| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Kürdoloji Enstitüsü / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| KÜRDOLOJİ ENTİTÜSÜ Türkiye’de bazı sıkıntıların giderilmesi için ciddi araştırmaların yapılması şart. Örneğin bir Kürdoloji Enstitüsü olsa kötü mü olur? Kürtler kimdir, dilleri nedir araştırılmalı. Oysa şimdi Avrupalılar’ın yazdıklarıyla konuşuluyor. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/80...d=180&sz=86765 Bu öneri TTK baskanligini yürüten bir zattan gelmis olup, Türkiye'nin neden sorunlarindan kurtulamadigina acik bir kanittir. Halbuki bu öneri samimi bir öneri bile degildir. Gectigimiz aylarda kürtlerin ne oldugunu zaten bu zati muhterem ortaya koymamismiydi. Sanirim su anda bunun icin daha organize bir birim kurmak istiyorlar. Benim kanaatim budur. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Türkiye'de bir Kürdoloji Enstitüsü kurulması tabii ki zorunludur. Hatta bu çok geç kalmış bir olay. Yalnız burada Halaçoğlu'nun kastettiği "Kürdoloji Enstitüsü" hiç kuşkusuz, kurulması gereken enstitü değildir. Onun istediğinin, bilim yerine safsata üreten, "Anti-Kürt" nitelikte bir "Kürdoloji" enstitüsü olduğuna kuşku yoktur. Ancak, hazır Halaçoğlu bu lafı söylemişken, bu konuyu gündeme getirmenin ve tartışmanın zamanı tabii. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Elbette olması iyi olur... ama resmi ideolojisini kürtlüğü inkar üstüne kurmuş bir sistemden bahsettiğimizi unutmayalım... Artık buraya kadar dayanılabildi... İnkarın zırt dediği noktadayız! |
|
| |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| TAbiki böyle birşeyin kurulması faydalı olacaktır..Tabi sonra biz kimlik istiyoruz demeyeceklerse __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! |
|
| #5 | |
| |
|
| |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
Benim amacım Kürt kökenli vatandaşlarımızın tarihlerini daha iyi bilmeleeri sadece __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! | |
|
| #7 | |
| |
|
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Kürdoloji denilince ne anlıyorsunuz acaba? Hatta yalnız Kürdoloji de değil, Türkoloji, Çinoloji, Albanoloji v.b. denilince ne anlıyorsunuz? Burada kendine özgü dili, kültürü, geçmişi, tarihi olan, belirli özellikleri olan bir toplumun, bütün bu özelliklerinin bilimsel olarak araştırılması ve tabii geliştirilmesi anlaşılıyor. Ağırlık merkezini tabii ki dil ve kültür oluşturuyor, ancak dil ve kültür, geçmişten gelen ve halen yaşayan, gelişen, değişen unsurlar. İşin içinde tabii ki tarih de var, sosyoloji de var, hatta coğrafya da var. |
|
| #9 | |
| - Türkoloji gibi bilim dalları tarih sahnesinden silinmiş ırkları inceleyen dallardır. Türkoloji enstitülerinin olmasını bile garip karşılıyorum. __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Devletten bağımsız Diyarbakır'da ve İstanbul'da (1992) 2 Kürt Enstitüsü'nün var olduğunu biliyorum. Daha fazla var mı haberim yok. İstanbul Kürt Enstitüsü kendilerine ilişkin şu bilgileri vermiş: Alıntı:
____________________________________________ Ama üniversiteler (devlet ya da özel) bünyesinde Kürdoloji bölümlerinin kurulması gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde Kürt dili, tarihi ve yaşamı hakkında daha sağlıklı bilgilere ulaşma olanağı doğacağından eminim. Şu durumda var olan Kürt Enstitüleri'nin Kürt dili ve tarihine ilişkin bilimsel bilgi vermekte ne kadar başarılı olduklarını bilmiyorum. Bilenler bilir, İstanbul'daki Enstitüsü'nün kurucuları arasında olan Cemşid Bender'in Kürt tarihine ilişkin yazdıklarının çoğunun bilimsel gerçekliklerle ilgisi yoktur. http://www.yaziyaz.com/forum/thread18413.html Bundan öte birtakım Türkler'in de Kürtler'e yönelik abuk sabuk şeyler yazdıkları da ortada. İşte bu nedenlerden dolayı diyorum ki, böylesi bir bölüm üniversitelerde açılsa, her yıl yapılacak olan bilimsel toplantılarla bilimciler araştırmalarının sonuçlarını kamuoyuna sunsa çok daha iyi olacak. Kürdoloji bölümünün birden çok üniversitede açılması, değişik araştırmaların karşılaştırılması olanağını da sağlar. Yoksa birileri ''Kürtler yok '' diyecek, ötekiler ''Kürtler'in 5000 yıllık tarihi var, biz Anadolu'nun yerlisiyiz'' gibi saçmalıkları atıp tutacaklar. __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-01-08 17:52 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|