"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Ekonomi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

TUSİAD' dan Kötü Haber

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa

Konu Araçları
Eski24-01-08, 11:17  #1
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
TUSİAD' dan Kötü Haber

TÜSİAD'dan türban ve ekonomi uyarısı

24 Ocak 2008

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, dünya ekonomisinin bir krize doğru ilerlediğini ve Türkiye'de de tartışılması gereken en önemli konunun ekonomi olduğunu belirtti.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) 38. Genel Kurulu İstanbul'da yapılıyor. Genel Kurul'da TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç 'un ardıNdan söz alan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ önemli uyarılarda bulundu.
2008'in zor bir yıl olacağının altını çizen Yalçındağ, dünyanın bir krize doğru ilerlediğini ve Türkiye'nin tüm enerjisini ekonomiye vermesi gerektiğini belirtti. Karamsar bir tablo çizmek istemediklerini belirten Yalçındağ, sadece önemli bir noktaya işaret ettiklerini kaydetti.
TÜRBAN DAHA RAHAT BİR ORTAMDA TARTIŞILMALI
Arzuhan Yalçındağ, 2008'in Dünya ekonomisi açısında ve Türkiye açısından zor dönem olacağının öngörüldüğünü ancak Türkiye'nin yeni yıl türbanı tartışarak girdiğini kaydetti.
"Ortada bir sorun var, buna şüphe yok" diye konuşan Yalçındağ, "Bir tarafta başını örttüğü için eğitim hakkı elinden alınan kızlarımız var, diğer yanda 15 yaşında başı zorla örtülen kızlarımız var ancak öte yandaN da serbestlik getirilmesinin ardından çevre baskısı nedeniyle başını örtmek zorunda kalmaktan korkanlar var" dedi.
Yalçındağ, türban sorununun daha rahat bir ortamda tartışılması gerektiğini de vurguladı
2008'de ABD başta olmak üzere gelişmiş ülke piyasalarından kaynaklanan sıkıntıların ülkemizi de yakından ilgilendirdiğini kaydeden Yalçındağ, "ekonomiden gelen sinyaller olumlu değil. Büyüme yavaşladı, işsizlik artmaya başladı, kamu maliyesinde disiplin zedelendi... Bu yıl bize kolaylık vaad etmiyor. Büyümedeki yavaşlama eğilimini tersine çevirecek bir gelişme yok. Ayrıca kamu maliyesi yaklaşan seçimler nedeniyle daha da bozulabilir. Büyümenin ve cari açığın finansmanı daha zor şartlarda gerçekleşebilir" diye konuştu.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/80...gid=229&sz=704

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-01-08, 11:19  #2
İvanov

İvanov'nın Avatarı

aklınızda bulunsun, yakın zamanda bir ekonomik kriz yaşarsak (ki öyle görünüyor) , bu açıklamayı hatırınıza getirirsiniz.
yalçındağ resmen "kriz geliyor, engellemek için hiçbir şey yapılmyor, yapılamayacak da" diyor.

İvanov Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-01-08 11:22 .
Eski24-01-08, 16:22  #3
kakafoni

kakafoni'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Yalçındağ'ı bende dinledim.Acaba dinlemesi gerekenler TÜRBAN'dan fırsat bulup dinleyebildiler mi?Sn işbitirici maliye bakanının çözümüne "elimizde özelleştirme silahı var.birşey olmaz"diyor.Satarız herşeyi hükümeti düzlüğe çıkarırız diyor yani.
kakafoni is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-01-08, 16:30  #4
İvanov

İvanov'nın Avatarı

dinlediğim kadarıyla "kibarca" kriz geliyor diyor TUSİAD.

şöyle ki :

Alıntı:
"ekonomiden gelen sinyaller olumlu değil. Büyüme yavaşladı, işsizlik artmaya başladı, kamu maliyesinde disiplin zedelendi... Bu yıl bize kolaylık vaad etmiyor. Büyümedeki yavaşlama eğilimini tersine çevirecek bir gelişme yok. Ayrıca kamu maliyesi yaklaşan seçimler nedeniyle daha da bozulabilir. Büyümenin ve cari açığın finansmanı daha zor şartlarda gerçekleşebilir"

Eski24-01-08, 17:19  #5
157ku

157ku'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Krizler Akpnin çöküşü olacaktır.Türk ekonomisi Amerikan ekonomisine bağlı olduğu için Tüsidadın bu haberi vermesine şaşırmadım.
157ku is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-01-08, 07:06  #6
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...

Çanlar kimin için çalıyor ???
Eski25-01-08, 10:38  #7
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Bazı kesimler bir ekonomik kriz çıksa diye ellerini oğuşturuyorlar gibi.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-01-08, 10:44  #8
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın redyellow şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bazı kesimler bir ekonomik kriz çıksa diye ellerini oğuşturuyorlar gibi.
allah kulunu aclikla terbiye etmesin derler ya müslümanlar, iste o günler geliyor.....
elini ogusturan da, belini sivazlayan da yanacak bu iste.
Eski25-01-08, 11:41  #9
speranza
Kültür-Sanat

Ülke / Şehir: etütten

Alıntı:
TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, türbana değil ekonomiye odaklanılması gerektiğini kaydederek, “Küresel dalga, yaşam biçimimize bakmaksızın hepimizi önüne katıp sürükleyebilir” dedi.
Her 2 tarafında yersiz ısrarları ve demokrat olmayan tavırları, kapışanlarıda kapışmaya sebep olanlarıda, dışarda kalanları da, sosyal ve ekonomik yönden oldukça sıkıntıya sokabilir. Yalçındağ' ın vurguladığı "yaşam biçimimize bakmaksızın" sürükleneceğimiz gerçeği tüm gerçekliğiyle önümüzde. Bizi neyin ayakta tuttuğuna bakmalı ikdidar ve muhalefet. Gelenekçi ve basmakalıp ısrarlar ve yasaklar bizi sadece zayıf düşürüyor, her anlamda.

Alıntı:
Yalçındağ, “Yeni bir vizyon ortaya konmalı, yeni bir reform hamlesine ihtiyaç olduğu görüşündeyiz” dedi.
Sayın Yalçındağ, yeni bir ekonomik vizyonla neyi kasdetti bilmiyorum. Ama bu şekilde bir açıklama yapıtığına göre daha önce bahsedilmiş ve sunulmayı bekleyen alternatif önerilerinin olduğunu düşünüyorum. Ki bende bu görüşe katılıyorum. Hükümet iş adamlarıyla ve ekonomistlerle masaya oturmalı, hemen. Hükümetin, daha önceki izlenimlerime dayanarak -eğer malum meseleden fırsat bulabilirse-, bunu yapacağını umuyorum.
Eski25-01-08, 11:48  #10
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...

ABD'ye göbekten bağımlı Patronlar kulübünün (yani doğal olarak ABD'nin) aklında bir şeyler var...

Ya Hükümetle anlaşacaklar, ya hükümeti devirecekler !!!

Terör / Kuzey Irak konusunda anlaşmaya varıldı yada öyle göründü...

Bu sessizlik fırtına öncesi sessizliği !!!

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı