| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İlişkilerde veya Evliliklerde Yaş Farkı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sıkça konuşulan bir konuya değinmek istiyorum. Evliliklerde ya da ilişkilerde kadının yaşının erkeğin yaşından büyük olması, bunun getirdiği avantajlar-dezavantajlar. Toplumun bu konuya önyargılı bakmasının nedenleri. Sizce neden erkek kadından onlarca yaş büyük olduğu zaman sorun olmuyor, normal gözle bakılıyor fakat tam tersi durum olduğunda hem bir dedikodu sebebi hem de garipseniyor. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
|
| #2 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Genelde şöyle derler, kadın normalden daha çabuk olgunlaşır. Erkeğin olgunlaşması biraz daha zaman alır. Bu nedenle aradaki denge erkeğin bir kaç yaş büyük olması ile kapatılır. ![]() __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #3 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Bunun disinda genc kadinlarin erkeklerin büyük bir kesimi tarafindan daha fazla begenilmeleri ve onlara daha cabuk söz gecirilebiliyor olmasi gibi sebeplerde göz ardi edilmemelidir. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
|
| #4 | |
Ayrıldı
| Ben burada fiziksel yönün ağır bastığını düşünüyorum. İstisnalar dışında tabii ki. Kadın görüntü olarak da erkekten daha erken olgunlaşıyor genel olarak baktığımda, bu yüzden kadının küçük olması her zaman daha çok tercih ediliyor. Kadının yaşça büyük olduğu evliliklerde de, eğer bu yaş 5-10 ile sayılıyorsa, erkeğin annesi görevini devralıyor neredeyse. Aynı zamanda erkekler yaşça da, görüp geçirmişlik olarak da daha üstte olmayı tatmin açısından daha çok tercih ediyorlar. __________________
|
| #5 | ||
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Alıntı:
Bu benim açıklamam değil zaten genel bir söylem. Sizin söylediklerinize gelecek olursak, erkeklerin genç kadınları seçtiği kadar tam tersi durum bana göre çok daha fazla söz konudur. Ayrıca bir erkeğin "daha iyi hizmet" adına genç bayanları seçmesi durumunu da ilk kez sizden duydum. Bana göre yaşın çok bir önemi yoktur ilişkilerde. Bu konu ikili ilişkilerde bireyleri pek ilgilendirmez, sadece toplumu ilgilendirir. Toplumu düşünmeyecek kadar sağlam bir ilişki kurulmuşsa iki kişi arasında, kadın 5 yaş da büyük olur, erkek 10 yaş da... __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein | |
|
| #6 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Buluğ Çağı'na kadar eğer mahalle baskısı yoksa kız ve erkek arkadaşlıkları akranlar arasında yaygındır. Buluğ çağı sonrası ise kızlar genellikle erkekleri eğenmemeye başlarlar.Kendilerinden büyük ve fizik özellikleri daha belirgin erkekleri eş/koca olarak görmeye başlarlar. Kollanmak/korunmak ve de yönetilmek isterler. Yönetmek istedikleri konular daha önemsiz şeylerdir. Sevgililerin yaşlarında da ,evliliklerde de ezici bir çoğunlukla erkeler bir kaç yaş daha büyüktür. Erkeğin fiziksel gücü ile kadının anaçlığını bir kaş fark dengeleyebilir. İnsanların eğitim seviyelerinin yüksek olması bunu çok fazla değiştirmez.Zira cinsiyet hormonlarının gelişmesini eğitim engellemez.Doğa bu yönde ilerler.. Bunun tipik eşitlikçi bir yaklaşımla uzaktan yakından ilgisi yoktur.Olsa olsa buna doğal eşitlik denebilir. Günümüzde ise olgun kadın-genç erkek birlikteliklerinin kaynağı biraz da üstü sahte sevecenlikle örtülmüş sosyal hoşgörüye sığınmaya çalışılmış JİGOLO TUTMA SEVDASIDIR.Elbette geçici Burjuva moda/görenek hastalığıdır. Aşık insanları bu görüşlerimden ayrı tutuyorum. doğançay __________________
Ezberciliğin raconu Batı'ya öykünmektir! |
|
| |
| #8 | |
Ayrıldı
| Zaten bu tür ilişkileri yıpratanın da toplum olduğunu düşünüyorum. Toplumun bakış açısından kaynaklanıyor. Magazin haberlerinde görüyorsunuzdur, öyle saçma sapan şeylerle nitelendiriliyor ki. Erkek 20 yaş da büyük olsa, kadın 10 yaş da büyük olsa önemli olan kişilerin arasındaki iletişim, sevgi vs. şeyler. Tabi aşk, tutku bittiği zaman geriye kalanlarla yetinebilecek bir erkek/kadın varsa karşısında kişinin ne âlâ. Ama örneklerine rastlamak zor. Her zaman için erkeğin olgun olması daha kabul edilebilir bir şey toplumumuzda. Yurt dışını bilmiyorum, belki bu konudaki gözlemlerini sevgili ABCDE paylaşabilir bizimle. Tabi gerçek aşka, gerçek sevgiye kesinlikle diyecek bir şey yok. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... Dilara Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-01-08 18:23 . |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| insani dogasindan ayiran öyle cok sey var ki, saymakla bitmez. aslinda isin altinda, itiraf edlemeyen poligami ic güdüsü yatar. Evlilik kurumunun geleneksel ahlaksal tutuculugundan kaynaklanan bikkinlik ve mahkumiyet duygusu, erkegi, kadini da genc es secmeye iter. yani hic olmazsa genc bir esim olur disariya bakmam gibi aptalca bir düsünce ile secer erkek genc esi. Nihayetinde geleneksellesir. Tersi de olasi, Karsit cinsimiz de doganin bir parcasi olduguna göre? Demek ki arada isleri bozan tehlikeli ve düzenbaz bir kurum var; Evlilik Insanlari iki yüzlülüge, yalana riyakarliga iten, kücücük bir devletcik yani ![]() __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... |
|
| #10 | |
Ayrıldı
| Demek ki arada isleri bozan tehlikeli ve düzenbaz bir kurum var; Evlilik Insanlari iki yüzlülüge, yalana riyakarliga iten, kücücük bir devletcik yani [/quote]Bu sözlerinize katılmak benim açımdan çok acı ama katılıyorum maalesef. Evlilik çağımızda artık tahammül edilmesi gerekilen, mecburiyetten yapılan, yapıldığında da insanları ışık hızıyla birbirinden iten bir kurum haline geldi. __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|