Yurtsever Cepheli Öğrenciler, üniversitelerin paralı olması gerektiğini iddia eden YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı ve Özcan'ın temsilcisi olduğu siyasi iktidarı uyarmak üzere Ankara'da AKP İl Başkanlığı'na yürüdü.
soL (Ankara) Yurtsever Cepheli Öğrenciler, Yusuf Ziya Özcan'ın "Üniversiteler paralı olsun" açıklamasını protesto etti.
Ankara'da Kızılay Konur Sokak'ta saat 15:30'da toplanan Yurtsever Cepheli üniversite ve lise öğrencileri, buradan AKP İl Başkanlığı'na yürüdü. "AKP Anayasası; Kamu Hizmeti Yok, Paran Kadar Eğitim Var" yazılı, kara tahta önünde Yusuf Ziya Özcan'ı gösteren bir pankartla yürüyüşe geçen Yurtsever Cepheli Öğrenciler; AKP İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında; "Eşit Parasız Bilimsel Eğitim", "ABD'nin Sesi Ziya Özcan", "Patronların Sesi Ziya Özcan", "Sermaye Defol Üniversiteler Bizimdir", AKP Defol Üniversiteler Bizimdir", "Bu Memleket Bizim Faşiste Liboşa Bırakmayız" sloganları attılar.
Üniversite ve lise öğrencilerini AKP gericiliğine ve liberalizmine karşı mücadeleye ve siyasete çağıran Yurtever Cepheliler "Parası Olmayan Okumasın, Paralı Eğitime Geçit Yok", "Gençlik AKP'ye Karşı Siyasete", "AKP'nin Memuru Yusuf Ziya Özcan'ı Uyarıyoruz" dövizleri taşıdılar. AKP'nin önünde yaptıkları açıklamayı tamamladıktan sonra YÖK Başkanına ithafen yazdıkları; "Yusuf Ziya AKP'nin emir eri mi? / Eğitim cüzdan para işi mi? / Memleketi satanlara söylüyoruz biz / sizleri oradan indireceğiz / Tarihin çöplüğü doldu taşıyor / AKP vaktin geldi geçiyor / Yusuf Ziya Özcan Hani Nerede?/ Şimdi söz sırası öğrencilerde" şeklinde sözlere sahip olan şarkıyı söyleyerek eylemi bitirdiler.
Yurtsever Cepheli Öğrenciler'in yaptığı basın açıklamasının tam metni ise şöyle: