"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
“Gökçek Gitsin Bu Çile Gitsin “/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Halkevleri ulaşım zamlarına karşı yürüttüğü imza kampanyasını bugün kent merkezine üç koldan yapılan şenlikli bir yürüyüş ve Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklaması ile sona erdirdi. Kent merkezinde yapılan yürüyüşe katılan yüzlerce yoksul mahalleli, üniversiteli, liseli, işçi ve memur; dövizleri, davulları ve yapılan zamlara karşı “Gökçek Gitsin Bu Çile Gitsin “ sloganlarıyla sokakları renklendirdiler. Ankara Halkevleri 2008’in ilk gününden itibaren uygulanmaya başlayan ulaşım zamlarına karşı ocak ayının başından beri bir kampanya yürütüyordu. Ulaşım zamlarının geri çekilmesine yönelik yürütülen kampanya, kent merkezinde açılan standlarda ve mahallelerde kapı kapı dolaşarak binlerce imza toplanmasının ardından bugün üç koldan yapılan yürüyüş ve Büyükşehir Belediyesi önünde oldukça renkli geçen bir eylemle sona erdirildi. ![]() ![]() devamı@ http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=14962 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| - Bu insanların koalisyon zamanlarından nasıl sağ çıkabildiğini merak ediyorum. - Aslında o zamanki her zamma 2 saatlik eylem yapsalar şu sıralar eylemleri bitebilirdi. Boşa zaman geçirmişler. __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| 5 yıllık elektrik zammı olan % 20 ye de isyan eden bu insanların koalisyon döenmlerinde ki yıllık %100 lük elektrik zamlarına nasıl sabır edebildiklerini anlamak olanaksız... __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| |
|
| #5 | |
| Emekçilerin miting yapmasından korkuyorsunuz herhalde. Daha tazesiniz. Eskiden mitingsiz gün olmazdı. Son yıllarda miting mi var? Merak etmeyin Ocak zamlarıyla ipin ucu kaçtı. Sahte cennet düşünün bitmesi yakındır. Bol bol eylem göreceksiniz yakında. Alışacaksınız. Hem tuzu kurulardan değilseniz, belki siz de mitinglere katılmaya başlarsınız. |
|
| #6 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Hiç bir zam yapmayacağız diye atıp tutarak iktidara gelenlerin , 5 senede şunu yaptık bunu yaptık ülke ekonomisi şöyle katladık , böyle büyüttük , demokrasiye takla attırdık diyenlerin, durmak yok yola devam diyenlerin savunma argümanlarının koalisyon dönemlerindeki zamlar olması garip. Tüm bunların dünya ekonomisinin en fazla sıcak para barındırdığı dönemde olduğunu da düşünürsek garip olduğu kadar da gülünç. Anlamsız bir argümanla savunduğunuz hükümetin ücretlilere , emekliye neler verdiği , sosyal güvenlik yasa tasarısı ile neler amaçladığı ortada. Ankara'daki tepkiye benzer bir tepkinin belki de daha fazla İstanbul'da verilmesi gerek. İstanbul'da trafiği azaltmak ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yine AKP döneminde çıkartılan otobüsten otobüse ücretsiz aktarmanın kaldırılması en az zam kadar bir etki yaratmış bulunmakta. IMF'ye borcumuzun istersek bugün öderiz diye atıp tutanların , otobüslerdeki aktarmalardan , hastaların ilaçlarından gelecek paralara göz dikmiş olması ülke ekonomisinin gerçek yüzünü gösteriyor. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| akp iktidara geldiğinde asgari ücret brüt 250 ytl 5 sene sonra brüt asgari ücret 585 ytl asgari ücretteki artış oranı %135 (yıllık ortalama artış oranı %24) aynı dönemde gerçekleşen toplam enflasyon %60 (yıllık ortalaması %13) aynı dönemde elektrik zammı %15(yıllık ortalamasını siz hesaplayın )fiyatını bildiğiniz örnek ürünler varsa yazın isterseniz de karşılaştıralım... ben mesela 1kg böreklik unun akp iktidara geldiğinde 1milyon olduğunu şimdi 1,60 olduğunu biliyorum... başka örnekleri de merakla bekliyorum __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 |
|
| #8 | |||
| Alıntı:
Not: Yıllara göre asgari ücret artışı ve enflasyon rakamlarını da inceledim. Asgari ücretteki brüt artış rakamı da aldatmaca. Bunlar en büyük artışı % 38 ile 2003 yılında yapmış. Bu artış 2002'nin enflasyonunu karşılamak için yapılıyor. 2002 enflasyonu TÜFE % 45, TEFE % 50. Yani enflasyonun altında bir artış verilmiş. İkinci büyük artış 2003'te. Yalnızca bu biraz enflasyonun üzerinde görünüyor. Aslında bu da tam bir aldatmaca. Çünkü o yıl AKP, DİE'ye baskı yaparak enflasyon hesabında esas alınan ve uzun yıllardır uygulanan kıstas ve katsayıları değiştirtti. Ondan sonraki artışların hepsi kendi kıstaslarına göre bile enflasyonun altında. Brüt % 6, brüt % 4 gibi rakamlar. Zaten bu AKP istatistikleri manipüle edip kafa karıştırmanın da ilmini yaptı. Siz de onun izindesiniz. yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-01-08 04:33 . | ||
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
iş belli kişilerin ücretine gelrse daha da pembe görünür tablo çünkü terfi diye bir mekanizma var... ben size asgari ücreti baz olarak veriyorum... otobüs bileti zamlarına gelince: eğer otobüs biletlerini veri olarak ortaya koyarsak yanıltıcı olur çünkü türkiyde belediyeler 94den bu yada şu anda akplil olan kadronun elinde... yani karşılaştırmayı 94 ile yapmak lazım... otobüs biletlerinin fiyat istatsitiğini tutmuyorum akp istatistiği ne demek bilmiyorum ama ben aynı zamanda defalarca söylediğim üzere kendi enflasyon istatistiğimi 30 sene önce belirlediğimiz bir mal sepetiyle her sene bizzat tutuyoruz... defalarca söyledim bunu ve devletin enflasyon verileriyle bu sepet birbirini 3 aşağı 5 yukarı tutuyor... bizim et kurufasulye deterjan peynir bakliyat ve yağdan oluşan bu sepetimiz 2002 yılında asgari ücret 250 ytl iken 800 ytlye doluyordu yani asgari ücret sepetin anca %30unu satın almaya yetiyordu... bugün aynı sepetin takriben %40 ı brüt asgari ücretle satın alınabiliyor çünkü sepetin bugünlerde doldurulmasının maliyeti 1500 ytlye yakın ... bu hesabı yaparken ne tuikin ne de dienin rakamolarını kullanmıyorum. migrosa gidiyorum tek tek mal fiyatlarını inceliyorum __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 | |
|
| #10 | |||
| Alıntı:
| ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|