| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Din öğretmeni Alevi öğrenciyi dövdü! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin, derste cep telefonunun saatine baktığı gerekçesiyle hastanelik ettiği öğrenci Burak Tibar, dayağı anlattı: 'Alevi olduğumu biliyordu. Döverken oruçluyum dedim, daha çok vurdu.' Alevi örgütleri dün protesto için Tibar'ın okuluna giderek müdürle görüştü RADİKAL - İSTANBUL - Derste cep telefonunun saatine baktığı için din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni tarafından dövülen öğrenciyle ilgili vahim iddia: Öğretmeni Burak Tibar'ın Alevi olduğunu biliyordu. Öğrenci "Muharrem orucundayım" deyince öğretmen dayağın şiddetini artırdı... Alevi dernekleri, dayağı protesto için dün Şişli Endüstri Meslek Lisesi önünde toplandı ve öğretmene suç duyurusunda bulundu. Şişli Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Tesisatı 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Burak Tibar, dört gün önce din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde öğretmeni Mustafa Kurt tarafından tekmelerle hastanelik edilene kadar dövülmüştü. Cep telefonunun saatine baktığı için öğrenciye şiddet uygulayan öğretmenin, öğrencinin 'Oruç tutuyorum, vurmayın' demesi üzerine Tibar'ı daha şiddetle dövdüğü öne sürüldü. Böbreklerine aldığı darbeden ötürü idrarında kan tespit edilen ve halen hastanede yatan Tibar'a destek için, Alevi dernekleri dün okula gitti. devamı@ http://213.243.28.21/haber.php?haberno=244844 |
|
| #2 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2007
| Bu şekilde insalıktan nasibini almamış kişilerin öğretmenlik yapması ne acı verici.. Acaba inandığı dinin hangi öğretisinde kendilerinden olmayanları dövün hatta bizden olmayan savunmasız insanları cezalandırın yazıyor merak ediyorum.. Bu öğretmen denen zaati Başöğretmen M.Kemal ATATÜRK'e şikayet ediyorum.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Ögretmenlerin ögrenci döverken alevi sünni ayrımı yaptıgını sanmıyorum hele hele alevi oldugu için olacagını hiç sanmam biz ögretmenin vurduğu yerde gül biter diye ögütlenen, hocam al egit eti senin kemigi benim diyen bir millet oldugumuz düşünülürse bu tür durumlarda gayet normal karşılanabiliyor... __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #4 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
| |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| "yüce" türk adaletine güvenmeyi uzun zaman önce bıraktım ama dilerim bu sefer hak ettiği cezayı verirler bu islamofaşistlere. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Yüce Türk adaletine güveninizi kaybetmeyiniz..Cezasını bulucaktır o kişi..İslamiyetin hoşgörü dini oldugunu anlayamanlar diger taraftada cezalarını bulucaktır __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! |
|
| #7 | |
| Maalesef dayak hadisesi çok üzücü bir hadise asla tasvip etmiyorum ama şuda bir gerçek ki artık gençligimizde içi son derece boşaltılmış durumda özellikle liselerde ögretmenlerin işi çok zor görmezden gelinsin ya da gelinmesin, inanılsın ya da inanılmasın maalesef artık ögrenciler ögretmenlerine karşı çok saygısız, agresif ve isyankar... Elbette tüm bunlar dayak gerektirmiyor ama maalesef gelinen noktadaki durumu tahlil etmek bakımından bu gerçegide gözardı etmemek lazım oglum neden saate bakıp duruyorsun diyen ögretmene sanane hoca! diyen bir gençlik var önümüzde ve acilen ilgilenmek şart! Durumun boyutunu daha iyi izah etmek için şu örnegi vermek istiyorum daha geçtigimiz günlerde eyüp semtinde bir ilkögretim okulunda bir kız ögrenci okulun tuvaletinde baglanmış ve hırpalanmış olarak bulundu ve olayın şahidi oldugunu iddia eden bazı ögrencilerde okul hademesinin koşarak tuvaletten çıktıgını gördüklerini söylediler. Hademe arandı bulundu ifadesi alındı ama sonra bunun çocukların tertiplediği bir şaka! oldugu çocuklardan birinin babasına itirafı sonucu ortaya çıktı. Ordada arsız ve umarsızca bu tür şakalar yapabilen, büyüklerinin üstüne böyle büyük bir suçu yapıştırabilen bir ögrenci kuşagı söz konusu... Yine gecen sene hatırlayacaksınız bir ilkögretim okulunun tuvaletindeki sözde gizli çekimde yaşları 10-15 arasında degişen çocuklar esrar içmekte bunu bir ögretmenlerinin temin ettigini söylemekte idiler konuşmalarında. Sonra anlaşıldıki bu içilenler esrar degil sigara imiş çekim gizli degil ve kendilerine zayıf not veren ögretmene intikam alma amacındaymış... Olumlu ya da olumsuz örnekleri çogaltabiliriz.... Tıpkı ögrtemenlerde olan olumlu ya da olumsuz örneklerdeki gibi... Şimdi bu çocukların ya da koca koca adamların dini siyasi ya da etnik kökeninden çıkış yapıp olayı tamamen bu noktaya yıkmak ne kadar dogru siz düşünün... Burada alarm veren egitim sistemi ve gençlerimizdir... __________________
|
| #8 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Hiç bir sebep şiddeti haklı çıkartmaz. Öğretmenin avukatı mısınız böyle konuşuyorsunuz mustafa01. Şimdiki genççlerin hali duman kırk katır mı kırk satır mı? Modern toplumlarda dayağa karşı bu şekilde tavır takınılmaz. |
|
| #9 | |
| Modern ülkelerde terör ürgütlerinin okul basıp ögretmen yakmasına da müsade edilmez! Modern ülkelerde ögretmenler sene de bir kez degil hergün hatırlanır! Modern ülkelerde ögretmenler 75-80 kişiye degil 15-20 kişiye egitim verirler. Modern ülkelerde ögretmenler toplumda hem maddi hem manevi anlamda saygın bir yere sahiptir 3 kuruşa çalıştırılmaz. Ele güne muhtaç ettirilmez. Hele hele ek iş yapmak zorunda hiç bırakılmaz. Ögretmenler bu ülkede kısıtlı imkanlarla çalışmaktadır... Modern ülkelerde insanlar ögretmenleri onurlandırır aşagılamaz... __________________
|
| #10 | |
İnançlar & Dinler ![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Bu şekilde dayak atmanın yanlış olduğunu herkes bilir fakat asıl önemli olan nokta dayağın çıkış nedeniyle ilgili spekülasyonlardır. Acaba çocuk alevi olduğu için mi öğretmen dayak attı, yoksa çocuk müslüman olmadığı için mi derste başka şeylerle meşgul olmaktaydı. 15 yaşındaki bir öğrencinin ifadesine dayanarak bir öğretmeni, öğrencisini alevi olduğu için dövmekle suçlamak önyargılı davranmaktır bence. Ayrıca ders esnasında telefonunu açık konumda bulundurmak da yasaktır. Yapılması gereken okullarda din dersinin kaldırılması yada seçmeli ders olmasıdır. İsteyen alır isteyen almaz. Farklı dini inanıştan olan birine kendi diniyle alakasız şeyler öğretilmemelidir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|