"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Nükleer enerji konusunda ne düşünüyorsunuz?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Merhabalar, Son dönemlerde arkadaşlarımla nükleer enerji konusunda sık tartışır olduk.Ve bunu bir yazı halinde tartışmaya hazırlamak gerektiğini düşündüm...Yüksek enerji ürettiğini ve güvenli olduğunu söylediler zaten kamuoyunun genel görüşü bu özellikle avrupa ülkelerinde vs. bulunduğu ve greenpeace'in sırf bizi geri bırakmak için buna karşı olduğunu söylediler.Burda bu iddialara karşı geleceğiz görüşleri olanların benimle paylaşmasını rica ederim. Öncelikle nükleer atıklar günümüzde nereye atılmaktadır?Amerika'nın nükleer atıkları güney amerikadaki nehirlere gider genellikle,veya afrikaya...Ciddi şekilde sağlığı tehdit eden bu uygulama dünyada birçok soruna yol açtı.60 metreküp atık ortaya çıkar ve bu atıkların temizlenmesinin maliyeti nedir?38 milyon Euro!Üstelik bir dönem Tuzla'daki kimyasal atıkla baş edemeyen Türkiye nükleer atıkla nasıl baş eder? Bildiğiniz gibi Dünya'da sağlık ilaçları ABD tekelindedir ABD'nin nükleer enerjiyi bu kadar yaymak istemesinin bir sebebi aklınıza geliyor mu? Gelelim greenpeace'e benim greenpeace hakkında genel bir kanım olmamakla beraber şunu söyleyebilirim ki greenpeace Dünya genelinde bir örgüttür ve sadece Türkiye'de değil Dünya'nın heryerinde nükleere karşıdır inanmıyorsanız...http://www.greenpeace.org/internatio...paigns/nuclear Nükleer enerjinin faydalarını düşünelim,tamam yılda 370 bin watt enerji üretebilir.Ancak nükleer santral 30 yılda değiştirilmek zorundadır yoksa sorunlara neden olur bu ise masraflıdır.Ülkemizde enerji sorunu değil enerji yönetimi sorunu vardır.Üstelik ülkemizdeki enerji kaynakları en az nükleer santral kadar iyidir ve en azından süreklidir. Avrupa ülkelerinde olmasına gelince...Nükleer santrallerinin kurulduğu ülkeler bunları birbir kaldırmaktadır.Üstelik ABD gibi gelişmiş ülkeler ne atıklarını kendi ülkelerine atmaktadır ne de ilaç sıkıntısı çekmektedir.Avrupa ülkelerinin eski bir elbise gibi attığı şeyleri neden giyelim? Kısaca NÜKLEERE HAYIR... Görüşleri olan lütfen yazsın... __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| İlk önce şunu belirteyim; bu konuda dedeman otelde statüsüne çok güvendiğim insanlarla panel düzenledim. Birçok araştırmam oldu konu üzerinde. Gerekirse hepsini aktarırım sorular çerçevesinde. Ama sadece şu 3 satır yazı bile amacın ne olduğunu anlatacaktır diye düşünüyorum; Hilmi Güler incileri; Ekim / 2003; Nükleer santrallerin kurulmasının acelesi yoktur. Ocak / 2004 (enerji forumu) ;Türkiye'de enerjiye kömür,su ve yenilebilir enerji kaynaklarına geçeceğiz. Şubat / 2006 (ABD Dönüşü !!) ; Türkiye'de 2014 yılına kadar 3 adet 5000 MW'lık nükleer enerji tesisi kurmayı düşünüyoruz. Bunlar nükleer santrallerin kirli bir oyun olduğunun kanıtıdır. Sorusu olan yine de yazabilir, nükleeri ve ülke için gerekliliğini tartışabiliriz. Saygılarımla... |
|
| #3 | |
| Katkılarınız için teşekkür ederim Kemenche ABD bugün atıklarını kendi ülkesine atmıyor,sağlığa verdiği zarar desen karşılayacak tıp imkanı var,sizce diğer insanlara bunu neden önerir Biz Pet-kimi satıp nükleerle avunurken ABD petrol peşinde koşmak istiyor olabilir mi?Veya diğer ülkeler için __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
| #4 | |||
| Rica ederim sayın antimaske. Alıntı:
Alıntı:
Petrol peşinde koştuklarında hemfikiriz ama ABD'nin "bunu nasıl en kolay yolla alabiliriz" düşüncesini atlamayalım derim. Ahmedi nejat tehdit savuruyor ABD'ye santralleri ile. Bence Ahmedi nejat santral kurduğumuz taktirde bize yöneltecektir tehditlerini. Tavşana kaç tazıya tut diyen ABD ise petrole daha kolay ulaşacaktır. Karşısındaki devletler zayıflayacaktır çünkü. Uzun vadeli bir düşüncedir benimkisi ama sonuç itibari ile nükleer ABD oyununa ortak olmaktır. | ||
|
| #5 | |
| Haklısınız sanırım ancak şu lobi olayını ve ABD çıkarını biraz açar mısınız? __________________
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bence Nükleer Enerji santrallerine ihtiyacımız vardır. Bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de Nükleer enerji santralleri kurularak hem bilim alanında ilerleme sağlanması hem de enerji ihtiyacını karşılama yönünden ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda tükenencek olan petrol bağımlılığından kurtulmak için Nükleer enerji santralleri kurmalıyız. Türkiye'de potansiyel vardır ve bunu kullanmalıyız. Yakın zamanlarda hidroelektrik santrallerinin de çıkabilecek bir su sıkıntısı sonucunda işlevini kaybedeceğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra Nükleer Enerji ülkemizde yeni bir sektör haline gelerek yeni iş imkanları ve kaynakları oluşturacaktır. Nükleer enerji ülkemize kimyasal açıdan zarar getirebilir. Fakat gerekli önlemler alındığı sürece bunların önüne geçilebilir. Zamanla filtre uygulamasıyla doğaya verilen zararlar da giderilebilir. Bence ülkemizin Nükleer Enerjiye ihtiyacı vardır. __________________
Düşünceler olmuş bir sarp. Mantık olmasa bu ne harp! |
|
| #7 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| nükleer enerjinin diğer enerji elde etme yöntemlerinden çok daha verimli olduğunun farkındayım fakat buna rağmen nükleer yolla enerji teminine karşıyım. Çok verimli olacağız diye doğayı bu derece kirletmeye insanoğlunun hakkı yoktur. Diğer yandan türkiye'de sanki çok fabrika kurulacakmış da enerji yokluğu yüzünden mi kurulamıyor? Hayır. Biz enerjiyi tüketecek fabrikalara sahip değilken nükleer santral kurmaktan bahseder olmuşuz. Bu bana abes geliyor. Bir de nükleer santrallerin oldukça tehlilei olduğu gerçeği var. türk insanının bu işi yüzüne gözüne bulaştırma ihtimali diğer ülkelerden daha fazladır. Ve hata bir kereliğine yapılsa bile telafisi yoktur. Bu nedenle nükleer işine türk milletinin girmesini desteklemiyorum. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #8 | |
| Nükleer enerji tehlikeli olabilir fakat bilim her zaman tehlike unsuru olmuş ve doğaya zarar vermiştir. Örneğin; kullandığımız bilgisayarlar, baz istasyonları etrafa radyasyon yaymaktadır. Fakat günlük yaşam ve insanlığa faydaları için kullanılmıyor mu? Nükleer değişiminde ülkemizde yer edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Savunma açısından da Nükleer değişim gereklidir. Örneğin bir atom bombası veya hidrojen bombası üretilebilinir. Ve bu bizim siyaset açısından olumlu bir yönde yer almamızı sağlar. Bunların yanı sıra Nükleer enerji çok fazla enerjiyle çok fazla enerji üretimidir ki bu gittikçe gelişen ve enerji ihtiyacı gün geçtike artan dünyamız için var olan ülke potansiyelimizin üstüne çıkmaktadır. Çok fazla zaman kaybı ve boşa giden yatırımın yerine nükleer enerji santralleri kurularak daha kısa sürede daha fazla enerji üretiminin olması ülkemizi kalkındıracaktır. Evet bir patlama tüm bu avantajları tersine çevirebilir fakat bazı şeyler risk almadan gerçekleşmez. Tehlikeyi en aza indirgemek bizlerin elinde. Nükleer Enerji kalkınmamız için şart olmuştur. Saygılarımla; __________________
|
| #9 | |
| Sayın qsl_kurt, neye dayanarak türkiyenin nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu savunuyorsunuz? Biz elektriği rusyadan aldığımız doğalgazla üretiyoruz. Yani en pahallı yöntemle. Rusya bile elektriği doğalgazla üretmiyor. Bunun yanı sıra nükleer santrale harcayacağımız parayla tam 50 yıl gaz alabiliyoruz. Ya santral denetimden geçemezse ve kapanırsa ? ABD'de örnekleri var. Ya sızıntı yaparsa? Ya terör saldırısına uğrarsa ? Nükleer santrale asla ve asla ihtiyaç yok. Helede kalkınma ile alakası asla yok. Hilmi Güler'in ABD ziyaretinden sonra santral yapalım demesi hiçmi düşündürücü değil ? |
|
| #10 | |
| Olaya sadece siyasi açıdan yaklaşmak yerine birde bilimdeki ilerleme açısından bakarsanız daha iyi olur. Nükleer enerjiye harcayacağımız para belki 50 yıllık bir doğal gaz bağımlılığına eşit fakat başka bir ülkeye bağımlı yaşamaktansa şimdi yapacağımız yatırım bize fazlasıyla dönecektir. Bunun yanı sıra terör saldırısına uğramayan nükleer enerji santralleri yok mu? Uğradıktan sonra Atatürk barajı( GAP'ta) uğrayabilir. GAP için yıllarca uğraşıldığını ve ne kadar masraf yapıldığı ortadadır. Bu projede bir suistimale kurban gidebilir. Bunu önlemek imkansız. Dünyanın her hangi bir yerindeki Nükleer santralde terör saldırısına uğrayabilir. Ne yani sırf bu yüzden yatırım yapmayalım mı? Onları asıl amaçlarına mı ulaştıralım? Sızıntı yapması olayına gelince gerçekleşmesi zor bir ihtimal çünkü çok sıkı güvenlik ve korunum dahilindedir. Araştırırsanız sadece Nükleer santrallerin güvenli bir şekilde işleyebilmesi için ayrı bölümler vardır. Hilmi Güler'e gelince onun ziyaretinin gizli amacı beni ilgilendirmiyor ben olayı bilimsel açıdan irdeliyorum. Birilerinin çıkarı benim fikrimle aynı doğrultuda diye ben o kişileri destekliyorum anlamına gelmez. Bence Nükleer Santral bir gereksinimdir... __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|