"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Emily Dickinson../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| 69 Cenneti yukarıda hiç bulamaz Aşağıda bulamayan. Tanrı'nın konutu benimkiyle yan yana Eşyası aşktan. |
|
| #2 | |
| Bir saat beklemek çok uzun is, Aşk biraz ötede duruyorsa; Kısadır sonsuzluğu bekleyiş, Sonunda aşk armağanı varsa.. |
|
| #3 | |
| I hide myself within my flower, That wearing on your breast, You, unsuspecting, wear me too And angels know the rest. I hide myself within my flower, That, fading from your vase, You, unsuspecting, feel for me Almost a loneliness.. |
|
| #4 | |
| Kalbim, unutacağız onu, Bu gece, sen ve ben. Ben ışığı unutayım, Onun sıcaklığını sen. Unuttuğun vakit, söyle bana, Ola ki düşüncem donar. Acele et, oyalanırken sen, Hatırlayabilirim tekrar. |
|
| #5 | |
| Bir anda olur biter -Ölmek Hiç canın yanmaz diyorlar Solmaktır aşama aşama Sonra gözden tamamen yitmek Kara bir Şerit günün üzerinde Şapkanın üzerinde bir tül Derken günün hoş ışıkları gelir Yardımcı olur unutmamıza Yoktur O gizemli varlık İçi bizim zekamızla dolu Çekildi derin bir uykuya Artık kalmadı yorgunluğu. |
|
| #6 | |
| Anlatmayı beceremeyenler susarlar. Anlatmaktan vazgeçenler susarlar. Anlaşılmayacağına karar vermiş olanlar susarlar. Diğerlerinden ümidi kesmiş olanlar susarlar. Hata yapmaktan korkanlar susarlar. Kendilerini açığa çıkarmaktan korkanlar susarlar. Zannettikleri kişi olmadıkları, zannettikleri dünyada yaşamadıkları gerçeğini hazmedemeyecek kadar güçsüz olanlar susarlar. Olaylar ve olgular dünyasıyla baş edemeyenler susarlar. Herşeyi gördüğünü, tüm olasılıkları yaşadığını düşünenler susarlar. Güçlü olarak görülmeye ölesiye ihtiyaç duyacak kadar güçsüz olanlar susarlar. ŞŞŞşşşş! ... Sessizlik! Sonsuza dek konuşabilecek olanlar en çabuk susanlardır genelde. Sonra kadınlar gelir ki onlarda bu kategoridedirler çoğunlukla. Sonra şairler... En son ölüler susar! |
|
| #7 | |
| Bilseydim sonbaharda olacağını bu işin Yazı bir yana iterdim Yarı kızgın, yarı gülüşle Ev kadınlarının sinekleri kovduğu gibi.. Bir yıl içinde buluşacağımızı bilseydim Ayları yumak yapardım Ayrı ayrı dolaplara doldurur Günlerini beklerdim.. Şayet asırlar unutsaydı gelişmeyi Onları elime dolardım Parmaklarım durana kadar Geçmiş günlerin içinde.. Bilseydim ne zaman biteceğini ömrün, İkimizin ömrünün Onları bir meyva kabuğu gibi soyar Tadlarına bakardım... giz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-01-08 19:12 . |
|
| #8 | |
| Ben hiç kimseyim, ya sen? Hiçkimse misin, yoksa? Biz bir çiftiz, ağzını sıkı tut! Bilirsin, sürerler adamı yabana. Ne kadar üzücü, herhangi biri olmak, Bir kurbağa gibi, çok sıradan, Hayranlık duyan bir bataklığa Adını söylemek hiç durmadan giz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-01-08 19:08 . |
|
| #9 | |
| Ölene dek sarsın Güzellik beni Güzellik acısın bana isterim Ama bugün versem son nefesimi Gözünün önünde öleyim derim- |
|
| #10 | |
| Her esrime anının bedelini Ödemek zorundayız acıyla O ana uygun düşen Hassas ve titrek orantıda. Her sevilen saat için Yevmiyesi az, uzun yıllar, Acıyla yoğrulan bozuk paralar Ve sandık dolusu gözyaşları. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|