"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Geleceğin Dünyası Kimin?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski23-01-08, 15:53  #1
musbos216
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Geleceğin Dünyası Kimin?

Bence Türkiye'nin önderliğinde bir türk islam alemi kurulacak ve abd bu birliğin koruyucusu olacak.avrupa islamı kabul edecek ve altın çağ başlayacak.

nasıl mı olur dersiniz
bugün abd de hakikatı arayan ve bulan iseviler var. bu iseviler hakikatın islam olduğunu anlayıp abd nin politikalarına masonlara rağmen yön verecek.
bu iseviler hakikatı nasıl anlayacak dersiniz.dinler arası dialogla tabiki
hocaefndi boşu boşuna yıllardır abd de bulunmuyor.oaarda birtakım dirsek temasları içerisinde.bugün abd de charter okulları hocaefendiye teslim .
buyrun hep beraber medenice tartışalım.

seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-01-08 00:38 .Sebep: tamamı büyük harf
musbos216 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-01-08, 22:41  #2
wetfeel

Giriş Tarihi: Dec 2006

Valla bu konuda bilim adamlarının şöyle bir öngörüsü vardır: ABD halkı komünizmin kendisi isteyecek. Benimde öngörülerim bu yönde. İşçi sınıfı er yada geç burjuvaziye altın vuruşu yapacaktır. Çünkü ABD'de en iyi hizmeti özelleştirlmiş yerler veriyor. Bakın ABD'nin devlet okullarında ki eğitim sistemi sıfır sağlık sistemi çökmüş vaziyette. Ama dediğime dikkat edin devlete bağlı kuruluşlarda böyle. Ama özel mülke ait yerlerde çok iyi hizmet veriliyor. Peki ya özel kuruluşlardan işçiler köylüler yani alt tabaka nasıl yararlanacak? Bunun cevanı belli: Yararlanamayacaklar.

İlerde ekonomik şartlar daha da ağırlaşınca işçi sınıfı gösterilerine başlayacaktır. Zaten dünya genelinde ve Türkiye genelinde grevler, protestolar artmaya başladı.

Belki diyeceksiniz komünizm çöktü gitti diye ama çöken komünizm değil devrime gidiş yöntemleridir. Kapitalizm ortadan kalkmadan ve kapitalizme komünizmin haricinde alternatif bir düzen ortaya çıkmadan komünizm çöküp gitmez.
wetfeel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-01-08, 22:52  #3
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Valla hangi ırkın olacağını umursamıyorum. Geleceğin bir dünyası olacak mıdır, bunu da bilemem.

Bazı yerleşim yerleri sular altında kalıp bizim ülkemize doğru bir işgal başlayacaksa da umrumda değil.

Gelecek çocukların olsun. Gelecek çocukların da olmayacak.

Yahu küresel ısınma, nükleer savaş, çevre kirliliği bize hayal gibi gelse de bir sonraki nesil büyük ihtimalle bunların ne olduğunu yaşayarak anlayacak. Ve insanlık o zaman anlayacak afetlerle mücadele etmek düşmanlarla mücadele etmekten daha zor. Dünya olmayacak.

Ben bu kirli dünyaya bir kurban daha hediye etmeyeceğim. Benim asla bir çocuğum olmayacak. Valla açıkçası dünyanın sonunun geleceğini bilmek beni üzmüyor. Aksine keşke diyorum, keşke açıkta bir yerim olsa ve bu yıkımı sonuna kadar zevkle izleyebilsem.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-01-08, 04:05  #4
Siyahay

Siyahay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007

Bu soruyu gelecekte dünyanın kalacağına inanlar bir şekilde cevaplayacaktır.Ben inanmıyorum.
Eski24-01-08, 21:32  #5
ankakuşu

ankakuşu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

ne paylaşılamadık bir dünyaydı bu ya...sorular bile dünya kimin olacak üzerine...çizgi filmlerde bile küçücük çocukların beynine işleniyor..bakın ,hep dünya kötü adamların elinden kurtarılmaya çalışılıyor..neredeyse her çizgi filmde birileri dünyayı ele geçirme derdine düşüyor..benim merak ettiğim dünya kimin olacak değil de her kimin olursa olsun eline ne geçecek?????
Eski30-01-08, 22:27  #6
Hanuman

Giriş Tarihi: Oct 2007

Alıntı:
Sayın duygulu şöyle demiş:

Mesajı Göster
ne paylaşılamadık bir dünyaydı bu ya...sorular bile dünya kimin olacak üzerine...çizgi filmlerde bile küçücük çocukların beynine işleniyor..bakın ,hep dünya kötü adamların elinden kurtarılmaya çalışılıyor..neredeyse her çizgi filmde birileri dünyayı ele geçirme derdine düşüyor..benim merak ettiğim dünya kimin olacak değil de her kimin olursa olsun eline ne geçecek?????

Nickinizle müsemma bir yorumdu ve bana hayli ilginç geldi açıkçası..

Bunun yanında Geleceğin Dünyasına kim sahiblik edeceğine dair yorumlar çeşitli dini ve siyasi referanslardan ibaret tabiiki..Ve herbiri için diğeri bir ütopya..

Ne olursa olsun daha insani ve yaşanılır olması temennimiz elbette..
Hanuman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-08, 22:57  #7
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...

İnsanoğlu Doğayı değiştirip ona hükmetmek isterken giderek ürettiklerine mahkum olacak !

Teknoloji korkutucu ve zaptedilemez noktaya gelecek !

Doğa insanoğluna yüzyıllardır gösterdiği gibi gerçek yüzünü gene gösterecek, en büyük üretimler yok olacak !

İnsanlık Kapitalizmden daha ileri bir evreye gidecek, Komünizm olabilir fakat bu Marksın tasarısından daha farklı bir modelde olabilir.

İnsanoğlu sadece Dünyada yaşamayacak ve medeniyetimiz Aya taşınacak !

Bu dünya bir gün küçük bir azınlığın değil bütün bir insanlığın olacak !!!
Eski30-01-08, 22:59  #8
YOL
Genel Moderatör

YOL'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007

Geleceğin Dünya'sı hepimizin olacak.

Saygılarımla
YOL is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-08, 23:19  #9
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Geleceğin dünyasında Çin ve Hindistan gibi ülkelerin süper güç olacağını düşünüyorum. Rusyanın önderliğinde bir birlik kurulabilir. Alternatif oluşumlar çok yakında konuşulacak...Ama biz Amerika ve AB diye tutturmuşuz. farklı oluşumlara da adım atmamız gerekir. Türkiye oyuncak olmasa sevinirim
Eski31-01-08, 10:24  #10
petricli
Forum Kurucu Üyesi

petricli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Dünyanın en gelişmiş teknolojilerine sahip ülkelerin bilimadamları oturmuşlar, tüm teknolojik ve bilimsel bilgilerini bir araya getirerek çok gelişmiş bir bilgisayar yapmışlar.

Bilgisayara sormuşlar: "Gelecekte Dünya kimin egemenliğinde olacak?"

Bilgisayar hesaplarını yapmış ve cevap vermiş: "Türklerin egemenliğinde olacak!.."

Şaşıran bilimadamları acaba yanlışlık mı var diye tekrar sormuşlar, yine aynı cevabı almışlar...

Bu nasıl olacak diye sormuşlar. Bilgisayar cevap vermiş:

"Herkes uzaya çıkacak. Yeni gezegenler bulacak. Dünya'da sadece Türkler kalacak."

Geleceğin dünyasının kimin olacağını bilemem. Ama Türkiye, Hindistan ve Çin mutlaka olacaktır.

Saygılar,
petricli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı