| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Denizin çocukları unutmayacak.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| http://www.youtube.com/v/O4ZMGOOnWYc KARARDİ KARADENİZ Karardi karadeniz da aca ne oldi bize Bu sene da funduklar gülmedi yuzumuze Topla topla bitmeyi çay da para etmeyi Tarladaki lahana o da bize yetmeyi Yastuğumuz çurudi döviz aldi yorudi Hamsi da tutamaduk karadeniz kurudi Seçim zamani geldi da astiler bayraklari Çayirlarda çurudi nenemun ayaklari Bu sinavlar yasalar hep yollari tikadi Tarikatlar mafyalar beyinleri yikadi Gökten şimşek çakayi da yoldan seller akayi Fakire tokat atan ankara’ya çikayi Kimi ekmek derdunde kimi yerde savaş var Bütün dünya bakarkan ortadoğu’da yaş var Çalarum kemençeyi doğrisini söylerum Yarasi olan varsa gocunsun dursun derum Hakli olani değil da haksuzi koruyiler Dorisini yazani arkadan vuruyiler Doğriyi soyleyeni arkadan vuruyiler __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. kemenCHE Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-01-08 22:38 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sn.KenenCHE.Şiiri çok beğendim.Eşimde Trabzon'lu olduğu için bir başka keyifle okudum Bu yaz Trabzon'daydım.Bütün geliri çay,fındık ve hamsi olan bir bölgede şikayetler hiç bitmiyordu.Bu yıl havalardan dolayı fındık rekoltesi düşüktü.Seçimlerde DENİZİN ÇOCUKLARININ çok şeyi unutmuş olduklarını gördüm.Bakınız AKP'nin Karadeniz oylarına.... |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
Fındık elimizden alındı. Topladığımız sırtımızda taşıdığımız fındık, ayaklar altına alındı. Birde beyaz bere takıp kültürümüzü katlettiler. Arkadan adam vurup güzel memleketimize leke sürdüler. Buna rağmen oy verdiler AKP'ye. Anlamıyorum. Anlayamıyorum... Neyse. Bu videoyu yapan benim Tonya'lı müzisyen bir arkadaşım. Rumca ve türkçe kemençe parçalarını çok güzel yorumluyor. Bu videosunda da Hrant Dink ve karadeniz'e değinmiş. Beğenmenize çok sevindim. İyi günler temennisi ile... __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|