"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Türban sorununa genel bakış/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Türban sorununa genel bakış | |||
| Türban siyasi bir semboldür, yasak olmalıdır. | 33 | 44.00% | |
| Türban siyasi bir semboldür, serbest olmalıdır. | 3 | 4.00% | |
| Türban dini bir semboldür, yasak olmalıdır. | 12 | 16.00% | |
| Türban dini bir semboldür, serbest olmalıdır. | 27 | 36.00% | |
| Oy Verenler: 75. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Selam arkadaşlar.. Türkiye' de Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle başlayan süreç, Cumhuriyet mitinglerinde milyonlarca insanın laikliğe sahip çıkmasıyla devam etti. Gül Cumhurbaşkanı seçildi tartışmalar yeniden alevlendi. "Mahalle baskısı" tartışmalarıyla devam eden süreç son olarak AKP' nin açıklamalarıyla gündemin bir numaralı tartışması haline geldi. Sizin türbana bakışınız nedir? Türban dini mi siyasi sembol mü? Türban yasak olmalı mı, serbest mi bırakılmalı ? Böyle bir sorun var mı, varsa nasıl çözülmelidir? fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-01-08 14:00 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Türban yasaklansın diyenler kimler? 1- ordu 2-chp 3-yargı bunların karşısında kimler var? Halk yani % 80. Her yüz kişiden sekseni yasak olmamalı diyor. E demokrasi çoğulculuk değil mi? Çoğunluğun serbest olmasını istediği bir örtüyü, azınlık yıllardır yasaklamayı başarmış. Nedir bunun hikmeti? Yani aslında türbanı siyasi simge olarak görmenin ardında yatan esas sebep ne? Bütün ülke gündemi bu konuya kilitlendi. Bu konu çözülürse, bu üç karşı çıkan grup çözülecek mi? Onların en son kalesi de ellerinden alınmış mı olacak? __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: SoYuT ArAzİ
| Bir metanın siyasî bir imge olarak addedilmesi için , bana göre , öncelikle genel geçer yargıda imge yaftasını almış olması gerekir ; bundan dolayı da ne başörtüsünü ne çarşafı ne de türbanı siyasî bir sembol olarak görmüyorum ... Şayet konuya türbanın siyasî görüşün imi olduğu varsayımıyla yaklaşacak olursak başı örtülü milyonlarca insanın tek siyasî görüşe sahip olduğunu düşünmek gerekir ki bu düşünceye kapılmak tamamen bir yanılgıdır . Sadece Türkiye'yi değil dünyayı da ele almak gerek , yurtdışında yaşayan , bulunduğu ülkenin vatandaşlığında olan ve oradaki bir partiye oy veren seçmen de mi biz türbanı siyasî sembol olarak gördüğümüzde ortaya çıkan bölünmedeki 'türbanlıların görüşünü paylaşanlar' kısmına dahil oluyor ? Bana bu meseleyi tartışmak hatta bu meselenin mevcudiyeti abesle iştigal gibi geliyor ... __________________
Ü k i |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| İşsizliğin gerçek boyutunu kimse bilmiyor... Köylülük ve tarım yok edilmekte.Kırdan kente göçün boyutunu kimse bilmiyor..Mülksüzleştirme had safhada..Gittikçe proleterleşen bir Türkiye gerçeği var.. Küreselleşmenin yarattığı yoksulluğu Allah'a havale eden,bu insanları yardım paketleriyle kendine bağlayan tek kelimeyle sömürü üzerine kurulan politik bir örgütlenme var. Oliagarşinin kendi iç çelişkileri var. Cumhurbaşkanlığı'nı dayatan,sendikaları,esnaf-çiftçi örgütlenmelerini,yargıyı,YÖK'ü,basını ele geriren,geçirmeye çalışan bir anlayışın politik örgütlenmesi var. IMF-DB gibi kuruluşların ekonomimizi yönlendirdiği,devletin sosyal yanlarının budandığı ve bu yanlarının da semayeye pazar olarak sunulması gerçeği var. Son kertede bu topraklara kapitalizmin/emperyalizmin biçtiği elbisenin giyilmesi var. Ekonomik dönüşümlere ayak uyduramayan,yabancılaşmış ve korkan bir insan gerçeği var.Sığınacak yer arayıp durur. Kaba hatlarıyla bunların ciddi bir analizi türbanın altında yatan nedenleri ortaya koyacaktır.Tabi bana göre. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #5 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Ankete oy vermedim çünkü bir seçenek eksikti sayın drm, Bence türbanın siyasi yada dini bir sembol olması umurumda değil... Kaldı ki siyasi bir simge olsa ne olur, insanlar siyasi görüşlerini açıklayabilmelidir. Ben yasaklara karşıyım !!! Türban üzerinden siyaset ve oy avcılığı yapılmasına da karşıyım !!! Şu yasak kalksada sorun kalmasa... Tabi, umarım kalkınca da kalmaz... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Bir nesne siyasal simge olduğu için nasıl yasaklanabilirki? Bunun siyasetin kendisini yasaklamak ile pek farkı oldugunu sanmıyorum. __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| türbanı bazısı dini simge olarak kullanır, bazısı siyasi simge olarak. benim tercihim ; yasaklanacaksa tümü yasaklansın (şimdiki sistem) , ya da hepsi serbest bırakılsın. diğer türlüsü hitler gibilere yaraşır. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2008
| baş örtüsü konusunda aristo arkadaşıma tamamiyle katılıyorum çünkü bizim sorunumuz baş örtüsü değil ki bu zamana gelene kadar sol-sağdı daha sonra kürt-türk oldu şimdi ise baş örtüsü neden bunların yapıldığını ve ortaya atılan bu kaos aracının neden sadece bizde etkili olduğunu anlayamıyorum doğrusu yahu bizim başka işimiz yokmu. kardeşi kardeşe kırdıran bir ülke olmamıza sebep olan karakterleri içimizden atamıyoruz bırakın efendim baş örtüsünü neden yasak olsun biz bu vatanı baş örtülü çarşaflı kadınlarımızın dualarıyla ulu önderimizin liderliğiyle aldık o zamanda böyle konularla uğraşmış olsaydık demekki şimdi türkiye değilde başka bir ülke olacaktı bu güzel coğrafyada ayrıca sayın MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e ne kadar dua etsem azdır çünkü o zat bu konuların hiç birine yorum yapmamış ve aklını tek ve özgür bir türkiye kurmak için kullanmıştır |
|
| #9 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Fikir ayrılıkları elbette olacaktır... Fakat bunun birileri tarafından siyasi amaçları için kullanması iğrenç bir şey... Türban konusu da yıllardır birilerinin geçim kaynağı olmadı mı ??? Ben türbandan çok buna karşıyım... Yoksa banane kim nasıl girmiş üniversiteye... Ayrıca Çankaya'da türban olsun ne çıkar, kimimizin evinde başörtüsü yok ki !!! Bunun irticayla ne alakası var... Saygılar... Birilerinin korkusu halkın bir şeyleri değiştirmesi... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #10 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Düne kadar Türban sözüm o'na inançlı kesimin inancından taktığı bez parçası iken Erdoğan'ın iki-üç gün önceki açıklamasından sonra birden bire Türban savunucuları bunun böyle olmadığını siyasi bir simge olduğunu dile getirmeye başladılar. Biz yıllardan beri Türban siyasi simgedir derken ; Türbacılar hayır efendim inanç meselesidir diyordu. Şimdi de biz yine diyoruz ki ; Türbana izin verilirse rejim adı laik Cumhuriyet olmaz islam Cumhuriyeti olur ve şeriatla yönetilir. Eee boşuna dememişler görünen köy klavuz istemez diye ! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|