| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Piyasalarda Büyük Panik / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Uzmanlar panik satışların geldiğini ifade ederken, özellikle ikinci seansın başlarında tüm yatırımcıların satışa geçtiğini belirtti. İlk seansı yüzde 3.8 düşüşle tamamlayan İMKB, ikinci yarıda artan satışlarla 45 bin sınırına kadar çekildi. Bir ara değer kaybı yüzde 8'e dayanan borsa, günü yüzde 6.40 kayıpla 45 bin 544 puandan noktaladı. Böylece İMKB son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ülke Borsası Değer Kaybı (%) Almanya 6.60* İngiltere 4.68* Fransa 5.69* Çin 5.10 Hong Kong 5.49 Japonya 3.86 Çek Cumhuriyeti 4.62* Güney Kore 2.95 Rusya 7.38* Kaynak : www.hurriyetim.com.tr seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-01-08 14:23 .Sebep: Yetersiz kaynak - Haberin linki eklendi |
|
| #2 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Emperyal-kapitalizmin çeşitli şekillerini savunanların bu konularda açıklamalar yapması gerekiyor, sanırım. Ne olduğunu, ne yaptığını tam olarak da bilemediğimiz bir takım "ekonomik birimlerde" olan biten şeyler hayatımızı bu kadar nasıl etkileyebilir? Durmadan krizlere mahkum olmak, bir günde, bir gecede hiç anlayamadığımız nedenlerle yoksullaşabilmek garip değil mi? Hayatımıza bir avuç insanın hükmetmesi, hiç tanımadığımız birilerinin yaptıkları veya yapmadıklarıyla bir anda mutsuzluk yaşayabilmemiz...-nasıl mümkün olabiliyor? Bu nasıl bir sistem? |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Hür Mavi
| Ekonomik olarak birilerine bağlı olursan böyle olur Hayatımız boyunca ekonomik mahkumluk çekmek istemiyorsak ya okuyacağız yada hı.... lık yapacağız ![]() __________________
Öncelik Kemalizm ... /Kemalist/ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-01-08 13:22 . |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Ben bu krizin henüz başlangıç aşamasında olduğunu düşünüyorum ve yarınlar adına endişem dahada büyük.Sonuçta bu faturayı halkım ödeyecek. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu yil dünyada ciddi kriz yasanacagi, carsambadan belliydi.. Persembe oldu ve dökülmeler basladi. Kapitalizm ölüm dösegine yatti diyenlere de bir müjde gibidir böyle krizler hep? Ama olan hep halklara olur.. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| takip ettiğim kadarıyla, mevcut küresel dalgalanmadan Türkiye, Asya ülkelerine nazaran daha az etkileniyor.. 2006'daki küresel dalgalanmadan en çok etkilenen ülke olarak bu durumu nasıl değerlendirebiliriz? |
|
| #7 | |
| çıkmaya başladı gene bi dolar aldık zarar ettik ki ne zarar yahu bunlar her yönüyle bizi baltalıyor ya ![]() __________________
Öncelik Kemalizm ... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| sayın kemalist, ne zaman aldınız bilmiyorum doları ama bakan açıklama yapmıştı: "dolar kazanmayan dolar almasın" .. .. bizimkilerde bu gün alacaklardı; sakın almayın dedim, sayın bakan herkes sınıfına göre hareket etsin diye uyardı.. .. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
![]() __________________
Öncelik Kemalizm ... | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| ülkenin bu durumu hiç iç acıcı deyil bende borsayla ilgileniyorum az uz, aldığım her kağıttan zarar etmeye basladım. Dünyada kriz var ne yapa biliriz umarım sonu kötü bitmez bu sekilde devam ederse halimiz harab piyasada para namına birsey yok 2001 krizinden daha büyük bir kriz bu bence, içinde olduğumuz halde kriz yok diye biliyoruz hepimiz gercekten cok korkuyoruz...__________________
Gerceğin Gücüyle Yasadığım Sürece Kahinatı Bile Fet Edebilirim |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|