| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Din Bolumlerinin Kapsami/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Dinler Tarihi ve Diger Dinler ve Inanclar bolumlerinin tek ulam altinda birlestirilmesi Forum'un daha randimanli veya kullanisli hale gelmesi yonunde etkili olabilecegine inaniyorum. Forum'da kafi derece baslik var. Baslik sayilarinin ozetlenmis olmasi, butun kullanicilarin acisindan kolaylik saglayacaktir, kafa karisikligini ve baslik gundemlerini takip edememe duzensizligini giderecektir. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Aslında dinler tarihi bir yönüyle belki kitaplı dinler bölümünden bile daha önemlidir.Fakat ciddi bir araştırma gerektiği için sanırım üyeler bu bölüme yazmaktan üşeniyorlar. Bu biraz bilim sayfaları içinde geçerli.Zamanım olduğu takdirde hem bu bölümde hem de bilim ve felsefe bölümlerinde daha fazla yazacağım. Kısacası dinler tarihi başka bir kategori ile birleştirilmemeli ve canlandırılmalıdır. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Alıntı:
Fakat gelin gorun'ki, daha fazla katilimciya ihtiyacimiz var. Bu bolumun islek olmasi icin gereklidir. Bir caddede ne kadar arac olursa, ne kadar birey-yaya olursa, o kadar islek olur. Onemli olan moderator sayisini dengeleyip trafigi duzenlemektir. Yoksa gerisi pratik ve gercekten kolay. __________________
Gencler hayati seviyor, ama siz onlarin isyan etmelerine sebep oluyorsunuz. Lutfen sorumlu ebeveynler olun.. | |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Dinler tarihi ve din felsefesi belki dinin detaylarını gerilimli bir dozda tartıştığımız bölümden daha önemlidir.Fazla katılımcı olmazsa da katılanlar birbirlerinin ne dediklerini anlıyorlarsa bölüm isteneni verecektir. Aslında Sayın English herbirimiz din bölümüne uğradığımız an dinler tarihçisi vasfını alıyoruz.Ne var ki içinde bulunduğumuz dini inançların yoğunluğu sebebiyle sadece semitik dinleri tartışma imkanı bulabiliyoruz. | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Ayrı, ayrı olmasında fayda var aslında Sayın Arkaşlarım... Çünkü din konusu çok çeşitlilik arzetmekte, açıkçası... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| |
| #6 | |
| Ama her nedense çok değerli iki üyeyi sayın Evaporit ve sayın Hacayı hiç diğer iki kategoride göremiyoruz. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Kitaplı Dinler ve Tarikatlar, daha çekici gelmekte açıkçası, sevgili özedönüş; tartışma açısından... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
| #8 | |
| Dinler ve inançlar kategorisi altında bulunan dinler tarihi gibi önemli bir bölümümüz bulunmaktadır. Forumun yeni yapılanma süreci içerisinde tüm dinlerin tarihi gelişimi hakkında bilgi paylaşmak niyetiyle açılmıştı. Öğretilerinin tartışmaya açılmadan oluşum ve gelişimi bakımından tarih bilgilerimize faydası olacak olan bu bölümün amacını yerine getirmediğini görmekteyiz. Birincisi, inançlar bölümünde aktif olan birçok değerli arkadaşımızın kitaplı dinler dışında diğer kategorilere uğramaması İkincisi, dinler tarihine giren konuların da artık kitaplı dinler bölümünde ele alınmaya başlaması..("dinler nasıl ortaya çıktı" gibi) Yukarıdaki iki sebebin ilgili bölümün varlığını gereksiz kıldığını düşünüyorum. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Aynı çatıaltında konuyu birleşdirme görüşünde olan,sevgili arkadaşlar; Dinler üzerinde konuyu tek çatı altında toplama gayretiniz gerçekten verimli olması yönünden,uygun olmasına ağmen,din bölümünün kapıtılması tartışmasındada olduğu gibi,yapılan çabalar netice vermiyeceği kanatindeyim. Bir ata sözünde olduğu gibi; "Cami ne kadar yüksek olursa olsun imam bildiğini okur" Forum'da dönüp dolaşıp,dine çeşitli cephelerden girme ve din'leri amacından uzak bölgelere çekerek,lüzumsuz tartışmaları kamçılıyanların olduğu gerçeğinide göz önünde tuttuğumuzda,din'leri tek çatı altında tartışıldığında,sanıyorum bahsetmiye çalıştığım düşüncede olanların alanı daralacağından,teklifiniz kabul görmez,zannediyorum. Din tartışmalarının tekrarı olacağından,artık yorum yazmama kararı aldım. Sevgilerimle. Engin ol Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-05-08 19:03 . |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Sevgili özedönüş; İlmini yapan bir kimse olarak, siz çeşitliliğini ve ayrı başlıklar altında irdelenmesi gerektiğini dinin; çok iyi bilmektesiniz, aslında... Ancak daha önce de vurguladığım üzere kitaplı dinler bölümü, tartışma ortamına daha uygun; PRATİK VE YAŞANAN olduğu için, rağbet görmekte... Birleşse bile, konu ayrımı olacak bu kez de... Yine de düşüncenize saygılıyım, sevgili özedönüş... Saygı ve sevgilerimle... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|