Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Artık Gitme Zamanı Geldi..

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski17-01-08, 23:46  #1
komutan

komutan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Ülke / Şehir: Vatansız yerden
Artık Gitme Zamanı Geldi..

Yazıyaz foruma katıldığım ilk zamanlar çok heyecanlı ve mutlu idim.
Çünkü bu forumda hakikaten bir özgürlük bir tarafsızlık vardı..
Burada kimi zaman çok sert tartışmalar yaşandı ama hiç bir zaman üyelere bu kadar kolayca ''kapı'' gösterilmedi..
Hele hele yazdıklarından dolayı kimse ''gözaltına'' alındı dedikodusu bile çıkmadı..
Gözaltı olayı doğrudur değildir bunu tartışmıyorum ama ''gözaltı'' kelimesi'nin geçmesi bile son derece rahatsız edici bir durum..
Bu forumda ''KÜRD'' muhalefetine hiç bir zaman bu kadar tahammülsüzlük gösterilmedi..
Gerilla gibi ''evrensel'' bir kavram bu forumda eğer yasaklanıyorsa ve gerekçe de ''PKK'' olarak sunuluyorsa bu forumdan gitme'nin zamanı gelmiştir..
Kürdler'e forumda bile tahammülsüzlük gösteriliyorsa..
Kimi terörist göreceğimiz bile bize öğretiliyorsa..
Kritik günler diye gerekçeler bize sunulursa..
Artık gerçekten gitmenin zamanı gelmiştir..
Bu topraklar da herkes bizim gibi düşünecek diye birşey yok..
Böyle yapa yapa biz yaratmadık mı PKK'yi..
Kürd kardeşlerimizi biz dağlara çıkardık..
Ama hala bu hatalardan ders çıkaramadığımız ortada..
Kürd arkadaşlarımıza burada yazı yazan Türk milliyetçiler kadar tahammül gösteremedik..
Bütün dostlara hoşça kalın ama hep kardeşçe kalın diyerek güle güle diyorum..
Forum da kalan devrimci arkadaşlarımıza sadece bir cümle ile veda etmek istiyorum..
''Faşizm ülke'ye sahip olmadan ülke'yi sahiplenelim''
Eski18-01-08, 00:01  #2
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın komutan şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yazıyaz foruma katıldığım ilk zamanlar çok heyecanlı ve mutlu idim.
Çünkü bu forumda hakikaten bir özgürlük bir tarafsızlık vardı..
Burada kimi zaman çok sert tartışmalar yaşandı ama hiç bir zaman üyelere bu kadar kolayca ''kapı'' gösterilmedi..
Hele hele yazdıklarından dolayı kimse ''gözaltına'' alındı dedikodusu bile çıkmadı..
Gözaltı olayı doğrudur değildir bunu tartışmıyorum ama ''gözaltı'' kelimesi'nin geçmesi bile son derece rahatsız edici bir durum..
Bu forumda ''KÜRD'' muhalefetine hiç bir zaman bu kadar tahammülsüzlük gösterilmedi..
Gerilla gibi ''evrensel'' bir kavram bu forumda eğer yasaklanıyorsa ve gerekçe de ''PKK'' olarak sunuluyorsa bu forumdan gitme'nin zamanı gelmiştir..
Kürdler'e forumda bile tahammülsüzlük gösteriliyorsa..
Kimi terörist göreceğimiz bile bize öğretiliyorsa..
Kritik günler diye gerekçeler bize sunulursa..
Artık gerçekten gitmenin zamanı gelmiştir..
Bu topraklar da herkes bizim gibi düşünecek diye birşey yok..
Böyle yapa yapa biz yaratmadık mı PKK'yi..
Kürd kardeşlerimizi biz dağlara çıkardık..
Ama hala bu hatalardan ders çıkaramadığımız ortada..
Kürd arkadaşlarımıza burada yazı yazan Türk milliyetçiler kadar tahammül gösteremedik..
Bütün dostlara hoşça kalın ama hep kardeşçe kalın diyerek güle güle diyorum..
Forum da kalan devrimci arkadaşlarımıza sadece bir cümle ile veda etmek istiyorum..
''Faşizm ülke'ye sahip olmadan ülke'yi sahiplenelim''
Sn.komutan;

Sol muhalefet yapmak ve faşizmi lanetleme adına her türlü eleştiriyi yapabiliyoruz da, durmadan vurguladığınız "kürt" kavramına dayanılarak açılan
"kürt siteleri"ndeki faşizmi görmezlikten geliyor musunuz? Hiç farkında değiliz, bu ülkede hiç olmayan bir şey gerçekleşmekte ve aydın olarak nitelediğimiz kürt arkadaşlarımız arasında da faşizm yaygınlaşmaktadır. Yazıyaz'dan başka sitelere girme zamanım pek olmuyor. Ama çeşitli vesilelerle girdiğimde bu tür örneklere de bol bol rastlıyorum.

Bu ülkede yaşayan insanların etnik kökeni ne olursa olsun öncelikle etnik temelde siyaset yapmaması gerektiğini anlamaları gerekir. Durmadan kürt kavramı üzerinden konuşmak, hiç farkında değiliz ama, eleştirmeye çalıştığımız faşizmi bir başka etnik temelde yükseltmektedir. Bunu görmezlikten gelerek sürdürülen sözüm ona "faşizm mücadelesi" hiç inandırıcı olmuyor.

Yazıyaz konusundaki yorumlarınıza ise yanıt verme gereği bile duymuyorum.

Hiç tasalanmayın; aklı selim galip gelecek ve bu ülkede kürdüyle lazıyla, türküyle, çerkeziyle...-tüm etnik kökene sahip insanlarımızla birlikte her türlü faşizme karşı durarak bu ülkenin sorunlarının "barış" içinde çözülmesinden yana tavır alacağız.
melnur is offline  
Eski18-01-08, 00:13  #3
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Şov yapmak için gerçekten yanlış bir yerde değil miyiz?

Benim de anlayamadığım bu oluyor,ayrılmak isteyen insan,yazmaz ve bırakır.Yeni konu açmak,şov yapmak,gerçekten hiçbir üyeye yakıştıramadığım şeyler,belki de bana ilginç geliyor,sorun bendedir.

Tek taraflı bakış açısıyla yapıcı eleştiri mi yapabileceğiz?Ben sanmıyorum.Tartışmalardaki çözümsüzlüğü arttırmanın yollarını birebir uyguluyoruz ne yazık ki,tek kelime seçimleri alın eleştirilerle beraber.

Kimse kusura bakmasın ama,ben bu tarz başlıkların "sadece" şov amacı taşıdığını düşünmekteyim.
Eski18-01-08, 00:18  #4
komutan

komutan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn.komutan;

Sol muhalefet yapmak ve faşizmi lanetleme adına her türlü eleştiriyi yapabiliyoruz da, durmadan vurguladığınız "kürt" kavramına dayanılarak açılan
"kürt siteleri"ndeki faşizmi görmezlikten geliyor musunuz? Hiç farkında değiliz, bu ülkede hiç olmayan bir şey gerçekleşmekte ve aydın olarak nitelediğimiz kürt arkadaşlarımız arasında da faşizm yaygınlaşmaktadır. Yazıyaz'dan başka sitelere girme zamanım pek olmuyor. Ama çeşitli vesilelerle girdiğimde bu tür örneklere de bol bol rastlıyorum.

Bu ülkede yaşayan insanların etnik kökeni ne olursa olsun öncelikle etnik temelde siyaset yapmaması gerektiğini anlamaları gerekir. Durmadan kürt kavramı üzerinden konuşmak, hiç farkında değiliz ama, eleştirmeye çalıştığımız faşizmi bir başka etnik temelde yükseltmektedir. Bunu görmezlikten gelerek sürdürülen sözüm ona "faşizm mücadelesi" hiç inandırıcı olmuyor.

Yazıyaz konusundaki yorumlarınıza ise yanıt verme gereği bile duymuyorum.

Hiç tasalanmayın; aklı selim galip gelecek ve bu ülkede kürdüyle lazıyla, türküyle, çerkeziyle...-tüm etnik kökene sahip insanlarımızla birlikte her türlü faşizme karşı durarak bu ülkenin sorunlarının "barış" içinde çözülmesinden yana tavır alacağız.
Sayın Melnur..
Sol muhalefeti gerçekten inandığm için yapıyorum..
Bunu yaparken ''Kürd faşizmi'' ve ''Türk faşizmi'' diye ayrım yapmıyorum..
Bunun aksini söyleyebileceğinize inanmıyoum..
Elbette zaman zaman yazdıklarım da yanlış şeyler olabilir..
Asla doğru'yu yazıyorum diye idda'da bulunmuyorum..
Ama inandığım doğruları söylemekte her zaman iddalı olduğu söyleyebilirim..
Kürt siteleri var..Doğrudur..
Faşizm yapanlar da var..Bu da doğrudur..
Ama o siteler ile yazıyaz neden bu kadar ilgileniyor bilmiyorum..
Yazıyaz acaba Türk faşist sitelerden habersiz mi?
Kaldı ki faşist siteler eskiden beri vardı..
Tek bir itirazım var yazıyaz'a..
Kürd arkadaşlarımıza biz sırtımızı dönmekle acaba doğru mu yapıyoruz..
Eski18-01-08, 00:22  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Yazıyaz bir taraftan birileri tarafından pkk propagandası yapılan bir yer olarak görülürken diğer yandan da kürtlere bile tahammül edilemiyor diye suçlanıyor.Bu zıtlık şunu gösterir ki yazıyaz demokratik bir ortam olma özelliğini korumaktadır.
Yazıyazın bu demokratik tavrını ben bazen onaylamıyorum.Bazı yazarların söylemlerin terörü övücü olduğunu düşünüyorum.Hala da bu kanıdayım.Ama ortada bir durum var ki yazıyaz bu işi sadece demokrasi adına yapıyor.Belki biraz fazla tahammülkar ama sonuçta demokrasi dengesini tutturmayı beceriyor.

Gelmek istediğim nokta şu.Kimse yazıyazı kürtlere tahammül edemiyor diye suçlayamaz. Yazıyazda bulunan yazılar bunun en açık örneği.Remata katılıyorum.İş artık şova döndü....
Eski18-01-08, 00:27  #6
koçero

koçero'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Forumda yetkili arkadaşlar lütfen şu konu bari kilitlenmesin.
Saygılar.
Eski18-01-08, 00:27  #7
komutan

komutan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Şov yapmak için gerçekten yanlış bir yerde değil miyiz?

Benim de anlayamadığım bu oluyor,ayrılmak isteyen insan,yazmaz ve bırakır.Yeni konu açmak,şov yapmak,gerçekten hiçbir üyeye yakıştıramadığım şeyler,belki de bana ilginç geliyor,sorun bendedir.

Tek taraflı bakış açısıyla yapıcı eleştiri mi yapabileceğiz?Ben sanmıyorum.Tartışmalardaki çözümsüzlüğü arttırmanın yollarını birebir uyguluyoruz ne yazık ki,tek kelime seçimleri alın eleştirilerle beraber.

Kimse kusura bakmasın ama,ben bu tarz başlıkların "sadece" şov amacı taşıdığını düşünmekteyim.
Sayın Remat...
Bırakın da ayrıldığımızı dostlarımıza ve sevdiklerimize duyuralım..
Kaldı ki bunu yazmaya da hakkımız var..
Rahatsızlığınızı anlayamıyorum..
Sadece şu soruya cevap arıyorum..
Kürd arkadaşlarımızı kaybetmek yerine onları neden kazanmaya çalışmıyoruz..
Kaybetmek bu forumu ne kadar renklendirecek..
Ben biraz Kürd arkadaşlarımızın bu son birkaç günde kalpleri'nin kırıldığına inanıyorum..
Eski18-01-08, 00:28  #8
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Alıntı:

Mesajı Göster
Kürd arkadaşlarımıza biz sırtımızı dönmekle acaba doğru mu yapıyoruz..
Lütfen abartmayalım.
Hani giderayak -araya ne fitne soksam kârdır- mantığını lütfen taşımayın.

Günlerdir yazılanları siz de herkes gibi okuyun. Ne denmiş iyice anlayın, sindirin sonra bir de düşünün... Bizim önlemlerimiz yasadışı olgulara.

Size akıl verecek değilim sn. komutan ama Kürt ile PKK aynı şey değildir.

Kurallarımızda herhangi bir etnik kökenin haklarını ihlal eden hangi madde var gösterir misiniz?
Eski18-01-08, 00:28  #9
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Sn komutan...

Siz bu forumun en eskilerindensiniz... Ben sizin yazılarınızı inceleye inceleye farklı bir ahlak kazandım...

Takdir edersiniz ki sizden önce dinsel tartışmaların çözümsüzlüğünde yol almaktaydım...

Haksızlığın can yakıcı olanı dururken misket oynamak gibi geldi bana...

Canı yanan gururu kırılan yok sayılanı münker nekir durduramaz...

Bu ülkeyi ve bu milleti sevmeyi biz farklı gördük... Sen farklı gördün onlar farklı gördüler...

ama derdimiz bu idi...

Kararınızı saygı ile karşılıyorum...

ama insafın olduğu yerlerde dolandığınızı biliyorum... Yazılarınız bizleri ısrarla en gerçekçi anlayışımıza sürükleyecektir...

Kardeşliğimize... Mantık yer değiştirdiğinde birbirimizi anlayacağız... birimiz siyah birimiz beyaz görüyor...

Her zaman böyledir... Bu bir nevi kaderdir...

Saygıdeğersiniz ... Hemde çok!
phidas is offline  
Eski18-01-08, 00:30  #10
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Alıntı:

Mesajı Göster
Kürd arkadaşlarımızı kaybetmek yerine onları neden kazanmaya çalışmıyoruz..
Kaybetmek bu forumu ne kadar renklendirecek..
Ben biraz Kürd arkadaşlarımızın bu son birkaç günde kalpleri'nin kırıldığına inanıyorum..
Kürtleri aşağılıyorsunuz.
Ne kaybetmesi?
Ne kazanmaya çalışılması?
Burada her etnik kökenin eşit hakları vardır.
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı