Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski10-04-06, 14:43  #1
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ayet incelemeleri

Allah’a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. Bu cennetliklerin durumu, ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığının mealinden alınmıştır
goodfather is offline  
Eski10-04-06, 14:49  #2
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın goodfather şöyle demiş:

Allah’a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. Bu cennetliklerin durumu, ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığının mealinden alınmıştır
Nasil yorumsuz?
Olmaz tabi.
Basbaya korkutuyor iste.
Vah 14 asir boyunca insanlara verilen korkulara....
Bu toplumlar, böyle korkularla nasil ilerlesin?
saygilar
Eski10-04-06, 15:13  #3
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Azhab suresi 50 nci ayet " YORUMSUZ "

Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. (50)

KAYNAK DİYANET İŞLERİ
goodfather is offline  
Eski10-04-06, 15:15  #4
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Azhab suresi 51 nci ayet " YORUMSUZ"

Ey Muhammed! Bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Uzak durduklarından dilediklerini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve hepsinin de kendilerine verdiğine razı olmaları için daha uygundur. Allah kalplerinizdekini bilir. Allah hakkıyla bilendir, halimdir. (Hemen cezalandırmaz, mühlet verir.)(51)

kaynak diyanet işleri
goodfather is offline  
Eski10-04-06, 15:19  #5
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Azhab suresi 53 ncü ayet "YORUMSUZ"

Peygamber’in evlerine girmeyin Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz), çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber’i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz ,hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah’ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikahlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu Allah katında büyük bir günahtır.(53)

KAYNAK DİYANET İŞLERİ
goodfather is offline  
Eski10-04-06, 16:50  #6
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Alıntı:
böyle korkularla nasil ilerlesin?
Canuğur Bey, bazen (kızmayın ama) siz ve sizin gibi düşünenlere acısam mı diye düşünüyorum. Çünkü istemeyerek de olsa bazı yazılarınızı okuduktan sonra acınacak hallerde olduğunuzu düşünmeden edemiyorum.
Şimdi görevli arkadaş 4 satırlık bir meal eklemiş mesajına.
Mealde, Cennet ve Cehennem den bahsediliyor. Cennet le ilgili, 6 ayrı durumdan bahsediliyor. Cennet mükafatlarının bazıları anlatılıyor. Devamında Cehennem le ilgili sadece bir ayrıntı veriliyor. Evet dediğiniz gibi burada bir korkutma vardır.
Ancak bu nasıl bir düşünce yapısıdır ki, kesinlikle ve kesinlikle illa da korkutan yönünü ele alacaksınız. Dikkate alacaksınız. Öncesini yok sayacaksınız. Veya 10 katlı binanın sadece giriş katı varmış gibi düşüneceksiniz.
Siz ve düşüncenizi paylaşan çoğu arkadaşın genel tavrı. Aynı tavır her fırsatta ortaya seriliyor.
Evet Cennet de Cehennem de hak'tırlar. Yani vardırlar. Ama inanmayabilirsiniz. Ancak inanmamanında bir temeli, bir mantığı olmalı. Yani inanmamanızı sağlam bir temele oturtamamışsınız. Argümanlarınız mantıksız temeller üzerinde, dayanaksız örneklemeler üzerinde oluşturulmuş.
Neden 6 güzel örneği görmüyorsunuz da sadece 1 kötü durumu görüyorsunuz.
Hani derler ya, on akılsız dostum olacağına, bir akıllı düşmanım olsun. Ancak bu sözü de söyleyemiyorum bile. Düşmanımda (fikri manada) da mantıklı temeller üzerine oturtulmuş bir sistem göremiyorum.
Durum bundan ibaret. Siz yine de böyle devam edin. Ancak bu temelsiz, mantıksız yaklaşım tekniğinden herkesin farkında olduğunu da unutmayın. Tribünlere oynamak adına düşünce ürünü olmayan yazılar yazmaya devam edin.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski10-04-06, 17:11  #7
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Beyefendi,

Burada verilmek istenen mesaj dünyada haram kılınan fakat cennette lutuf olarak sunulan şarap ırmaklarıdır. Sizde 1 binanın bir dairesinin bir cam çerçevesini görüyorsunuz. Cesaretle itiraf edebilseniz. Bu körü körüne inad niye
goodfather is offline  
Eski10-04-06, 17:38  #8
canugur

Alıntı:
Argümanlarınız mantıksız temeller üzerinde, dayanaksız örneklemeler üzerinde oluşturulmuş.
Tek argümanim, buna ne gerek vardi?

Eger mantigim, "buna ne gerek vardi" diyebiliyorsa, konunun cok üzerindeyim.
Sayet diyemiyorsam, sizin gibiyim sayin ibra.

Alıntı:
ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin
Hic bir din kitabinda, bir güzellik iyilik timsali denen ideolojide böyle parcalanmis bagirsaklarla korkutulur mu insan?
hic böyle bir cümlenin mantigi olur mu, buna karsi da sarap irmaklari.Huriler ve yesillikler.

CAgimizn insani artik sececegi yolu idirak edecek düzeydedir. eger degilse, yaptiklarinin bedelini zaten ödemektedir.
Yaslar, mahkemeler, yasal kurumlar, toplumsal-genel ahlak ve sosyal kurumlar zaten sözü edilen bagirsak korkutmalarinin cok cok üzerinde gelismis organlardir..
saygilar
Eski10-04-06, 18:08  #9
canugur

Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.)

yorumsuz gercekten...
Eski10-04-06, 18:14  #10
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

İtiraf ediyorum. İnat işte, inat. :61 :61
(Bu kadar iş gücün arasında gülmek de gerekiyor.)

Alıntı:
Burada verilmek istenen mesaj dünyada haram kılınan fakat cennette lutuf olarak sunulan şarap ırmaklarıdır.
Siz zaten biliyormuşsunuz buradan çıkarılacak anlamı. Cennete gidip oradaki şarabı görüp buradaki alkollü içkiyle aynı olduğunu test etmişsiniz... E daha neden böyle özel mesajlarla röportaj tekliflerinde bulunuyorsunuz. Ne gerek var ki.

Şimdi ben desem ki;
Orada adı geçen "şarap" ile şu an bilinen şarap aynı içecek değildir. Ve devamında "şarap" kelimesinin yapısına ve kökenine insekte kelimeyi dil yapısı itibariyle çözümlesek, ve bunun sonucunda "şarap" kelimesinin yasak olan alkollü içecekler anlamına gelmeyipte daha genel manada içecekler gibi bir anlamı olduğunu söylesem... ne değişecek. Hiçbirşey değişmeyecek. Bana vakit kaybettireceksiniz.

---
Canuğur Bey,
Alıntı:
CAgimizn insani artik sececegi yolu idirak edecek düzeydedir. eger degilse, yaptiklarinin bedelini zaten ödemektedir.
Bakın çağımızda iyi ve kötüyü seçecek derecede idrake sahip insanlar yaşıyor. Bunun yanında bazı insanlar iyi ve kötüyü ayıramayıp hala kötüde ısrar edenler de oluyor. Ve dediğiniz gibi bunlara karşı mahkemeler yasalar uygulanıyor. Uygulanıyor, uygulanıyor... Yenileniyor, ekleniyor, geliştiriliyor... Ve böylece sürüp gidiyor. Ancak bunun bir türlü sonu gelmiyor. Demekki yasalar mahkemeler bir yere kadar. Herşeyi çözümleyemiyorlar. BUgün, şu anda bir suç işleniyorsa bu suça karşı alınan önlemler yetersiz ki bu suç şu an işleniyor. Böyle olunca, hala suçları engelleme konusunda yetersiz kalan bir sistemi bana alternatif olarak sunmuş oluyorsunuz.
Ben diyorum ki, engelleme insanın vicdanında başlamalı. İnsanın içinde bu kötülüğü söküp atmadıkça o kişi sonunun idam olacağını bilse de suçu işler. Doğru mu?
Hal böyleyken, testi kırıldıktan sonra kıranı dövmektense en baştan kırmamayı öğretsek daha kolay olmaz mı.
Mahkemeler yasalar, vicdana hükmedemiyorsa demek ki bunun başka bir yolu olmalı. Demek ki, mahkemeler ve yasaların yanında başka şeylere de ihtiyaç var, gerek var.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı