"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Oktay Ekşi' den başbakana açık mektup ; "Şımardınız"

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski29-01-08, 22:53  #1
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
Oktay Ekşi' den başbakana açık mektup ; "Şımardınız"

Başbakan’a açık mektup

SAYIN Başbakan, Sözün başında belirteyim ki bu "açık mektubu" yazarken, sonuç alabileceğimden umutlu değilim. O nedenle üzgünüm. Ama bildiğimi, gördüğümü bir kere daha dile getirmezsem hem ulusumuza hem de mesleğime ve kendime karşı görevimi yapmamış hissedeceğim.

Gerisini sizin takdirinize bırakıyorum. Umarım "boşuna umutsuz olmuşum" dedirtirsiniz.

Sayın Başbakan,

Ne kadar "şımarmadığınızı" söyleseniz de, seçimin ertesi sabah bu sütunda çıkan yazımda ifade ettiğim kuşku gerçekleşti ve siz maalesef Demokrat Parti liderlerinin 1954 seçimi ardından düştükleri ruh haline düştünüz. O örneğe bakarak ve en içten duygularla söylüyorum:

Gidişinizi ne hayırlı buluyorum ne de isabetli.

"Seçim zaferi" havasıyla tuttunuz Anayasa’yı baştan sona değiştirme projesini ortaya attınız.

Ne kadar "uzlaşmacı" görünmeye çalışsanız da "dayatmacı"lığınızı saklayamadınız.

Cumhurbaşkanlığı konusunda "uzlaşmacı" olacağınızı açıkça taahhüt ettiniz. Sözünüzü tutmadınız. Kendi oyununuza düştünüz. Ve neticede Sayın Abdullah Gül’ü Çankaya’ya oturttunuz.

Onu uzun vadede, daha öncekilerden çok daha vahim sonuçlar verecek son atılımınız izledi:

"Velev ki siyasi simge sayılsın" sözleriyle başlayan cümleniz, üniversitelerde türbanın serbest bırakılması tartışmasını gündemin ortasına oturttu.

Arı kovanına çomak soktunuz. Bunu hem de en acemice ve en yanlış şekilde yaptınız.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...id=61&sz=88711

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-01-08, 22:58  #2
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

bir başkana şimardınız denmez bana göre..Saygısızlıktır bu..

kendi reklamını yaptıgını düşünüyorum..
Eski29-01-08, 22:59  #3
İvanov

İvanov'nın Avatarı

bu, kendini padişah zanneden başbakana daha çook şey söylenir aslında fakat görgü kuralları, hukuk kuralları ellerini-kolarını bağlıyor onların (ve bizim)

Eski29-01-08, 23:04  #4
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Oktay Ekşi halkın düşüncelerine tercüman olmuş.

AKP' nin yanıldığı çok önemli bir nokta var; demokrasi çoğunluk ya da azınlık diktası değildir. Demokrasi bir kişinin bile görüşlerini dinlemek, değerlendirmek zorundadır.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde bile uzlaşıya gitmemeyi tercih etmiştir. Halkı ilgilendiren hiçbir konuda sendikalarla, sivil toplum örgütleriyle ve muhalefet partileriyle fikir alışverişinde bulunmamaktadır.

Böyle demokrasi mi olur? Oktay beyin dışında özellikle AKP yanlısı yazılar yazan liberal kalemlerinde bu konuda hükümeti uyarması gerektiğini düşünüyorum.
Eski29-01-08, 23:12  #5
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

özellikle AKP yanlısı yazılar yazan liberal kalemlerinde bu konuda hükümeti uyarması gerektiğini düşünüyorum.
affınıza sığınarak argo bir deyim kullanmak zorundayım ;
onlar hiç, ekmek yediği kaba pislerler mi sizce?...

Eski29-01-08, 23:43  #6
Ulrike

Giriş Tarihi: Nov 2007

AKP gericiliği ve son dönemde artan saldırgan politikası, akıllara ister istemez, 50 yıl önce Adnan Menderes yönetimindeki DP iktidarının hoyrat siyasetini getiriyor.Seçimlerde sürekli oylarını arttıran Adnan Menderes , "odunu ady göstersem, seçtiririm" şımarıklığı ile iktidarını sınır tanımaz bir anlayışla sürdürmeye başlamış ve burjuva demokrasisinin, yargı başta olmak üzere, bütün kurumlarıyla amnsız bir iktidar mücadelesine girişmişti.İktidara geldiğinden bu yana AkP politikalarında da aynı şımarıklığın ve hoyratlığın izleri net görülmektedir.

Ve ne şımarık demk ne de başka şeyler aslında fazla dğidir.Ve yapılanlar eksiktir bile bunu için emeçilerin, öğrencilerin, gençlerin,halkımızın saflara gelip mücadele etmesi gerekmektedir.
Ulrike is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-08, 00:07  #7
mouse
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Aug 2007

Alıntı:
Sayın oguzkaan şöyle demiş:

Mesajı Göster

E yuh artık diyorum .

Siz , Oktay Ekşi 'yi yeni yetme yazarlarla karıştırdınız veya yaşınız Oktay Ekşi 'yi tanımanıza fırsat verecek kadar yol almamış olacak ki böyle akla mantığa uymayacak cümleleri ziyan etmekte herhangi bir sakınca görmemişsiniz.

En son hatırladığım kadarıyla Basın Konseyi başkanlığını yürütüyordu kendileri , şu an pozisyonu hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim. Ayrıca size tavsiyem , tek bir makalesini okumadığınız (her halinizden belli) bir kişiyi bu şekilde eleştirmeye çalışmak "genel ahlak" (Siz MHP 'liler çok seversiniz bu terimi) kuralları ile de bağdaşmaz.

Oktay Ekşi makalesinde son derece yerinde tespitlerde bulunmuştur , Sayın RTE bu mektubunu dikkate alırsa kendisi için pek hayırlı olacaktır kanaatindeyim , ne de olsa şımarıklığın lüzumu yok.
mouse is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-08, 00:09  #8
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
affınıza sığınarak argo bir deyim kullanmak zorundayım ;
onlar hiç, ekmek yediği kaba pislerler mi sizce?...
O da doğru ancak içlerinde çok az da olsa kısmen dürüst insanların olduğuna inanıyorum. Gerçi onlarda son 1-2 senede iyice takiyeye başladılar. Kime çektilerse?
Eski30-01-08, 01:16  #9
TOMARZALI

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın oguzkaan şöyle demiş:

Mesajı Göster

Sayın oğuzkaan,Oktay Ekşi'nin makalesini okumadan yorum yaptığınızı düşünüyorum.Oktay Ekşi makalesinde,başbakanın 22 Temmuz günü,seçim sonuçları belli olduktan sonra yaptığı konuşmaya atfen bu kelimeyi kullanmıştır.
Anımsarsanız başbakan seçim sonuçlarını değerlendirirken''Bu sonuç bizi şımartmayacak''demişti.
TOMARZALI is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-08, 01:25  #10
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

Alıntı:
Sayın mouse şöyle demiş:

Mesajı Göster
E yuh artık diyorum .

Siz , Oktay Ekşi 'yi yeni yetme yazarlarla karıştırdınız veya yaşınız Oktay Ekşi 'yi tanımanıza fırsat verecek kadar yol almamış olacak ki böyle akla mantığa uymayacak cümleleri ziyan etmekte herhangi bir sakınca görmemişsiniz.

En son hatırladığım kadarıyla Basın Konseyi başkanlığını yürütüyordu kendileri , şu an pozisyonu hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim. Ayrıca size tavsiyem , tek bir makalesini okumadığınız (her halinizden belli) bir kişiyi bu şekilde eleştirmeye çalışmak "genel ahlak" (Siz MHP 'liler çok seversiniz bu terimi) kuralları ile de bağdaşmaz.

Oktay Ekşi makalesinde son derece yerinde tespitlerde bulunmuştur , Sayın RTE bu mektubunu dikkate alırsa kendisi için pek hayırlı olacaktır kanaatindeyim , ne de olsa şımarıklığın lüzumu yok.
neyin akla mantıga sıgıcagını sizden ögrenicek degilim..

sizle böyle bir polemige girip

bilgiyi tartısmak yerine böyle gerekiz cümleler kurma zahmetine girmeyecegim..

Düşüncemden de şaşmış degilim..

ben Sayın ERDOGAN ı seviyor degilim fakat %47 ile başa gelmiş bir insan a saygısızlık etmek oy verenlere de saygısızlık..

Türkiye Cumhuriyeti devleti kutsaldır..

Onu devlet yapan etmenlere Ucuz sebeplerden dolayı saygısızlık edilemez..

saygılarımla..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı