"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kan vermenin sağlığınıza faydaları/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Kan vermenin sadece kandan yararlanacak kişiye faydası yok, bizim de sağlığımıza önemli katlıları var. ****
Bugün Kızılay kan verme merkezinde abimle gönüllü olarak kan verdik. Son derece basit bir işlem. Hem bize hem de ihtiyaç sahiplerine büyük faydası var. Ayrıca bir ünite kandan üç kişi yararlanabiliyor. Bu da çok önemli bir nokta. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Kan bağışı ve kalp hastalıklarına karşı korunma arasında güçlü bir ilişkinin olması bilim adamlarını şaşırtmıştır. Yapılan bir araştırmada 9 yıldan daha fazla süre, 2.862 kişinin tıbbî kayıtlar incelenmiştir. 153 kan vericisinden sadece bir kişi kalp krizine maruz kalmıştır (% 0.7). Diğer grupta, yani kan vericisi olmayanlarda ise bu oranın % 12'den fazla olduğu ortaya çıkmıştır. http://old.tebyan.net/TTeb.aspx?nId=3078 __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-01-08 16:33 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Birkaç kez başvurdum ama her seferinde düşük tansiyon gerekçesiyle almadılar... halbuki çok istiyorum... kaldıki babam dahil tüm baba tarafım kalpten ölmüş ve ölmekteyken... Herhalde 10 yılı rahat geçti ve doğru dürüst tek damla kanım akmadı... Versekte bir işe yaramaz gibime geliyor... |
|
| #4 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Valla ben tosun gibiyim.Üç ayda bir veririm. her verdiğim ünite kan için önce bir kitap,sonra bir havlu, en son da bir tişört almıştım.Son gittiğimde uyduruk bir kalem verdiler.İnsan bu kadar mı cimri olur.... Zaten hemşire beni unuttu.Bir üniteden fazla kan aldı.onun yüzünden kolumda hala yeşil bir morluk var.....Neyse siz yine de kan verin... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #5 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Promosyon için mi kan veriyorsunuz. ![]() Sağlıklı olan her bireyin altı ayda bir kan vermesi gerekir ama öncelikle sağlık taramasından geçmesi gerekir.Herkes kan veremez çünkü. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
| #6 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| e motivasyon şart..... yok canım kalemde havluda gözüm yok. sırf verdikleri kek ve meyve suyuna göz koymuşumdur.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| hemooglobini 9a düşmüş ve demir tabletleriyle yükselmeyen biri olarak kanımı ölçtürmek için vardiğim kana bile üzülüyorum.. hem benim kanım kime yarar ki ![]() |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| ben de 4 ayda bir kan veriyorum. her kan verdikten sonra kilo alıyorum ama olsun, gerçekten canlandırıyor.. bi de bu bi iki hafta içinde gidip kemik iliği bağışı için başvuruda bulunacağız. boşa gitmesin, vatandaş yararlansın ![]() __________________
İsyan Ateşiyiz Biz, Yanarız Alev ALev!.. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Konuya dikkat çektiğiniz ve bilgilendirdiğiniz için teşekkürler... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|