| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Alıntı kurallarındaki ciddi bir ihlal/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Bugüne kadar gerek özel mesaj yoluyla gerekse forum aracılığıyla defalarca ikaz etmemize karşın kimi üyelerimizin alıntı kurallarının temel mantığını bir türlü kavrayamadıklarını görmekteyiz. Yazıyaz, üyelerinin düşüncelerini ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla vardır. Bu doğrultuda düşünce platformu olma hedefi içerisindedir ve bir haber platformu ya da bir partinin yayın organı değildir. Elbette forum içerisinde üyelerin düşüncelerini ifade edecekleri haberlere yer vardır. Alıntı kuralları da bu yüzden var. Ancak alıntı kuralları sadece uzun alıntı yapılmaması ve kaynak belirtme zorunluluğundan ibaret değildir. Alıntı kurallarının çıkış noktası kopyala/yapıştır anlayışının önüne geçmektir. Bu konuda bazı üyelerimize defalarca uyarıda bulunduk ancak durum hala aynı. Kimi üyelerimiz foruma sürekli olarak belirli kaynaklardan haberler taşımaktadırlar. Bunu yaparkende sadece haberin/yazının metnini foruma yapıştırmakla yetinmekteler ve bunu sürekli yapmaktalar. Düşünce platformu olma hedefindeki Yazıyaz içerisinde bu tür mesajları mümkün olduğunca az görmek istiyoruz. Bizler için önemli olan üyelerin kendi düşünceleri,yazılarıdır. Bir haber sitesinden ya da bir partinin sitesinden kopyalanıp yapıştırılan yazılar değil. Bu tür yazılar foruma hiç bir şey katmadığı gibi , sürekli olması halinde forumun işlevselliğini bozmakta , üyeleri de rahatsız etmektedir. Bugünden itibaren bu tip , üyenin konuyla alakalı hiç bir yorum yazmadan sadece kopyala/yapıştır mantığına dayanarak foruma aktardığı, yazılar gereği görüldüğü takdirde konu dışı gerekçesiyle silinebilecektir. İleriki günlerde bu konu kurallaştırılıp duyurular bölümünde ilan edilecektir. Tüm üyelerin bu konuya gerekli özeni göstereceğini umut ediyorum.. seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-01-08 01:27 . |
|
| #2 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı dışında, noktasız virgülsüz hiç bir yazı da onaylanmamaktadır. Bir araba dolusu sözcüğü arka arkaya dizip hiç bir noktalama işareti kullanmamak burada geçerli değil. Bu tür yazılar onaylanmamaktadır. Yazar adaylarının forum kurallarını okuması gerekli. Boşyere emeklerine yazık oluyor. |
|
| #3 | |
| Tamamı büyük harf olan yazılar da silinmektedir. |
|
| #4 | |
| Chat "ağzıyla" yazılan yazılar da silinmektedir. (r) si olmayan sözcükler, "v" yerine "w" kullanımı gibi... |
|
| #5 | |
Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: KaoS
| Başta üye olurken herkesin kabul ettiği "Uygun font ve imla kurallarına göre yazılmamış tüm yazılarda silinmektedir." __________________
"Ben nehir kıyısındaki parmaklığım; tutunabilen tutunsun bana ama koltuk değneği değilim kimse yaslanmasın bana…" Ve unutmayın; "Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken, politikacılar yalanlarla gerçekleri örter." |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bir yorum icinde yer yer karartilmis cumleler saniyorum kural ihlalleri disinda. yaniliyor muyum. Bir de ulke disindan farkli klavyeler ile yazilan yorumlarda yanlis anlasilmalara olanak tanimamasi acisindan arada yazilan buyuk harfler. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... |
|
| |
| #7 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Yer yer karartılmış cümleler kural dışı değil sayın gezer. Bu durumlar, yazının genelinde ya da gözü rahatsız edebilecek kadar büyük bir çoğunluğunda olduğunda geçerlidir. Arada yazılan büyük harfler yanlışlılığa mahal vermemesi adına kabulümüzdür. __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Tesekurler, bir de 40-50 cm uzunlugunda kes yapistirlar da rahatsiz ettigi gibi okunurluktan uzaklasiyor saniyorum. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... |
|
| |
| #9 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Ben bir sitede kendi düşüncelerimi destekleyen kanıtlar alıp bunu bu forumda gösterirsem yazıyaz kurallarını ihlal mi etmiş olurum?Kendi düşüncelerimizi yazsak Kaynak istersiniz,Kaynak vererek yazsak vay efendim yazıyaz üyelerin düşüncelerini ifade etmek için vardır diye kestirip atarsınız,kaldık iki arada bir derede,Öncelikle sayın Seha'nın bahsettiği arkadaş yada arkadaşlar kimler bilmiyorum ama Şahsım adına şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki kopyala yapıştır yazılarımın tamamını okudum,beyin süzgecimden geçirdim ve altınada imzamı attım yani o yazılar artık bana ait oldu,benim düşüncelerim oldu,Şimdi soruyorum eğer bu yazılarıma kaynak isteyecekseniz ben seve seve veririm,yok efendim her üye kendi düşüncesini yazacak derseniz,kaynak istemeyeceksiniz...Saygılar... |
|
| #10 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| sayın Beysim. Öncelikle şunu kavramak gerekir ki kaynak konusu hem yasal bir durumdur hem de emeğe saygıdır. Bir yazıyı benimsemek / benimsememek önemli değildir burada. Eğer ilgili yazı bir başka sitede yer almış ve siz de bunu buraya taşıdıysanız kaynağı belirtmek durumundasınız. Aksi halide alıntı kuralları ihlali yapmış olursunuz. __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|