"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Böylece biz Kur’an’ı apaçık âyetler halinde İNDİRDİK . Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola iletir. KİMLER İNDİRDİ ? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Bu sorunuzun hiç bir tarafında bir iyi niyet ve felsefe-bilim bulamıyorum.. |
| #3 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
saygılar | |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Böylece biz Kur’an’ı apaçık âyetler halinde İNDİRDİK . Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola iletir. Aynı cümlede hem 1. çoğul kişi kem de 3. kişi konuşmaktadır: ...biz indirdik ...o doğru yola iletir Aynen şuna benziyor: Biz bu yazıyı yazdık, adil güzel yazar haa... __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #6 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| İyi de, Kur'an'da bunlardan çok vardır zaten... 36/42- Biz onlar için o gemi gibi binecekleri nice şeyler yarattık. 36/43- Biz istesek onları suda boğarız da kendileri için ne imdat çağrısı yapan olur, ne de kurtarılırlar. 36/65- O gün biz onların ağızlarını mühürleriz. Elleri bize konuşur, ayakları da kazandıklarına şahitlik eder. 36/66- Eğer dileseydik onların gözlerini büsbütün kör ederdik de (bu halde) yola koyulmak için didişirlerdi. Fakat nasıl görecekler ki?! 36/67- Yine eğer dileseydik oldukları yerde başka yaratıklara dönüştürürdük de ne ileri gidebilirler, ne geri dönebilirlerdi. vb... Çoğuldan kastedilenin ne olduğunu teist arkadaşlar açıklayabilecekler mi acaba? __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
| #7 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
![]() Adil bey, sizin okuma yazmanız var mı! Ya da ilkokul öğretmeniniz kimdi. Bakın alıntı yaptığınız cümlenin ortasındaki koskocaman . (nokta) işaretini görmiyorsunuz herhalde. Hem üste iki cümleden oluşan bir alıntı yapın, hem de altta "bir cümle" den bahsedin. --- Meselenin özü, düşünerek, ölçüp biçerek yazın. "Hah işte buldum bunu yazayım da morarsınlar" tavrını kendinize layık görüyor musunuz? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #8 | |
| Bir olay daha ..Bazı arkadaşlar burda anlamsız, cımbızla çekilmiş ve yüzeysel olarak tamda kavranması zor konularda bazı ayetleri getirip kafaları bulandırmak istiyorlar..Benimki bir felsefi münakaşa uyarısıdır...emin olun yüzlerce ayet için topik açabilirim...eğer böyle birşey le karşılaşmak istemiyorlarsa bu arkadaşlar lütfen bilimsel ve anlam bekleyen konularla uğraşmalıdırlar..Burda benim için amaç aydınlanabilmedir.. eğer bazıları için bu değilse şöyle topiklerin yüzlercesiyle karşılaşabilirler... "o rahmanın kulları onlardır ki..onlar yeryüzünde tevazü ile yürürler..." yada hadislerde olabilir "kendisi tokken komşusu aç yatan bizden değildir" bunun gibi binlerce ayet ve hadis yazabilirim ...yeterki niyetler kirlenmesin arkadaşlar..amacımız aydınlanma olsun...saygılarla |
| #9 | ||
| Alıntı:
| |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
| |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|