| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Tiyatro sanatçıları vasıfsız belediye işçisi oldu./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Diğer Sanatlar ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| "Yıllardır yevmiyeyle çalışan Şehir Tiyatroları sanatçıları belediyenin vasıfsız işçi kadrosuna alınınca isyan etti: “Ya asfalt işçisi olarak çalıştırılırsak?” diyen sanatçılara Alkaya söz verdi: “Asfalt döşemeye gönderilirseniz önce ben giderim.” İSTANBUL - İhaleyle sanatçı alımından sonra İstanbul Şehir Tiyatroları’nda bir ilk daha yaşanıyor. Şehir tiyatroları sanatçıları, bu aydan itibaren vasıfsız işçi kadrosuyla belediye bünyesine alındı. Yıllardır kadro bekleyen oyuncular bu uygulamaya büyük tepki gösterdiler. “Vasıfsız işçi olarak kadroya alındıysak, belediyenin her yerinde; parklarda da, mezarlıklarda da çalıştırılabiliriz” kaygısını taşıdıklarını belirttiler. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya ise oyuncuların böyle bir istismarla karşılaşmayacakları sözü verdi. DEVAMI... http://www.ntvmsnbc.com/news/433840.asp#storyContinues __________________
Eskiden iğrençlik kural değildi,arasıra rastlanan ürkütücü bir şeydi.... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bu elbette hoş değil.Onaylanacak tarafı yok. Aslında sanatçılar çok ağır eleştirileri hakediyorlar ama,....... Bu bir zaman sonra tasfiye edileceklerinin de işareti gibi.Umarım öyle olmaz. __________________
İnsanla ilgili hiçbir şey bana yabancı değildir.Terentius |
|
| #3 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| bu sabah haberi duyunca ben de çok sinir oldum. Bundan önceki hükümet döneminde yaşım yine bu tip konulara akıl erdirecek kadar büyüktü ve üçlü koalisyon döneminde sanatla alay edildiğine rastlamamıştım. 2002 sonrasında ise bu tip haberlerin ardı arkası kesilmiyor. AKP hükümeti sanatçıları sanatlarından vazgeçirmek istiyor, halkı sanattan soğutmak istiyor. Bu uygulamanın sanatı bitirme amaçlarına yönelik olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dört yıl içerisinde sanatı kısıtlayan daha ne kararlar duyacağız bilmiyorum, bu konuda oldukça kötümserim. __________________
"Gazi'nin yoksul kondularından aktık öfkeyle sokaklara Kurtuluşumuzun bayrakları dalgalandı barikatlarda..." |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|