"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İslam, demokrasiyle bağdaşır mı ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Anket Sonuçlarını Göster: Islam, Demokrasiyle Bagdasir mi ?
Hayir, islam demokrasiyle asla bagdasmaz, islamda demokrasi yoktur.23 69.70%
Evet, islam demokrasiyle bagdasir, islamda da demokrasi vardir.10 30.30%
Oy Verenler: 33. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski26-01-08, 14:45  #1
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006
İslam, demokrasiyle bağdaşır mı ?

Islamda demokrasi tartismasi degisik topiklerin arasina girip girip cikiyor.
Konunun daha acik bicimde tartisilmasini saglamak icin anket bicminde actim topigi.
Islamda demokrasi var midir, bagdasir mi gibi konular hakkinda goruslerinize aciktir...

Ilk olarak ben, islamin demokrasiyle bagdasmayacagini soyluyorum.
Cunku islamin asal kitabi kuran oldugundan, yapilmasi gerekenler ve gerekmeyen her sey orada acikca belirtildiginden islam hukuku demokrasi hukuku ile örtüsmez diyorum.
saygiyla

gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-01-08 15:39 .
gezer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-02-08, 00:25  #2
sinsiati

sinsiati'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

demek ki bir şeyin demokratik olabilmesi için tek şey size göre o şeyin değişime açık olması gibi görünüyor. Mesela; Yaratıcı, koyduğu kurallarla ilgili maddeleri değiştirme hakkı tanısaydı ve bu da çoğunluğun isteğine göre şekillenseydi o zaman demokratik diyebilirdiniz. Haklısınız bu açıdan bakıldığında demokratik değil fakat bu onun kurallarının doğru veya yanlış olduğunu göstermez, zaten burada anladığım kadarıyla bir şeyin doğru veya yanlış olduğu konusunda tartışmıyoruz o halde sorun yok bu açıdan demokratik değil evet. Fakat tek başına karar almak yerine başkalarının da fikirlerinin hesaba katılması gerektiğini bildiren bir anlayış için de denilebilir ki çoğunluğun yönelimlerine de bir tolerans vardır.

Şu da var ki eğer demokrasinin ilk şartı bişeyin değiştirilebilir olması ise dünyadaki anayasalarda bile demokratik olmayan durumlar ortaya çıkar bu normaldir. O halde ilk olarak demokrasi kavramının sınırlarının çizilmesi gerekir ondan sonra tartişılır diye düşünüyorum ...
sinsiati is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-02-08, 01:27  #3
petricli
Forum Kurucu Üyesi

petricli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

İslamda demokrasi yoktur. Daha iyisi vardır. İyisi duruken sahtesine ne gerek var?

Saygılar,
petricli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-02-08, 01:34  #4
sefilhippi

sefilhippi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: Anarquismo

Sayin Gezer, siz dini (Islami) demokrasiyle bagdastirmak istiyorsaniz once onu kamuda siyasallastirmak zorundasinizdir. Demokrasi siyasetin geregidir.

Islamda halifelik vardir, hukumdarlik-padisahlik vardir. Demokrasi Islamda yoktur. Islamda diktatorluk ve zulum kesin suretle vardir.
Eski01-02-08, 01:40  #5
petricli
Forum Kurucu Üyesi

petricli'nın Avatarı

Zulüm ve diktatörlük demokraside vardır. Karıştırıyorsunuz Sayın English.

Saygılar,
Eski01-02-08, 01:44  #6
sefilhippi

sefilhippi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın petricli şöyle demiş:

Mesajı Göster
Zulüm ve diktatörlük demokraside vardır. Karıştırıyorsunuz Sayın English.

Saygılar,
Siz Islamin halifelerinden bihabersiniz galiba..
Diktatorlugun dik alasi, astiran, kestiren bir halife.

Musluman olmayana kilic sallayan bir rejim. Bu sekilde halki bastiran ve susturan bir "demokrasi" ancak Islamda; seriatta olur.
Eski01-02-08, 02:10  #7
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Sayın petricli şöyle demiş:

Mesajı Göster
İslamda demokrasi yoktur. Daha iyisi vardır. İyisi duruken sahtesine ne gerek var?

Saygılar,
Bu iyi olan kol kesmek , öldürmek mi... İslam başlı başına şeriat hükümleriyle örülü diktatörlüktür
Eski01-02-08, 11:09  #8
T.K

T.K'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: SoYuT ArAzİ

Geçmişte gösterilmiş sert tutumlara bakarak İslam'ı yargılayıp onu bir zâlim , bir diktatörlük olarak görmekle yalnızca ahmaklığı bulur ve bunu aşamayız bence ; Peygamber'in (a.s) vefatından sonra yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayan kargaşa belli bir noktadan sonra yalancı peygamberler örneğindeki gibi müdahale edilmezse başedilemeyecek duruma geldiğinde bu savruluşa , sapkınlığa engel olabilmek için sertlik ortaya çıkmıştır , keyfî sebeplerden ötürü değil ...

İslam'ın demokratik yönetimle ötrüşüp örtüşmediğine gelince ...

Tabii ki de örtüşmez , İslam'ın kendi kuralları , düzenlemeleri yani Şeriat vardır ve bunun üstüne , içine , yanına yöresine başka bir yönetim yöntemini iliştirmek gereksizdir , saçmadır ...

Doğru dürüst uygulanan şeriattan 'masuma' , 'haklıya' , 'doğruya' , 'düşünene' , 'mazluma' asla zarar geleceğini düşünmüyorum ve öbür yandan vatan hainlerine , haksıza , zâlime , 'hayvanlaşmış cesedlere' karşı çarpıcı bir caydırıcılık içerdiği kanısındayım ...
Eski01-02-08, 11:36  #9
petricli
Forum Kurucu Üyesi

petricli'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın gizemnur şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu iyi olan kol kesmek , öldürmek mi... İslam başlı başına şeriat hükümleriyle örülü diktatörlüktür
Aşağıda yazacağım şeyleri günümüzdeki hiç bir devletle kıyaslamayınız. Çünkü günümüzde öyle bir devlet yok. Sadece iddia edenler var.

Yazacaklarım İslamın düzenidir. İslamın sosyalizmini anlatır. Günümüzde pratik örneğinin olmaması bir şey değiştirmez.

İslam sosyal bir dindir. Önce fakirliği ortadan kaldırır. Kimseye hırsızlık yapmak için gerekçe bırakmaz. Açı doyurur, işsize iş bulur. Öyle ki hırsızlık yapabilmek için hiç bir maddi gerekçe kalmaz.

Ardından hırsızlık yapmakta inad eden olursa elini keser.

İslamda kafa kesmek idam demektir. İdam cezasını gerektirecek suç işleyenlere uygulanır.

Daha düne kadar ülkemizde de idam cezası uygulanmaktaydı. Fransızların giyotinle kafa kesmelerinden farkı nedir ki, Fransızlar çağdaş, müslümanlar vahşi oluyor?

Amerika'da hala idam uygulanıyor. Beyne elektrik vererek idam ediyorlar. Ama onlar vahşi olmuyor, müslümanlar vahşi oluyor!.. Bunun adı çifte standarttır.

İslamı diktatörlükle suçlayanlar Peygamber (S.A.V.) ve dört halife dönemini iyi incelemelidir. Daha yakın zamandan örnek mi istiyorsunuz. Açın Osmanlı arşivini okuyun. Fatih Sultan Mehmet'in haksız yere elini kestirdiği gayrimüslümün mahkemeye başvurması sonucu Fatih'in elinin kesilmesi kararını göslerinizle görün.

Diktatörlük demokrasilerde vardır. İslama çamur atarak bunun görülmesini engelleyemezsiniz.

Saygılar,
Eski01-02-08, 11:51  #10
sefilhippi

sefilhippi'nın Avatarı

Biz Fransa'yi tartismiyoruz, basliktanda anlasilacagi uzere ISLAMI tartisiyoruz. Kiyaslayacaksaniz, tarihi halife devletlerini ve gunumuzdeki Islam seriat devleti ile yonetilen devletleri kiyaslayiniz.

Islamdaki vahseti ortbas etmek icin baskalarini elestirmeyin, Islami anlamak icin Islami elestirin.

Sn. TK, Muhammed peygamberiniz (Allahin elcisi) savaslarda kac kisiyi katletti? Allahin verdigi cani Allah alirdi, ne oldu peygamberiniz getirdigi dine kendisi inanmamaya basladi herhalde..

Alıntı:
Fransızların giyotinle kafa kesmelerinden farkı nedir ki, Fransızlar çağdaş, müslümanlar vahşi oluyor?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı