"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
TUSİAD' dan Kötü Haber/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| TÜSİAD'dan türban ve ekonomi uyarısı 24 Ocak 2008 TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, dünya ekonomisinin bir krize doğru ilerlediğini ve Türkiye'de de tartışılması gereken en önemli konunun ekonomi olduğunu belirtti. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) 38. Genel Kurulu İstanbul'da yapılıyor. Genel Kurul'da TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç 'un ardıNdan söz alan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ önemli uyarılarda bulundu. 2008'in zor bir yıl olacağının altını çizen Yalçındağ, dünyanın bir krize doğru ilerlediğini ve Türkiye'nin tüm enerjisini ekonomiye vermesi gerektiğini belirtti. Karamsar bir tablo çizmek istemediklerini belirten Yalçındağ, sadece önemli bir noktaya işaret ettiklerini kaydetti. TÜRBAN DAHA RAHAT BİR ORTAMDA TARTIŞILMALI Arzuhan Yalçındağ, 2008'in Dünya ekonomisi açısında ve Türkiye açısından zor dönem olacağının öngörüldüğünü ancak Türkiye'nin yeni yıl türbanı tartışarak girdiğini kaydetti. "Ortada bir sorun var, buna şüphe yok" diye konuşan Yalçındağ, "Bir tarafta başını örttüğü için eğitim hakkı elinden alınan kızlarımız var, diğer yanda 15 yaşında başı zorla örtülen kızlarımız var ancak öte yandaN da serbestlik getirilmesinin ardından çevre baskısı nedeniyle başını örtmek zorunda kalmaktan korkanlar var" dedi. Yalçındağ, türban sorununun daha rahat bir ortamda tartışılması gerektiğini de vurguladı 2008'de ABD başta olmak üzere gelişmiş ülke piyasalarından kaynaklanan sıkıntıların ülkemizi de yakından ilgilendirdiğini kaydeden Yalçındağ, "ekonomiden gelen sinyaller olumlu değil. Büyüme yavaşladı, işsizlik artmaya başladı, kamu maliyesinde disiplin zedelendi... Bu yıl bize kolaylık vaad etmiyor. Büyümedeki yavaşlama eğilimini tersine çevirecek bir gelişme yok. Ayrıca kamu maliyesi yaklaşan seçimler nedeniyle daha da bozulabilir. Büyümenin ve cari açığın finansmanı daha zor şartlarda gerçekleşebilir" diye konuştu. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/80...gid=229&sz=704 __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #2 | |
| aklınızda bulunsun, yakın zamanda bir ekonomik kriz yaşarsak (ki öyle görünüyor) , bu açıklamayı hatırınıza getirirsiniz. yalçındağ resmen "kriz geliyor, engellemek için hiçbir şey yapılmyor, yapılamayacak da" diyor. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala İvanov Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-01-08 11:22 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Yalçındağ'ı bende dinledim.Acaba dinlemesi gerekenler TÜRBAN'dan fırsat bulup dinleyebildiler mi?Sn işbitirici maliye bakanının çözümüne "elimizde özelleştirme silahı var.birşey olmaz"diyor.Satarız herşeyi hükümeti düzlüğe çıkarırız diyor yani. |
|
| #4 | ||
| dinlediğim kadarıyla "kibarca" kriz geliyor diyor TUSİAD. şöyle ki : Alıntı:
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Krizler Akpnin çöküşü olacaktır.Türk ekonomisi Amerikan ekonomisine bağlı olduğu için Tüsidadın bu haberi vermesine şaşırmadım. |
|
| #6 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Çanlar kimin için çalıyor ??? __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bazı kesimler bir ekonomik kriz çıksa diye ellerini oğuşturuyorlar gibi. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
elini ogusturan da, belini sivazlayan da yanacak bu iste. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... | |
|
| #9 | |||
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: etütten
| Alıntı:
Alıntı:
Ünlü fizikçi Werner Heisenberg kuantum araştırmaları sırasında ortaya çıkan şaşırtıcı sonuçlar üzerine şöyle söylemişti: “Doğanın atomaltı deneylerde bize göründüğü kadar saçma olması mümkün mü?” | ||
|
| #10 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| ABD'ye göbekten bağımlı Patronlar kulübünün (yani doğal olarak ABD'nin) aklında bir şeyler var... Ya Hükümetle anlaşacaklar, ya hükümeti devirecekler !!! Terör / Kuzey Irak konusunda anlaşmaya varıldı yada öyle göründü... Bu sessizlik fırtına öncesi sessizliği !!! __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|