Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski11-04-06, 21:33  #1
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ey gözleri köreltilmiş insanoğulları dinleyin....

Ey gözleri hurafelerle kör edilmiş insanoğulları.......Her şeyin bir yaratıcısı var. Sonsuz kainatın da elbette bir sahibi vardır. Ben Ulu yaradana siz fanatiklerden daha fazla inanıyorum. Sizler yaradanın yüceliğini iptidai dinlerle küçültüyorsunuz. Bu sonsuz kainatta Niçin itiraf edemiyorsunuz. Kuranı kerim 1400 sene önce arab kavmi için yazılmıştır. Kuranı okuduğunuzda bunu anlayamıyacak kapasitedemisiniz. yaradan sizin abdestinizle namazınızla velhasıl ibadetinizle ilgilenirmi.

Ey körü körüne cahil cuhela din adamlarının tesirinde kalmış insanoğulları,
Burası Arabistan değil. Türkiye...Arabların kültürünü savunmaktan vazgeçin.

Bizler Türküz ve Türkçe konuşuyoruz.

İbadetlerinizi Türkçe yapınız.

ÇÜNKÜ ALLAH TÜRKÇE DE BİLİR

Ey iman edenler,

Ağaçların yürüyemiyeceğini, Ay'ın ikiye bölünemiyeceğini, mezardaki ölüyle konuşulamıyacağını ne zaman anlayacaksınız.

Ey İnsanoğulları,
İslam ülkelerinde demokrasi olmadığını analarınızın ve kadınlarınızın günümüze kadar birer eşya olduğunu ne zaman göreceksiniz.

Ey iman edenler,
Dünyada tarihten bu yana müslümanın müslümanı acımadan öldürdüğünü, Müslüman Türkiye yi bölüp parçalamak için hristiyan alemiyle işbirliği yaptığını, başımıza bela olan terör örgütünün komşu islam ülkelerinden destek aldığını ne zaman öğreneceksiniz.

Ey İman edenler,
Din adına sünni-Şii-alevi gibi mezhepleri doğurarak insanı kamplara bölen ve katliamlara yol açan arab kültürünü hala savunuyormusunuz.

Ey iman edenler,
Ülkemizi düşmandan kurtaran ve bu günkü modern cumhuriyetin kurulmasına sebep olan Ulu önder Atatürk'ümüz sayesinde özgürce yaşıyorsunuz. Arablara kul köle olduğunuz kadar Ulu önderimize nankörlük etmeseniz olmazmı ?

Ey iman eden vatandaşım......
Sizden isteğim bu yazdıklarımı düşünüp karar vermeniz. Peşin hükümlü olmayın.

Benim atalarımın kemiklerini sızlatmayın.....
goodfather is offline  
Eski12-04-06, 01:31  #2
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

sayın goodfather hemi dine karşı oldukça tavizsiz bir şekilde karşısınız...tanrının yokluğu ve dinlerin saçmalığı hakkında her yerde yazılarınız var hemde ibadetlerinizi türkçe yapın diyorsunuz..niyetinizi anlayamamış bulunuyorum
phidas is offline  
Eski12-04-06, 02:38  #3
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın kanaat şöyle demiş:

sayın goodfather hemi dine karşı oldukça tavizsiz bir şekilde karşısınız...tanrının yokluğu ve dinlerin saçmalığı hakkında her yerde yazılarınız var hemde ibadetlerinizi türkçe yapın diyorsunuz..niyetinizi anlayamamış bulunuyorum
Alıntı:
yaradan sizin abdestinizle namazınızla velhasıl ibadetinizle ilgilenirmi.
Alıntı:
Hatta aynı mesaj içindeki bu çelişkiye ne demeli? Niyetini ben de anlayamadım. Hatta niyetinin olup olmadığını da anlayamadım. :-)
kaan is offline  
Eski12-04-06, 10:23  #4
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Eveet, günler süren hazırlığın ardından Goodfather, mesih liğini ilan ediyor. Ulu Önder de peygamberidir herhalde. (Yoksa kendisi mi peygamber?)

Durum ne Goodfather cemaatiniz kaç kişi...
Bir sorum daha var.
Yeni kutsal kitabınız piyasaya ne zaman çıkacak acaba öğrenebilir miyiz?
Birde dininize ne ad vereceksiniz...

Size bol bol gülücükler gnderiyorum. Başarılar. :-) :-) :-)

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski12-04-06, 10:28  #5
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın kanaat şöyle demiş:

sayin kanaat, bundan amac;
insnalar dinlerini kendi anadilleri ile ögrenip, kendi iradeleri ile kararlar vermesini amclamaktir bence.

Modern dinler, ilkel dinlerden farkli olarak akil disi ögeleri ayiklama ve her seyden önce kisi'nin yeryüzü mutlulugunu saglama cabasinda görünürler. Bati'li din adami kendi ulusunu ulusal benlik duygulari içerisinde yogurabilmistir. O kadar ki Tanri'yi bile kendi mensup bulundugu toplumun dili ile konusur gösterebilmis, bu yoldan toplumun dinsel, sosyal ve ekonomik gelismesini saglayici caba'larda bulunabilmistir:

Örnegin Martin Luther'in Alman toplulugu için yaptigi budur: Incil'i Almanca'ya çevirip Tanri'nin Alman toplumuna Almanca olarak konustugunu anlatmaya çalismistir.
saygilar
Eski12-04-06, 10:40  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Ülke / Şehir: 23185

Diğer mesajlarından da Anlayabildiğim Kadarıyla Sayın GoodFather deist bir inanca sahip. Dolayısıyla sözlerinde ben pek çelişki göremiyorum.
Eski12-04-06, 10:46  #7
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Alıntı:
yaradan sizin abdestinizle namazınızla velhasıl ibadetinizle ilgilenirmi.
Alıntı:
Türker Bey, arkadaşımız çher türlü -istten olabilir. Bu ayrı bir konu.
BUradaki problem şu, inandığı Tanrı acaba Arapça ibadetlemi ilgilenmiyor ve ihtiyacı yok, yoksa tüm dillerle yapılan ibadetlerle mi ilgilenmiyor, veya sadece Türkçe yapılan ibadetlerle mi ilgileniyor.
Arapça yapılan ibadete "bana ne" diyen Tanrı Türkçe yapılınca ciddiye mi alıyor.
Veya Tanrı(sı)nın her dili bildiğini kabul edersek, Türkçe yapılan ibadete ihtiyacı olan Tanrı Arapça ibadeti neden kabu etmiyor.

Gerçekten bir çelişki yok mu.
Alıntı:
abdestinizle namazınızla velhasıl ibadetinizle ilgilenirmi.
Alıntı:

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski12-04-06, 12:42  #8
emerev
Yazar Adayı

Alıntı:
Sayın goodfather şöyle demiş:

Ey İnsanoğulları,
İslam ülkelerinde demokrasi olmadığını analarınızın ve kadınlarınızın günümüze kadar birer eşya olduğunu ne zaman göreceksiniz.

Benim atalarımın kemiklerini sızlatmayın.....
İBRA ya katılıyorum. Bence burada goodfather'in yaptığı sadece kafa karıştırmak. Başarılı olamıyor ne yazıkki. :-)

islam ülkelerinde ( hangisi islam ülkesi ben göremiyorum ) kadının bir eşya gibi kullanıldığını söylemişsiniz.

İçinde bulunduğumuz zamandaki sistemde kadının yeri neresidir?
Geçen gazetedeki haberi gördünüz mü? Kıbrısta anayola bir reklam tabelası koymuşlar. Tabeladan kadının arkadan poposunun fotosu var. Kadın bir eşya gibi kullanılmış. Büyük gazetelere bakın. Çoğunun arka sayfasında bir çıplak kadın fotosu olmazsa olmazı. Bu eşya gibi kullanmak değil de nedir?

En alakasız yerde kadını ortaya atıp onu bir eşya gibi ortaya çıkarmak nedir?

İslam ise bu düşünceye karşı çıkıp Kadına hak ettiği değeri veriyor. Ama görmek isteyen görüyor...
emerev is offline  
Eski12-04-06, 14:18  #9
vuslatım

Sayın goodfather aslında başlıkla kendine seslenmiş.Çünk kimsenin arap kültürünü savunduğu yoktur. İyi ve kötü ozamanda vardı hala da var ve olacakta.İnsanın vahşi davranışları ozamanda vardı ve hala olacakta.Buradanda anlaşılan şudur ki sorunların hep devam ediyor olması ve allahın bunlara çözüm sunmasıdır.Tabi tercih sizin;ayrıca sizin yeni sandığınız demokrasi ve cumhuriyet kavramları bundan yüzyıllar önce mevcuttu ;dört halife dönemini araştırmanızı öneririm.Hiç bir inanan arapların ne kuludur nede kölesi çok alakasız durumlardan bahsediyorsunuz.daha objektif olunuz lütfen.nekadar inkar etseniz de islam evrensel dindir allah da tek ilah.yazdıklarınız çelişki değil sizin kavramak istemediğiniz gerçeklerdir.bu dini atalarımız kendileri seçmişlerdir bu yüzden peşin hükümlü olmamaya ben sizi davet ediyorum.
Saygılar...
vuslatım is offline  
Eski14-04-06, 02:15  #10
phidas

phidas'nın Avatarı

Şimdi bana daha değişik gelmeye başladı... Sanki yeni bir din getiriyor gibi...Gerçekten...
Sayın googfather samimiyetle diyorum ki yeni bir din anlayışınız olduğunu düşünmeye başladım... Biraz fikirlerinizi açıklarmısın.?
phidas is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)