"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Hükümet işsizlikle mücadelede sınıfta kaldı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| İşsizlik oranı yüzde 9,7 Türkiye'de Ekim 2007 dönemi itibarıyla işsizlik oranı, yüzde 9,7 olarak hesaplandı. Geçen yılın aynı döneminde işsizlik oranı yüzde 9,3 düzeyinde bulunuyordu. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üçer aylık dönemler itibarıyla her ay açıkladığı Hanehalkı İşgücü Anketinin, "Eylül-Ekim-Kasım 2007" dönemini kapsayan "Ekim 2007" sonuçlarına göre, bu dönemde işgücüne katılım oranı ise yüzde 47,7 olarak hesaplandı. İşsizlik oranı kentlerde yüzde 11,8, kırsal kesimde yüzde 6,6 olarak belirlendi. İşsizlik oranları geçen yılın Ocak döneminde yüzde 11, Şubat döneminde yüzde 11,4, Mart'ta yüzde 10,4, Nisan'da yüzde 9,8, Mayıs'ta yüzde 8,9, Haziran'da yüzde 8,8, Temmuz'da yüzde 8,8, Ağustos'ta yüzde 9,2, Eylül'de de yüzde 9,3 düzeyinde idi. 2005 yılından itibaren Hanehalkı İşgücü Anketinin tahminleri, hareketli üçer aylık dönem ortalamaları esas alınmak kaydıyla aylık olarak yayınlanıyor. Bu seride ilgili üç aylık dönemin ağırlıkları, dönem ortası aya ilişkin nüfus projeksiyonları esas alınarak hesaplanırken, ifade kolaylığı açısından tahminler de dönem ortası ay adıyla ifade ediliyor. http://www.skyturk.tv/news.jsp?c=2&newsId=69420 __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| İstatistiklerle benim sokakta yaşadıklarım arasında çok fark var.Ülkede işsizlik en iyimser ihtimalle % 20'nin altında değil. Aslında ülkenin yaşadığı alt-üst oluşlarda bu düşüncemi haklı çıkarıyor gibi. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Asgari ücretle çalışmayı, 400-500 YTL maaş almayı, bununda yarısından fazlasını kira-elektrik-tel. vermeyi de çalışır saymak doğru mudur? Ülkemizdeki asgari ücret sefalet ücretidir,asgari ücretle çalışan bir insanı da bana göre işsiz saymak lazım. İnsanlar açkalmamak için asgari ücretli bir işte mecburen çalışıyorsa bunu çalışır saymak yanlış olur. Bu ve buna benzer insanlarımıza da insan gibi yaşama imkanı sağlayacak bir aylıkla çalışabileceği imkanlar oluşturmak gerekir diye düşünüyorum. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Alıntı:
Bir baba, asgari ücretle hanımına ve çocuğuna bakamaz. Açlıktan ölürler! 435 ytl asgari ücret, ortalama kira ücreti 400 ytl civarı.. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| ya hükümete bu kadar yüklenmeyin arkadaşlar sabahlara kadar çalışıyorlar hükümet yetkilileri el birliği etmiş ülkedeki tüm değerleri birer birer satıyorlar yorgunluktan uyuma fırsatı bile bulamıyorlar neyseki o yoğun tempoda meclis devreye giriyorda orada biraz uyumaya fırsat kalıyor ülkenin 10/1 i işsiz miş ne olucak |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Sizi tanımasam sözlerinizin gerçekliğine inanacaktım.. ![]() İşsizlik, ucuz işgücünün ve örgütlenmenin en temel güvencesi olduğu için kapitalist ülkelerde işsizliğe çözüm politikalar uygulamak bir yana, tam tersi işsizliği destekleyici politikalar uygulanır. Diğer bir deyişle işsizlik, kapitalizmin ömrünü sürdürmesi için bir teminattır. __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
kırmızı ile belirttiğiim yer örgütsüzleştirme olmalıydı zannedersem ucuz ve örgütsüzlüğün temel güvencesidir işsizlik ne güzel ki bende sizi tanıyorum sevgili yağız lakin ber açık bir dille "ti" ye almıştım yoğun tempoda mecliste uyuma fırsatı ![]() | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| "Hükümet işsizlikle mücadelede sınıfta kaldı" Ben de şunu çok merak ediyorum: "Bu güne kadar hangi hükümet işsizlik ile mücadelede sınıfı geçti?" __________________
Bazılarının ahı;beyaz güvercinlerin özgür kanat çırpışlarında kalır.Ah yerde kalmaz bilmezler mi?! |
|
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2008
| Giderek artan cari açıkla başka ne bekelenebilirki..Tabiki işssizlik artacak..Doların giderek değer kaybetmesi YTL'nin giderek değerlernmesiyle ürettiğimiz ürünler giderek bize ve ihraç ettiğimiz ülkelere pahalı gelecektir...Bir şekilde birilerinin buna dur demesi gerkiyor.. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Özelleştirmelerden gelenler işte sözünü ettiğiniz o açıkların kapatılmasında kullanılıyor.Yakında onlar bittiğinde dananın kuyruğu kopacak. Dur diyecek olanlar elbette egemenler değil,asıl dur diyeceklerde daha evrimin tatlı sarhoşluğu içinde varlıklarının sorgulamasını yapmakla meşguller.Umarım içinde bulundukları aşamanın devrimle iç içe geçtiğinin farkına varırlar. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|