. Her bir olay binlerce kirli camaşırı dökmeye meyilli şekilde çünkü. Durum böyle olunca neye inanacagımızı şaşırıp paranoyaklaşıyoruz belkide hiç olmayacak noktalarda bile. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: AB
| Bence bu Turkiye'ye ozgu degil, Musluman ulkelerin hepsinde komplo teoriler inanilmaz yaygin (diger ulkelerle kiyaslandiginda). Herhalde az gelismislikten, egitimsizlikten ve caresizlikten kaynaklaniyor. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ..ama yine de komplo teorilerinin icinde yasanmamis,olasi tehlikeler de yok denemez. Isin komik tarafi, falcilik gibidir komplo teorileri, on sey söylenir biri tutarsa bak nasil bilmistim denir ![]() Kalan dokuzu, vatandasi tedirgin etmege yeter de artar bile.. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Özellikle ulusalcı diye bilinen zihniyetin kafaları karıştırıp, psikosiyaset yaptıkları işlerdir... Onların siyasetleri insanların ve sıradan halkın kolayca kavrayamadığı kavramları çarpıtarak yansıtmasıdır... Yüzde 90 oranında birkomplo dünyasında yaşamaktayız milletçe... çünkü başta devlet olmak üzere herkesin tek bir derdi varki "benim öğrettiğimden başka bir şey öğrenmesinler" "büyük ortadoğu projesi" tıpkı "büyük ermenistan" yada "büyük kürdistan" gibi algılanıyor... Halbuki ortadoğudaki tüm devletlerin demokratikleşmesi projesidir... Namusuyla uygulanır mı? ABD gibi ülkeler bundan farklı şekilde yararlanır mı? Evet... Ama bundan daha doğal birşey göremiyorum... Demokrasi dağıtmanın ! bir bedeli muhakkak vardır... diplomaside herşeyin bir bedeli vardır... Bir ABD pkk ya karşı babasının hayrınamı bize destek veriyor zannetmekteyiz... Bir harun yahya nın "darwinistler pkk yı kurdu" ( aynen böyle) demesi gibi ulusalcılarda habire BOP MOP gibi ağızlarına dolamışlar... Soros hiç dillerinden düşmez! Yahu bu ülkeleri deviren George Soros türkiyede yüzmilyonlarca dolarlık zararı türk tuborg bira sanayiye sözünü geçiremediği için yapmıştı... Tuborg biracılıkı kötü yönetiliyor diye mahkemeye vermişti... Ama niyetler farklı olunca bu adamı alıp bir dünya illuminati başkanı gibi gösterirler... Milyar dolarlık fon yönetimini kime verirseniz dünya üzerinde biraz söz sahibi olur... işte bu komplocuların ana nasip kapısıdır... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|