"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İslam, demokrasiyle bağdaşır mı ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
| Anket Sonuçlarını Göster: Islam, Demokrasiyle Bagdasir mi ? | |||
| Hayir, islam demokrasiyle asla bagdasmaz, islamda demokrasi yoktur. | 23 | 69.70% | |
| Evet, islam demokrasiyle bagdasir, islamda da demokrasi vardir. | 10 | 30.30% | |
| Oy Verenler: 33. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Islamda demokrasi tartismasi degisik topiklerin arasina girip girip cikiyor. Konunun daha acik bicimde tartisilmasini saglamak icin anket bicminde actim topigi. Islamda demokrasi var midir, bagdasir mi gibi konular hakkinda goruslerinize aciktir... Ilk olarak ben, islamin demokrasiyle bagdasmayacagini soyluyorum. Cunku islamin asal kitabi kuran oldugundan, yapilmasi gerekenler ve gerekmeyen her sey orada acikca belirtildiginden islam hukuku demokrasi hukuku ile örtüsmez diyorum. saygiyla __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-01-08 15:39 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| demek ki bir şeyin demokratik olabilmesi için tek şey size göre o şeyin değişime açık olması gibi görünüyor. Mesela; Yaratıcı, koyduğu kurallarla ilgili maddeleri değiştirme hakkı tanısaydı ve bu da çoğunluğun isteğine göre şekillenseydi o zaman demokratik diyebilirdiniz. Haklısınız bu açıdan bakıldığında demokratik değil fakat bu onun kurallarının doğru veya yanlış olduğunu göstermez, zaten burada anladığım kadarıyla bir şeyin doğru veya yanlış olduğu konusunda tartışmıyoruz o halde sorun yok bu açıdan demokratik değil evet. Fakat tek başına karar almak yerine başkalarının da fikirlerinin hesaba katılması gerektiğini bildiren bir anlayış için de denilebilir ki çoğunluğun yönelimlerine de bir tolerans vardır. Şu da var ki eğer demokrasinin ilk şartı bişeyin değiştirilebilir olması ise dünyadaki anayasalarda bile demokratik olmayan durumlar ortaya çıkar bu normaldir. O halde ilk olarak demokrasi kavramının sınırlarının çizilmesi gerekir ondan sonra tartişılır diye düşünüyorum ... |
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İslamda demokrasi yoktur. Daha iyisi vardır. İyisi duruken sahtesine ne gerek var? Saygılar, |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Sayin Gezer, siz dini (Islami) demokrasiyle bagdastirmak istiyorsaniz once onu kamuda siyasallastirmak zorundasinizdir. Demokrasi siyasetin geregidir. Islamda halifelik vardir, hukumdarlik-padisahlik vardir. Demokrasi Islamda yoktur. Islamda diktatorluk ve zulum kesin suretle vardir. __________________
"ben beni ilgilendiren tarafiyla ilgilenirim" anarsik bir soyutlanmadir. anarsistin siyasal terminolojiye ihtiyaci yoktur, o siyasete mani olmanin pesindedir. |
|
| #5 | |
| Zulüm ve diktatörlük demokraside vardır. Karıştırıyorsunuz Sayın English. Saygılar, |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Diktatorlugun dik alasi, astiran, kestiren bir halife. Musluman olmayana kilic sallayan bir rejim. Bu sekilde halki bastiran ve susturan bir "demokrasi" ancak Islamda; seriatta olur. __________________
"ben beni ilgilendiren tarafiyla ilgilenirim" anarsik bir soyutlanmadir. anarsistin siyasal terminolojiye ihtiyaci yoktur, o siyasete mani olmanin pesindedir. | |
|
| #7 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bu iyi olan kol kesmek , öldürmek mi... İslam başlı başına şeriat hükümleriyle örülü diktatörlüktür __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: SoYuT ArAzİ
| Geçmişte gösterilmiş sert tutumlara bakarak İslam'ı yargılayıp onu bir zâlim , bir diktatörlük olarak görmekle yalnızca ahmaklığı bulur ve bunu aşamayız bence ; Peygamber'in (a.s) vefatından sonra yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayan kargaşa belli bir noktadan sonra yalancı peygamberler örneğindeki gibi müdahale edilmezse başedilemeyecek duruma geldiğinde bu savruluşa , sapkınlığa engel olabilmek için sertlik ortaya çıkmıştır , keyfî sebeplerden ötürü değil ... İslam'ın demokratik yönetimle ötrüşüp örtüşmediğine gelince ... Tabii ki de örtüşmez , İslam'ın kendi kuralları , düzenlemeleri yani Şeriat vardır ve bunun üstüne , içine , yanına yöresine başka bir yönetim yöntemini iliştirmek gereksizdir , saçmadır ... Doğru dürüst uygulanan şeriattan 'masuma' , 'haklıya' , 'doğruya' , 'düşünene' , 'mazluma' asla zarar geleceğini düşünmüyorum ve öbür yandan vatan hainlerine , haksıza , zâlime , 'hayvanlaşmış cesedlere' karşı çarpıcı bir caydırıcılık içerdiği kanısındayım ... __________________
Ü k i |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Yazacaklarım İslamın düzenidir. İslamın sosyalizmini anlatır. Günümüzde pratik örneğinin olmaması bir şey değiştirmez. İslam sosyal bir dindir. Önce fakirliği ortadan kaldırır. Kimseye hırsızlık yapmak için gerekçe bırakmaz. Açı doyurur, işsize iş bulur. Öyle ki hırsızlık yapabilmek için hiç bir maddi gerekçe kalmaz. Ardından hırsızlık yapmakta inad eden olursa elini keser. İslamda kafa kesmek idam demektir. İdam cezasını gerektirecek suç işleyenlere uygulanır. Daha düne kadar ülkemizde de idam cezası uygulanmaktaydı. Fransızların giyotinle kafa kesmelerinden farkı nedir ki, Fransızlar çağdaş, müslümanlar vahşi oluyor? Amerika'da hala idam uygulanıyor. Beyne elektrik vererek idam ediyorlar. Ama onlar vahşi olmuyor, müslümanlar vahşi oluyor!.. Bunun adı çifte standarttır. İslamı diktatörlükle suçlayanlar Peygamber (S.A.V.) ve dört halife dönemini iyi incelemelidir. Daha yakın zamandan örnek mi istiyorsunuz. Açın Osmanlı arşivini okuyun. Fatih Sultan Mehmet'in haksız yere elini kestirdiği gayrimüslümün mahkemeye başvurması sonucu Fatih'in elinin kesilmesi kararını göslerinizle görün. Diktatörlük demokrasilerde vardır. İslama çamur atarak bunun görülmesini engelleyemezsiniz. Saygılar, | |
|
| #10 | ||
| Biz Fransa'yi tartismiyoruz, basliktanda anlasilacagi uzere ISLAMI tartisiyoruz. Kiyaslayacaksaniz, tarihi halife devletlerini ve gunumuzdeki Islam seriat devleti ile yonetilen devletleri kiyaslayiniz. Islamdaki vahseti ortbas etmek icin baskalarini elestirmeyin, Islami anlamak icin Islami elestirin. Sn. TK, Muhammed peygamberiniz (Allahin elcisi) savaslarda kac kisiyi katletti? Allahin verdigi cani Allah alirdi, ne oldu peygamberiniz getirdigi dine kendisi inanmamaya basladi herhalde.. Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|