"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

300.000 mesaj

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski22-01-08, 00:04  #1
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005
300.000 mesaj

30.07.2006 - 50.000 Mesaj
10.12.2006 - 100.000 Mesaj
04.07.2007 - 200.000 Mesaj
Ve bugün 22.01.2008 - 300.000 Mesaj

Üç yüz bin mesaj ile buradayız. Tartışabilmek için , farklı dünya görüşlerine sahip kişilerin birbirlerini anlayabilmesi için buradayız. Sizlerle birlikte, sizlerin katkılarıyla. Geçen üç yıla yakın zaman içerisinde pek çok üyemizin katkısı oldu bu noktaya gelmemizde. Binlerce yazı yazdılar forumumuzda.Şu anda burada olan , çeşitli nedenlerle ayrılan ya da uzaklaştırılan kısacası bu üç yüz bin mesaja katkı sağlamış bütün üyelerimize ne kadar teşekkür etsek az bu yüzden.

Yazıyaz'ın bugünlere gelmesinde uygun tartışma ortamının yaratımı için çabalayan arkadaşlarımızın katkısı çok büyük. Forumu kuranlardan , forumun işlevselliğini arttıranlara ve onu daha da yukarı taşıyanlar bu üç yüz bin mesajın yazılmasına aracı oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve forumun gelişmesi adına bize ayırdıkları hiç bir dakikalarının boşa gitmediği söylemek istiyorum. 300.000 mesaj ile buradayız.

Gördüğünüz üzere Yazıyaz'ın bugünlere gelmesinde üyeler ile görevlerin ayrı ayrı katkısı var. Görevli arkadaşlarımız uygun tartışma ortamını sağlıyor. Üyelerimiz de yazılarını ekliyor. Yazıyaz'ın büyümesinin sırrı da bu iki yönlü ilişki. Bu uyumu arttırabildiğimiz sürece Yazıyaz'ın daha nitelikli hale gelmesini sağlayabiliriz.

Yazıyaz olarak üyelerden beklediğimiz forum kurallarına riayet etmeleri. Bu kurallar üyelerin düşüncelerini ifade etmelerini sınırlamak için değil , tartışmaların yapıcı bir çizgi seyretmesini sağlamak amacıyla vardır. Her zaman dediğimiz gibi: Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir.

Son zamanlarda forum kurallarının uygulanması sırasında özellikle yasallık söz konusu olduğunda üyelerimizin kurallarla ayrı düştüğü noktalar oldu. Farklı başlıklar içerisinde ifade ettiğimiz gibi bu konu bizden değil T.C. yasalarıyla ilgili bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizler , yasaların yaptırımlarıyla karşılaşmak istemiyorsak ilgili yasalara uymaya özen göstermemiz gerekir. Gerek forumun gerekse forumun üyelerinin yasal yaptırımla karşılaşmasını istemediğimizden ötürü forum kurallarında da yer alan yasallık konusuna dikkat etmeye devam edeceğiz.

Yazıyaz bugüne kadar pek çok üyenin düşünce dünyasını geliştirmesine yardımcı oldu. Farklı görüşlere sahip kişilerin daha önce tahammül edemeyeceği karşı görüşleri dinleyebilmelerine , anlamaya çalışabilmelerine aracı oldu. Üyelere yeni ilgi alanları kattı. Kimi zaman yeni insanlar tanımalarını sağladı. Kısacası Yazıyaz üyelerin günlük yaşamlarında önemli bir yer edindi. Üç yüz bin mesaja geldiğimiz bugün , bütün üyelerimizi zaman ayırdıkları bu yeri , Yazıyaz'ı, daha nitelikli daha güzel hale nasıl getirebilirim sorusuna cevap aramaya davet ediyorum. Burada yazıyorsanız , buraya zaman ayırıyorsanız, burayı önemsiyorsanız, burası sizin de sayılır. Yeni fikirler üretebilirsiniz burası için. Noktalama,imla kurallarını fazla önemsemeyen bir üyeyseniz bundan sonra bu eksiğinizi gidermeye çalışabilirsiniz ya kırıcı bir üslup kullanıyorsanız tartışmalarınızda bunu düzeltmeye çalışabilirsiniz bundan sonraki mesajlarınızda.

Üç yüz bininci mesaj rutin bir kutlamadan fazlası olsun. Forum için de dergi için de nedir için de... Katkılarınızı bekliyoruz...

Emeği geçen bütün görevli arkadaşlara ve yazarlara teşekkürler.
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-01-08, 00:27  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Büyük gazetelerin internet sitelerindeki "onay" yoluyla yayınlanan okuyucu yorumlarında tutturulamayan düzeyin ve bilgi birikiminin bu sitede tutturulmuş olması ve bunun yüzbinlerce mesajla taçlandırılması apayrı bir başarı.

Eminim daha iyiye gidecektir Yazıyaz.

300,000. mesajın Yazıyaz'da daha da yenileşmeye ve ilerlemeye vesile olmasını umuyorum. Yazıyaz durmamalı. Sürekli kendini yenileyen dinamik bir yapıda olmalı. Refah çizgisinin sınırılarından çıkmasını bilmeli, tıpkı şu ana kadar yaptığı gibi. Yazıyaz'ın başka forumlardan örnek almak gibi bir şansı yok. Çünkü bu alanda en büyük forum; seviyesi, mesaj sayısı, bilgi birikimi vb. nedenlerle tartışma götürmez şekilde Yazıyaz'dır. Yazıyaz bu nedenle sürekli kendi modellerini bulmuştur, bulmaya devam da edecektir. Bu sırada ise başka forumlara ilham vermiş, Yazıyaz'ın ardından pek çok başka siyaset forumu da açılmıştır. Bunların bir kısmı Yazıyaz forum başlıklarını aynen kendi sitelerine uyarlamış, bir kısmı da kurallarını dahi harfi harfine kendi sitelerine kopyala - yapıştır yapmıştır.

Bundan sonraki ulaşacağımız yer, daha fazla internet kullanıcısına erişmek olur umarım. Şu an günde 8.000'leri zorlayan Yazıyaz neden bir gün günde 20.000 kişi tarafından ziyaret edilmesin?

Burası kalitesini bozmadığı, eksiklerini giderdiği, yönetimi pratikleştiği, sürekli kendini yenilemeye devam ettiği sürece; inanıyorum ki bu da olacaktır. Tıpkı artık bir marka olduğumuz gibi...
Eski22-01-08, 01:24  #3
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Klasik geyik forumlardan olmayıp da,fikir içeren yazılarla yakaladığı başarı,yazıyazı sevmemin sebeplerinden biri

Forumdaki her üyenin bundan katkısı olduğunu düşünüyorum ben de ve Türker'e katııyorum,sınır koymamalıyız bile,hep daha iyiye..
Eski22-01-08, 02:17  #4
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Yaklaşık bir senedir bu sitedeyim...

Pek çok konuda benden farklı düşünen pek çok dostla fikir alışverişinde bulundum. Keyifli ve aynı zamanda seviyeli sohbetlerim ve tartışmalarım oldu.

Şunu iyi bilmenizi isterim ki hayata bakışımdaki olgunluga, insanlara ve fikirlere bakışımdaki hoşgörüye ve benim gelişimime bu forumun ya siz degerli dostların büyük katkısı oldu...

Şunu yaşadım ve gördüm ki bu forum bagnaz düşüncelere saplanıp kalmayı engellemekte ciddi bir ilaç gibi...

Burada beni sevenler ve sempati duyanlar kadar benden hoşlanmayan arkadaşlarda olabilir...

Bilinmesini isterim ki ben burada herkese aynı sevgi saygı ve hoşgörü mesafesindeyim ve hepinizi seviyor burada sizlerle olabilmeyi bir şans ve onur olarak görüyorum...

Bu forumu kuran ve degerli fikirleriyle bu foruma katkıda bulunan herkese emeginden dolayı sonsuz teşekkür ederim...
Eski22-01-08, 08:59  #5
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Hayırlı olsun... Daha nice 300.000'lere dileğiyle, forumu kuran, yöneten, emeği geçen, yazı yazan, okuyan herkese...herkese teşekkürler.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-01-08, 11:20  #6
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

300.00 mesajı geçtiğimiz bu günlerde öncelikle forum, dergi ve nedir bölümlerine katkıda bulunan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Yazıyaz'ın bugünlere gelmesinde onların çok büyük emekleri var. Sonra Sevgili adminlerimiz Seha, tugu ve bir kaç gün önce aramızdan ayrılan Sevgili papyrus'a çok uzun zamandan beri gösterdikleri özveri, emek ve sabırları için de gönül dolusu teşekkürler. Onlar olmasaydı ve yazıyaz'ı sahiplenmeselerdi bugünlere gelebilir miydik? sorusunu yanıtlayabilmek inanın, gerçekten çok zor. Ayrıca şu anda yöneticilik görevinde bulunarak yazıyaz'da sorumluluk almaya devam eden arkadaşlarımıza, çeşitli nedenlerle yollarımızın ayrıldığı eski yöneticilerimize, dergiye yazı gönderen dostlarımıza aynı içten teşekkürlerimizi göndermeyi borç biliyoruz. Birlikteliğimizin yazıyaz'ı yeni ufuklara taşıyacağına inanıyorum.

Zor dönemeçlerden geçtik. Bugünlere gelmek pek kolay olmadı. Kırıldığımız günler de oldu, belki farkında olmadan kırdığımız günler de. Gerçeği söylemek gerekirse, işin kolayına kaçmak yerine zor bir misyonu yüklenmiştik. Forum olabildiğince özgürlüklerden yana tavır koyacak, her görüşe açık olacak, ve elimizden geldiğince de tarafsız ve demokrat olmaya çalışacaktık.Böyle bir yöntem daha işin başında her görüşü karşıya almak anlamına geliyordu. Ve öyle de oldu. Her görüşten bazen çok üzücü ve haksız eleştiriler de alsak, bu konuda direnç gösterdik. Doğru bir tavır olduğunu düşünüyorduk.Bugün geriye dönüp bakıldığında gerçekten bu konuda çok yol aldığımızı söyleyebilmek mümkün. Her görüşten ve farklı inançtan insanın forumu sahiplenebilmesi gerçekten çok önemli.Üç yüz bin mesajın önemi bir yana, her görüşten insanın belli bir tartışma üslubunu tutturarak her konuyu konuşabilmesi küçümsenmemesi gereken bir olay.Ülkemizde giderek yitirmeye başladığımız karşılıklı konuşabilme kültürünü belli ölçülerde de olsa sürdürebiliyorsak bu durumun ne kadar umut verici olduğunu, bu toprakların hamurunun en zor koşullarda bile ne kadar çözüm üretici olabildiğini göstermektedir.. Bu anlamda yazıyaz forumun toplumsal yaşamda eksikliği duyumsanan bir işlevi de yerine getirdiğini düşünüyorum. Bizler başarabiliyorsak, bu ülke insanının da başarmaması için hiç bir neden yoktur. Sadece dışlamamak, sadece ötekileştirmemek ve sadece anlamaya çalışmak her şeyin üstesinden gelebilmenin bir anahtarı...Umarım ülkemizde de böyle bir çözüm gerçekleşir ve sorunların barış ortamı içinde giderilmesine yönelik adımlar da atılır.

Evet; 300 000'i devirdik. Çok önemli bir nokta bu. Yazıyaz'ın bundan sonraki amacı siyaset ve inançlar bölümündeki devinimi bilim, felsefe ve edebiyat bölümlerine taşıyabilmek olmalıdır. Tek bir bölüme bağlı tartışmalar yerine biraz daha araştırmaya ve bilgilenmeye dayalı bir bilgi alış verişi, yazıyazın özlediği ve mutlaka gerçekleştirmesi gereken hedefi olmalıdır. Bilimin, bilimsel bilginin, bilimsel düşünüşün ne olup ne olmadığı yolunda açılacak tartışmalar, çeşitli bilimsel konuların gündeme getirilip araştırmaya dayalı bir tartışmanın hepimize kazandıracağı çok şey olacaktır. Aynı şekilde felsefenin çeşitli konularında bilgi alış verişinde bulunmak, bilgi felsefesinin ne olup ne olmadığı konusunda tartışmalara girmek de hepimizin ufkunu açacak, doğa ve toplumsal olaylara farklı pencerelerden de bakılması gerektiğini bize gösterecektir.

Ya edebiyat? Hepimizin doğuştan siyasetçi ve edebiyatçı olduğunu varsaydığımızda edebiyat bölümünün bu kadar ilgisiz ve boynu bükük olması da biraz yadırgatıcı. Bu konuda bölüm sorumlularımızın da katkısıyla bu bölümü hakettiği yere getireceğimize inanıyorum. Duyarlıkların gelişebilmesi için edebiyat ve sanata çok iş düşüyor. Yazıyaz forumun bu konuda geri kalması gerçekten anlaşılmaz bir şey. Sanırım önümüzdeki günlerde bu konularda çözüm arayışlarına girişilecek ve yazıyaz her bölüyle uyum içinde bir gelişim seyrini sürdürecektir. Kuşkusuz her zaman olduğu gibi, bu konuda da yazarlarımızın katkısını bekleyeceğiz. Birliktelik sağlanmadan bir şeylerin üstesinden gelebilmek çok zor.

Çok yol aldık.
Ama attığımız her adım, önümüzde aşılması gereken çok daha uzun yollar olduğunu da bize gösterdi.
Onların da üstesinden geleceğiz.

Yine hep birlikte.
Hep beraber.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-01-08, 17:51  #7
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Hep demişimdir. Akademik çalışmalarımın en yoğun döneminde böyle bir platformla tanışmam benim için çok büyük şans oldu.Bu açıdan çok memnunum.

Çünkü,Akademik çalışmam, inancıma ait bir konuya tek yönlü değil, çok yönlü bakmamı sağladı.Yaziyaz ise aynı konuya bir de eleştirel bakışla bakmamı sağladı.Ki bu herkese nasip olmaz bir hizmettir.

Yaziyaza teşekkürler.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-01-08, 22:51  #8
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Milyonlar yakındır...

Tüm emeği geçenlere teşekkürler...
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-01-08, 22:58  #9
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Mutlu olmamak mümkün mü?

Ben yazıyaz'ın niceliksel öneminden çok niteliksel önemleriyle çok önemli bir platform olduğunu düşünüyorum. Ve rahatça iddia edilebileceği üzere Yazıyaz inernet ortamında ki en nitelikli tartışma platformudur. Ve elbette bir tartışma forumunun önemli niteliklere sahip olmasında önemli koşullardan olan "Seviye, saygı ve özgür düşünceyi" içinde barındımaktadır. Bu üç koşulun olmadığı tartışma platformları sadelikten öteye geçemezken, bunların bütününe sahip olan Yazıyaz sanal ortamda ki başarısını herkese kanıtlamıştır.

Kimler geldi, kimler geçti bu sayfalardan. En solcusu, en sağcısı, en dincisi.. Hepsi düşüncelerini paylaşabildi, hepsi belki de en zıt düşündüğü kişiyle bile sağlam bir dostluk bağı attı. Yazıyaz'ın bu yapısı da oldukça önemli. Çok sıkı bağlar kurulabilen ve gerçekten bu bağların kültürle, saygıla yoğrulduğu olgular oluşabilen bir platform burası. Kendine özgü yapısıyla da "Vazgeçilmez" olmayı başabilen bir yer. Uzun süre "Yazıyaz"sız kalmanın verdiği acıyı sanırım bir çoğumuz biliyoruzdur. Sanki uzun süre görülmeyen çok yakın bir arkadaşın hüznü gibi bir duygu yaratıyor yüreklerde buranın tadı.

300000 mesaj çok güzel bir rakam. Nicelik açısından gerçekten kısa sürede bu rakama çıkmasıyla harika, ancak niteliksel olarak kıskanılan ir platformuz biz. Ve böyle kalmaya (Kendimizi her geçen gün geliştirerek ve yenileyerek) devam ettiğimiz sürece Yazıyaz daha da büyüyüp, daha da bahsedilen bir platform olmaya devam edecektir.

Bütün bu gelişimde emeği geçen herkese kendi adıma teşekkürlerimi iletiyorum. Hepiniz iyi ki varsınız dostlar..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-01-08, 23:24  #10
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Bu başlık mesaj çokluğuyla ilgili herhangi bir eleştiri kaldıramayacak kadar duygusal mesajlar içeriyor..

-Kredi kartı geçiyor mu?
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)