"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| *** alıntı olduğu halde kaynak belirtilmeyen kısım silinmiştir. *** Türker Acaba 1400 yildir dokunulmadigi iddia edilen Kur'an, söyle de olabilir midi... Kuran'da kadinlarin aleyhine olan, kadinlara miras hakkinda yari pay taniyan, kocalari tarafindan dovulmeye yol acan, kocalarinin baska kadinlarla da evlenmesine musaade eden, mahkemelerde erkeklerle esit sahitlik hakki bile vermeyen ayetleri degisitirip, tercume ve "meal" farkiliklarina neden olmasin diye de dunyanin tum dillerine bizzat kendisinin cevirerek Cebrail ile dunyanin tum ulkelerine gondermesi gibi..? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-04-06 18:36 . |
| #2 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
Ve bu dediklerinizin gerçekleşmesinden sonra ettiğiniz iman ne kadar işe yarar bir iman olur. Ölüm döşeğindeki insanın imanı gibi olmaz mı? Şeytan olmadıktan sonra, nefis olmadıktan sonra, kötüye çağıran sebepler ve kötülükler de olmasa, zaten iyi ve kötü insan diye bir ayrım kalmaz değil mi. E böyleyken, neden bir peygambere ihtiyaç olsun ki, neden yeni bir kitaba ihtiyaç olsun ki. Olmayan dersleri öğretecek öğretmenlerin olması ne kadar mantıklı. Sahi bu dedikleriniz gerçekleşse iman eder miydiniz? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #3 | ||
| Alıntı:
ben öncekine bile iman etmeyi denedim, olmadi. Okudukca celiskim artti. sonunda aldim elime bir kalem, basladim altini cize cize okuyup not almaya. Giderek umudum kirilmisti. Üst üste tehtidler, korkkutmalar, düyada bulunan güzelliklerin abartili sekli vardi. Ben inanirken okuyacagim bir din kitabi, gözlerimi yasartmali diye düsünürdüm ama nafile. Kutsal denilen kitap beni yalnizca kizdirdi. Ilk genclik yillarimda dahi bunca celiskiyi görünce, güvenszlik beni ciddi hayal kirikligina ugratmisti. Hatta orta okulda, kurani elime almaya dahi ürkerdim. Kimbilir neler vardir icinde diye düsünür, bir gün okumayi hayal ederdim hep. Bunda da kimsenin, olumlu ya da olumsuz bana etkisi olmadi. Kendi kendime inceledim. sözüm ona -tanrinin bana verdigi akil kadar-. Demek ki ben; bakara suresindeki perdelenmislerden, mühürlenmislerdenim diye düsündüm sonra. ne yapsam bostu. Cevremdekile camiye giderken, ben neden gitmiyordum. Hep düsünürdüm bunu. Bir kac kez gittigimi animsiyorum camiye. Komik göründüm kendime. Önde bir adam var, onun ardinda egiliyorum. Kime, neden? Alcaldigimi hissettim. Bir iki kez daha gittiysem de basaramadim, Bayram namazlarini arkadaslarimi, cami kapisinda bekler olmustum artik. HAyyam´in dedigi gibi "bunda benim bir sucum yok" tu. Hemen ardindan Ömer Hayyam felsefesi devreye girdi, din ile bilim iliskisini lise yilarinda arastirdim. Konu ile ilgili okudugum ilk iki kaynak; Adnan Adivar´in; Bilm ve Din kitabi ile, Cemil Sena´nin Hz Muhammed´in Felsefesi kitabi oldu. Turan Dursn´u yalizca duymustum. Hic bir kitabini da okumadim. Üstteki iki yazar bana yetmisti ve daha sonra bilime yöneldim. sorunuzun yaniti, ilk cümemdedir. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-04-06 17:26 . | |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Kuranı tarafsız bir şekilde okursanız kendi kendinizle çelişkiye düşersiniz. Muhammed işine geldiği gibi yazmış. Gerçi o zamanın dili öyleymiş ama........Bu gözle okursanız gerçeği görür ve geçmiş uğraşlarınıza lanet edersiniz. Benim 30 yı önceki halimsiniz |
| #5 | ||
| Alıntı:
ben de 40 yil önceki halimden söz ettim sayin goodfather siz de etmek ister misiniz? saygilar, __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
| |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sayın canugur ve goodfather. En büyük yanılgınız inanmak için Kur'an okumaya kalkmanızdır. Yanlış bir yöntem takip ediyorsunuz. Önce düşüneceksiniz! (Yani insanlar düşünmeliler) Ben niye var'ım? Niye aklım var? Nasıl düşünebiliyorum? Bu dünya niye var? Bu dünya nasıl oluşmuş? Ben boşuna mı doğdum? Herşeyin bir sebebi varken ben sebepsiz olarak dünyaya gelmiş olabilir miyim? Dünyada başıboş muyum? Yoksa bir misyonum var mı? Olmalı mı? Ölüm ne anlama geliyor? Niye ölüyoruz? Ölünce ne olacak? Bunun gibi sorulara gerçekten düşünerek cevaplar bulabiliyorsanız zaten inanmaya ihtiyaç duyarsınız. (Yani insanlar duyar) Ondan sonra Kur'an okuyabilirsiniz. Bütün sorularınıza da cevap bulursunuz. Ben öyle zannediyorum tabi. (Allah en iyisini bilendir.) saygılar |
| #8 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.kaan, Bu soruları sormadan kur'an okursanız ne gibi sakıncaları olabiliyor? Yani "önce inanmış olmak gerek sonra Kur'an okumak" değerlendirmeniz çok ilginç. Böyle bir yol izlenmediği takdirde her yanı mucize olduğu söylenen kur'an "inandıramıyor" mu? |
| #9 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Benim vurgulamak istediğim şudur: Ne okursanız okuyun bakış açınıza göre yorumlarsınız. Ülkücü bir ailede yetişmiş, ülkü ocaklarında büyümüş, dokuz ışık okuyarak dünya görüşünü pekiştirmiş bir ülkücü Das Kapital'i okuduğunda Marks'ın niyetini, ne murad ettiğini anlayabilir mi? Mümkün değil. Öncelikle anlayabilmesi için anlamaya hazır olması gerekir. Neticede açık fikirli olmak gerekiyor. Her düşünceyi anlamak gerekiyor. "Din afyondur" gibi bir dogmanız varsa Kur'an'ı, İncil'i binlerce kez okusanız da hiçbirşey anlamazsınız. sayglr | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Elbette kaan arkadaşa katılıyorum..siz istediğiniz kadar anlatın ben o kafada değilsem nasıl okuyacam ve ne anlayacam..kuranı okuyan sayısız toplum bilem üslüman olmasına rağmen değğişik şekillerde anlamışlardır..maalesef..aynı dünyada yaşayan iki insan yoktur...her bilinç kendi dünyasını kendisi yaratır...düşünsenize biz neden anlaşamıyoruz..çünkü hep kendi dünyamızdan baKıyoruz ve kendi gördüklerimizle gerçekliği yorumluyoruz..inanmayabilirsiniz..dinli dinsiz 5000 kitap okudum..ve bir çok felsefeyi inceledim...ben dinle biraz alakadar ken sonra inanmaz olmuştum sonra kafamda ki şüpheleri uzun yıllar süren araştırmalarla giderebildim tekrar inançlı oldum bunun içinde şükür ediyorum...hayatın her penceresini iyi bilen birisiyim bir komünist ne ister veya bir faşist veya bir müslüman veya fundemental her bakış açısına çok şükür ki sahibim..bu vesileyle her zaman doğruyu ararım ve asla hiçbir şeye inanarak başlamam ..ben bu günkü inancımı bile bu objektif görebilme anlayabilmeyle sağlayabildim... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|