Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Okullarda yeni trend! Mescit...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski21-01-08, 13:24  #1
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Okullarda yeni trend! Mescit...

Gizli kamera sahibi pek çok yayın organı son günlerde ardı arkasına egitim kurumlarının bir bölümünde mescit haline getirilmiş odalarda namaz kılan ögrencileri haber yapmaya başladı. Gün geçmiyorki yeni yeni okullar ve yeni yeni namaz kılan gençler tv lerde arz-ı endam etmiyor olsun...

Bu gençlere ne maksatla okulda namaz kıldırılır ve bu gençlerde ne maksatla buna riayet ediyor olabilirler orasını bilemem pek çok nedeni olabilir. Mesela genele uyum saglama kaygısı olabilir, okula hakim görüşteki bu hocalardan olur not alma kaygısı olabilir ya da sadece istedikleri için yapıyor olabilirler.

Açıkçası ne maksatla yaptıkları beni hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek şey oranın bir egitim kurumu oldugu ve uygun olan en iyi eyleminde namaz kılmak degil egitim ve ögretim almak oldugudur...

İbadetlerin yapılması için zaten ülkede halihazırda okuldan çok cami varken birde okullara sanal minareler dikmenin bir manası olmadıgı düşüncesindeyim.
Kaldı ki zaten zorlaştırmayıp kolaylaştırma manasında ciddi töleransa sahip olan islam dininde namaz ile ilgili de pek çok kolaylık var bunun en başta gelenide çeşitli nedenlerden vaktinde kılınamayan vakit namazlarının sonradan telafi ediliyor yani kaza edilebiliyor olması...

Şimdi bu anlamsız ve manasız durum yer yer kendini tekrarlıyor. Ben bunun bir rejim sorunu oldugu fikrinde de degilim sadece birkaç hükümet yalakası dinci liboş egitimcinin zibidiliginden ziyade bir anlamı oldugunuda sanmıyorum...

Malum biz ne ucuzlarsa ona dogru kürek çeken bir milletiz ya bu arada muhafazakarlık epey damping yapmış durumda...

Saygılar!
Eski21-01-08, 13:27  #2
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Şimdi bir çok arkadaş çıkıp "ne var bunda, 5 dakkada kılıverir dersine devam eder" diyecek.
Cielo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-08, 13:31  #3
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Bu durumda farklı din, dil, ırk cins ve ideolojiden pek çok ögrenci beş dakika da yapılmayı taahhüt edecek pek çok şeyle önümüze geliverebilir diye düşünüyorum...

Ramazanda iftar verilir... Aşure yapılır! Cem edilir... Yılbaşı gecesi tombala bile oynanabilir mesela... Kızlar makyaj tazeleyip erkekler traş olmaya gidebilir ne bileyim yani sonu yok gibi geldi bir an...
Eski21-01-08, 13:44  #4
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Türkiye

Alıntı:
Sayın mustafa01 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu durumda farklı din, dil, ırk cins ve ideolojiden pek çok ögrenci beş dakika da yapılmayı taahhüt edecek pek çok şeyle önümüze geliverebilir diye düşünüyorum...

Ramazanda iftar verilir... Aşure yapılır! Cem edilir... Yılbaşı gecesi tombala bile oynanabilir mesela... Kızlar makyaj tazeleyip erkekler traş olmaya gidebilir ne bileyim yani sonu yok gibi geldi bir an...
Evet sonu yok, yani namaz kılmayı kötü birşey olarak anlatmaya çalışmıyorum, fakat dini bir uygulamaya olmaz dediğiniz an din düşmanı olarak yargılanıyorsunuz.
Cielo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-08, 13:47  #5
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Neyseki burada din düşmanı olarak nitelenecek bir sicile sahip degilim belki yobaz olarak bile gönüllerde yer alıyor olabilirim.

Ama ben herşeyin yerinin ayrı oldugunu düşünenlerdenim... Her türlü yasaga da karşıyım ama okulda da namaz olmaz!
Eski21-01-08, 13:53  #6
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Ayrıca sık sık camiye gidenler bilirler cuma namazları dışındaki namaz saatlerinde camilerde 3-5 yaşlı amca dışında saf tutan pek insan bulmak da zordur yaş ortalamasının 50 üstü olduguna garanti verebilirim.

Vakit namazı saatlerinde camilerde hal böyleyken okullarda namaz kılan gençler bana okul çıkışı neden camilere doluşmuyorlar bu çocuklar düşüncesini getiriyor!

Sizce neden okul mescidinin yaş ortalaması camilere de yansımıyor!

Çünkü hiçbir işi ana fikri geregi ve adabıyla yapamıyoruz da ondan sanırım...
Eski21-01-08, 14:55  #7
redyellow

Alıntı:
Sayın mustafa01 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Her türlü yasaga da karşıyım ama okulda da namaz olmaz!

Bir yerde okumuştum:

"Cümleyi yazanın ana fikri cümlede geçen AMA'dan sonraki bölümdür"

Sizin yazınızda bu tarife çok uymuş.

Hem yasağa karşıyım diyeceksiniz hem de yasaktan yana tavır takınacaksınız!

Tebrikler!!
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-08, 17:01  #8
157ku

157ku'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Okullarda mescite izin verilmemelidir.Okul eğitim kurumudur.
157ku is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-08, 17:31  #9
redyellow

Alıntı:
Sayın 157ku şöyle demiş:

Mesajı Göster
Okullarda mescite izin verilmemelidir.Okul eğitim kurumudur.
Tam tersi, her okulda insanların rahatlıkla ibadetlerini yerine getirebilcekleri mescitler olmalı, devlet bunu desteklemelidir.

Bu devletin en asli görevidir.

Devlet vatandaşının dini ihtiyaçlarını karşılamasında zorluk değil kolaylık gösterir, göstermezse zorba devlet olur, faşist devlet olur.

İnsanların dini ihtiyaçlarını karşılayacak mescitlere karşı çıkmak ancak ve ancak faşizm ürünü düşüncelerdir.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-01-08, 18:08  #10
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Bakınız ben burada islam karşıtı ya da namaz karşıtı bir insan olarak görünmek istemem ama şunu da düşünmek gerekir Allah a karşı namaz vazifesi ile sorumlu olan tek insan grubu ögrenciler degildir tüm insanlar bu ibadetle sorumludurlar...

Bu şu anlama gelir sadece okullar degil...

Tüm kamu binalar mescitle donatılmalıdır!

Hemde ibadet talebi isteyen her dinin mescidi ile...

Sanırım bu ülke sadece müslüman sünni vatandaşlarına ibadeti yerine getirmekte sorumlu degil dimi?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı