"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Derin hocalarımız allahın 99 adı olduğu konusunda fetva veriyorlar. Bunlardan bir kaç örnek El Emin, El Kadim, El Cabbar, tanrı, rab, ulu, ve devam ediyor. Derin hocalarımız bu sıfatların hepsinin allahın diğer adları olduklarını söylüyorlar. Biz dua ederek örneğin EL CABBAR hamdolsun verdiğin nimetlere diye dua edersek büyük günahamı girmiş oluruz. |
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2006
| kardes bunu hocalara sormana gerek yok kı?hrıstıyanlar ve dıger dınlerden olanlar tanrı derler.ama bız muslumanlar allah derız nıye?cunku allah tumdıger ısımlerın hepsını bırden kapsar. |
| #3 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
| |
| #4 | |
| Kardes degıstırme dıye bırsey yok.!Nıye yanlıs bılgı yazıyorsun Senin dediğin Allah'ın 99sıfattıdır.Allah adı hepsını kapsar,hepsının ustundedır.KI BU DEDIGIMIZ 99 SIFAT yada ısımlerın hepsı belırlı koklerden turemıstır.fakat Allah ısmı ne turemıs bır addır nede baska dılde bır anlamı vardır.zaten 99 sıfatta sonsuz mukemmellık,guzellık sıfatlarının hepsını akla getırır,onun eşi ve benzerı olmadığına işaret eder. SAYGILAR. |
| #5 | |
| Yani Sen Beni Yanlis Anlamissin .tabiki Allah Birdir.ben Farkli Birsey Demedimki. |
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Asena ! Alıntı:
Saygılarımla. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-04-06 21:35 . | |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
esma-ül hüsna adi verilmis 99 isim islamda, allahi kapsayan, onun özeliklerini siralayan sifatlari olarak algilanir. Bir kac örnek verirsek: YA RAHMÂN (Bağışlayan, esirgeyen) YA RAHÎM (Bağışlayan, esirgeyen) YA MELİK (Görünen ve görünmeyen alemlerin sahibi) YA KUDDÛS (Her eksiklikten münezzeh) YA SELÂM (Esenlik veren) gibi. bu sifatlar insanligin tümünde olmasi beklenen özeliklerdir, inanca göre hepsi allahta toplandigindan, 99 isim denmis. Bu isimler bazi dualarin icin dagilmis durumda, günah olup olmayacagini ise en yakin bir cami imamina sormak gerekir mi bilmiyorum. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|