"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Oktay Ekşi' den başbakana açık mektup ; "Şımardınız"/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Başbakan’a açık mektup SAYIN Başbakan, Sözün başında belirteyim ki bu "açık mektubu" yazarken, sonuç alabileceğimden umutlu değilim. O nedenle üzgünüm. Ama bildiğimi, gördüğümü bir kere daha dile getirmezsem hem ulusumuza hem de mesleğime ve kendime karşı görevimi yapmamış hissedeceğim. Gerisini sizin takdirinize bırakıyorum. Umarım "boşuna umutsuz olmuşum" dedirtirsiniz. Sayın Başbakan, Ne kadar "şımarmadığınızı" söyleseniz de, seçimin ertesi sabah bu sütunda çıkan yazımda ifade ettiğim kuşku gerçekleşti ve siz maalesef Demokrat Parti liderlerinin 1954 seçimi ardından düştükleri ruh haline düştünüz. O örneğe bakarak ve en içten duygularla söylüyorum: Gidişinizi ne hayırlı buluyorum ne de isabetli. "Seçim zaferi" havasıyla tuttunuz Anayasa’yı baştan sona değiştirme projesini ortaya attınız. Ne kadar "uzlaşmacı" görünmeye çalışsanız da "dayatmacı"lığınızı saklayamadınız. Cumhurbaşkanlığı konusunda "uzlaşmacı" olacağınızı açıkça taahhüt ettiniz. Sözünüzü tutmadınız. Kendi oyununuza düştünüz. Ve neticede Sayın Abdullah Gül’ü Çankaya’ya oturttunuz. Onu uzun vadede, daha öncekilerden çok daha vahim sonuçlar verecek son atılımınız izledi: "Velev ki siyasi simge sayılsın" sözleriyle başlayan cümleniz, üniversitelerde türbanın serbest bırakılması tartışmasını gündemin ortasına oturttu. Arı kovanına çomak soktunuz. Bunu hem de en acemice ve en yanlış şekilde yaptınız. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...id=61&sz=88711 __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| bir başkana şimardınız denmez bana göre..Saygısızlıktır bu.. kendi reklamını yaptıgını düşünüyorum.. __________________
Aç kaldıkça Ankaradan yallanan Soysuzdan dokulen lafa bak lafa..Karısırım diyor diyerbakıra.. 30 milyon Kürt varmıs anadoluda..Katil var senin gibi soyu sopu..Al başına çal senindir topu.. |
|
| #3 | |
| bu, kendini padişah zanneden başbakana daha çook şey söylenir aslında fakat görgü kuralları, hukuk kuralları ellerini-kolarını bağlıyor onların (ve bizim) __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Oktay Ekşi halkın düşüncelerine tercüman olmuş. AKP' nin yanıldığı çok önemli bir nokta var; demokrasi çoğunluk ya da azınlık diktası değildir. Demokrasi bir kişinin bile görüşlerini dinlemek, değerlendirmek zorundadır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bile uzlaşıya gitmemeyi tercih etmiştir. Halkı ilgilendiren hiçbir konuda sendikalarla, sivil toplum örgütleriyle ve muhalefet partileriyle fikir alışverişinde bulunmamaktadır. Böyle demokrasi mi olur? Oktay beyin dışında özellikle AKP yanlısı yazılar yazan liberal kalemlerinde bu konuda hükümeti uyarması gerektiğini düşünüyorum. __________________
Yok! |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
onlar hiç, ekmek yediği kaba pislerler mi sizce?... __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| AKP gericiliği ve son dönemde artan saldırgan politikası, akıllara ister istemez, 50 yıl önce Adnan Menderes yönetimindeki DP iktidarının hoyrat siyasetini getiriyor.Seçimlerde sürekli oylarını arttıran Adnan Menderes , "odunu ady göstersem, seçtiririm" şımarıklığı ile iktidarını sınır tanımaz bir anlayışla sürdürmeye başlamış ve burjuva demokrasisinin, yargı başta olmak üzere, bütün kurumlarıyla amnsız bir iktidar mücadelesine girişmişti.İktidara geldiğinden bu yana AkP politikalarında da aynı şımarıklığın ve hoyratlığın izleri net görülmektedir. Ve ne şımarık demk ne de başka şeyler aslında fazla dğidir.Ve yapılanlar eksiktir bile bunu için emeçilerin, öğrencilerin, gençlerin,halkımızın saflara gelip mücadele etmesi gerekmektedir. |
|
| #7 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Alıntı:
Siz , Oktay Ekşi 'yi yeni yetme yazarlarla karıştırdınız veya yaşınız Oktay Ekşi 'yi tanımanıza fırsat verecek kadar yol almamış olacak ki böyle akla mantığa uymayacak cümleleri ziyan etmekte herhangi bir sakınca görmemişsiniz. En son hatırladığım kadarıyla Basın Konseyi başkanlığını yürütüyordu kendileri , şu an pozisyonu hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim. Ayrıca size tavsiyem , tek bir makalesini okumadığınız (her halinizden belli) bir kişiyi bu şekilde eleştirmeye çalışmak "genel ahlak" (Siz MHP 'liler çok seversiniz bu terimi) kuralları ile de bağdaşmaz. Oktay Ekşi makalesinde son derece yerinde tespitlerde bulunmuştur , Sayın RTE bu mektubunu dikkate alırsa kendisi için pek hayırlı olacaktır kanaatindeyim , ne de olsa şımarıklığın lüzumu yok. | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
![]() __________________
Yok! | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
Anımsarsanız başbakan seçim sonuçlarını değerlendirirken''Bu sonuç bizi şımartmayacak''demişti. __________________
Kendi kendimizle yarışmadayız, Ya uzak yıldızlara hayatı götüreceğiz Ya da dünyamıza inecek ölüm. | |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
sizle böyle bir polemige girip bilgiyi tartısmak yerine böyle gerekiz cümleler kurma zahmetine girmeyecegim.. Düşüncemden de şaşmış degilim.. ben Sayın ERDOGAN ı seviyor degilim fakat %47 ile başa gelmiş bir insan a saygısızlık etmek oy verenlere de saygısızlık.. Türkiye Cumhuriyeti devleti kutsaldır.. Onu devlet yapan etmenlere Ucuz sebeplerden dolayı saygısızlık edilemez.. saygılarımla.. __________________
Aç kaldıkça Ankaradan yallanan Soysuzdan dokulen lafa bak lafa..Karısırım diyor diyerbakıra.. 30 milyon Kürt varmıs anadoluda..Katil var senin gibi soyu sopu..Al başına çal senindir topu.. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|