"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Dtp:"pkk Terör örgütü degildir"

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski21-01-08, 00:40  #1
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Dtp:"pkk Terör örgütü degildir"

Dtp Yine haddini aştı ve tehditler savurdu..Dtp eş başkanı mustafa avcı yaptıgı konusmada böyle giderse hucum ederiz,pkk terör örgütü degildir dedi..

kaynak : http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2008/01/19

bu partinin derhal kapatılması ve mevcut siyasi kadrosuna siyaset yasagı getirilmelidir..Belki 2008 yılında cok antidemokratik bir yaklaşım oldu bende böyle birşey söylemeyi hatta dusunmeyi bile istemezdim fakat bu insanlar belirli bir etnik kökeni kışkırtmaktalar bunun önüne geçilmesi lazım..

Eski21-01-08, 00:48  #2
mouse
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Aug 2007

Türban meselesini , siyasallaştırıp toplumu DTP'nin yaptığından daha çok bölen AKP 'de kapatılmalı diyorsanız buyursunlar kapatsınlar.

En nihayetinde DTP'nin potansiyeli max. %5 iken bölücülük yapabiliyorsa toplumun %47'sinin oyunu alıp bölücülüğün kallavisini yapan AKP'ye ne demeli ?

DTP'nin PKK 'yı terörist bir örgüt olarak görüp görmemesini boşverin tehlikenin rengi yeşildir
mouse is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-08, 00:50  #3
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mouse şöyle demiş:

Mesajı Göster
Türban meselesini , siyasallaştırıp toplumu DTP'nin yaptığından daha çok bölen AKP 'de kapatılmalı diyorsanız buyursunlar kapatsınlar.

En nihayetinde DTP'nin potansiyeli max. %5 iken bölücülük yapabiliyorsa toplumun %47'sinin oyunu alıp bölücülüğün kallavisini yapan AKP'ye ne demeli ?

DTP'nin PKK 'yı terörist bir örgüt olarak görüp görmemesini boşverin tehlikenin rengi yeşildir
akp de ayrı bir konu tabiki..Onuda onaylıyor degilim fakat kapatılması gereken bir durumda görmedim..
Eski21-01-08, 00:52  #4
mouse
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın oguzkaan şöyle demiş:

Mesajı Göster
akp de ayrı bir konu tabiki..Onuda onaylıyor degilim fakat kapatılması gereken bir durumda görmedim..
O vakit ben de DTP için böyle bir durum görmüyorum ve yaptıkları siyaset en az Milliyetçi MHP ve Ümmetçi AKP 'ninki kadar meşrudur.
Eski21-01-08, 00:54  #5
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mouse şöyle demiş:

Mesajı Göster
O vakit ben de DTP için böyle bir durum görmüyorum ve yaptıkları siyaset en az Milliyetçi MHP ve Ümmetçi AKP 'ninki kadar meşrudur.
Dtp nin milliyetçi olabilme gibi bir hakkı yoktur..Akp nin ümmetçiligi de yanlıştır ama ümmetçi bir terör örgütünü övmemektedir
Eski21-01-08, 00:57  #6
mouse
Uzaklaştırıldı

Alıntı:

Mesajı Göster
Dtp nin milliyetçi olabilme gibi bir hakkı yoktur..Akp nin ümmetçiligi de yanlıştır ama ümmetçi bir terör örgütünü övmemektedir
Size göre Kürt'ler bir millet değil midir ? Bunu mu demeye çalışıyorsunuz ki eğer böyle düşünüyorsanız daha fazla yazışmamızın bir anlamı olduğuna inanmıyorum.

AKP 'nin terör örgütünü övmediği doğrudur lakin o döneminde Hizbullah 'ın akıl almaz yükselişini nasıl izah edecek siniz ?

Bu durumda DTP 'de AKP gibi takkiye mi yapmalı mübah olan bu mudur ?
Eski21-01-08, 01:00  #7
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mouse şöyle demiş:

Mesajı Göster
Size göre Kürt'ler bir millet değil midir ? Bunu mu demeye çalışıyorsunuz ki eğer böyle düşünüyorsanız daha fazla yazışmamızın bir anlamı olduğuna inanmıyorum.

AKP 'nin terör örgütünü övmediği doğrudur lakin o döneminde Hizbullah 'ın akıl almaz yükselişini nasıl izah edecek siniz ?

Bu durumda DTP 'de AKP gibi takkiye mi yapmalı mübah olan bu mudur ?
Tabiki kürtler i yok sayıyor degilim..Ben demek istiyorum ki terör örgütü kürtlerin çaresi degildir..Terör örgütüne "terör örgütü degildir"diyen partinin de milliyetçilik yapmaya hakkı yoktur diyorum..

Ayrıca ben akp yi savunuyor falan degilim..Fakat gunumuzde Dtp kadar goze batıcak bir iş yapmadılar.Eger o şekilde bir bölücülük yaparlar ise söyledigim herşey Akp içinde geçerlidir..
Eski21-01-08, 01:09  #8
mouse
Uzaklaştırıldı

Alıntı:

Mesajı Göster
Tabiki kürtler i yok sayıyor degilim..Ben demek istiyorum ki terör örgütü kürtlerin çaresi degildir..Terör örgütüne "terör örgütü degildir"diyen partinin de milliyetçilik yapmaya hakkı yoktur diyorum..

Ayrıca ben akp yi savunuyor falan degilim..Fakat gunumuzde Dtp kadar goze batıcak bir iş yapmadılar.Eger o şekilde bir bölücülük yaparlar ise söyledigim herşey Akp içinde geçerlidir..
Türkler etnik bir millettir ve etnik temelli parti olan MHP Türkleri temsil ettiğini ifade etmektedir.

Kürtler etnik bir millettir ve etnik temelli parti olan DTP Kürtleri temsil ettiğini ifade etmektedir.

DTP 'nin bir yerleri meşru gösterme çabasına önce bir diğer milliyetçi parti olan MHP kendine özeleştiri getirip anlam vermeye çalışsın.

Üstelik AKP toplumu basit bir bez parçası olan Türban ile ikiye bölmesini becermişken hala "ben bölücülük adına birşey görmedim" demeniz bu konulara ne kadar kapalı olduğunuza işarettir.
Derdiniz kan akması ise merak etmeyin AKP 'nin bu ısrarlı tutumu ile bölünen toplumda kan elbet akacaktır , siz hiç kansız devrim gördünüz mü ?
Eski21-01-08, 14:14  #9
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mouse şöyle demiş:

Mesajı Göster
Türkler etnik bir millettir ve etnik temelli parti olan MHP Türkleri temsil ettiğini ifade etmektedir.

Kürtler etnik bir millettir ve etnik temelli parti olan DTP Kürtleri temsil ettiğini ifade etmektedir.

DTP 'nin bir yerleri meşru gösterme çabasına önce bir diğer milliyetçi parti olan MHP kendine özeleştiri getirip anlam vermeye çalışsın.

Üstelik AKP toplumu basit bir bez parçası olan Türban ile ikiye bölmesini becermişken hala "ben bölücülük adına birşey görmedim" demeniz bu konulara ne kadar kapalı olduğunuza işarettir.
Derdiniz kan akması ise merak etmeyin AKP 'nin bu ısrarlı tutumu ile bölünen toplumda kan elbet akacaktır , siz hiç kansız devrim gördünüz mü ?
Merak etmeyin Akp olsun baska biri olsun kimse kimseyi bölemez..Ayrıca tekrar söylüyorum terör örgütünü suçcuz gösteripte etnik milliyetçilik olamaz
Eski21-01-08, 14:43  #10
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
bu partinin derhal kapatılması ve mevcut siyasi kadrosuna siyaset yasagı getirilmelidir..
Neden, sizin üst dediğinize onlar aşağı diyor ve çözümü baskı uygulamada mı arıyorsunuz? Şaşırmadım, nasılsa partiler mezarlığı bu ülke!

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı