| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Biri bana gündemi anlatsın lütfen/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Merhaba arkadaşlar, Bir kısmınızın bildiği üzere yazın Türkiye'de değildim, ne televizyon seyredebildim, ne de rahat rahat internet sitelerini dolaşacak kadar vaktim oldu. Sadece kısıtlı vakitlerimde önceki bir iki gün ne olmuş diye milliyet'in internet arşivine baktım. Ancak buraya geldikten aylar sonra bile halen bilmediğim pek çok şey olduğunu gördüm. Örneğin, Bahçeli'nin bir mitingde ip atmasını aylar sonra öğrendim. Ya da bir "Gemicik" lafıdır gidiyordu ama bunun nasıl ve kim tarafından söylendiğinden de yeni haberim oldu. Benzer şekilde, Cumhuriyet gazetesi'nin seçim öncesi reklamlarıyla 2 hafta kadar önce tanıştım. En son da dün tesadüfen gördüğüm, Radikal'in "Orijinal Demokrasi" reklamıyla da şaşkına döndüm. Bu kadar yaratıcı bir reklamı 6 ay sonra görmek biraz koydu bana ![]() Bunun gibi aklınızda olan, önem taşıdığını düşündüğünüz olaylar; reklamlar, vs. varsa lütfen buraya yazın. Artık şu psikolojiden beni kurtarın ![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #2 | |
| Bana yardım edecek yok mu arkadaşlar? Sadece kısa kısa aklınıza ne gelirse... __________________
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın Türker, Öncelikle hoşgeldiniz. Ne öğrenmek istiyorsunuz. Bunu anlarsak söyleyecek bir şeylerimiz olacaktır mutlaka. Sorunuzda o kadar genel şeyler yazmışsınız ki verecek cevap bulamıyoruz. Gazetelerin arşivleri sizin için yine en iyi rehber olacaktır sanırım. Şu anda gündem başörtüsünü çene altından mı bağlayalım, yoksa arkadan iğneleyelim mi!.. Böylesine önemli bir konu gündemdeyken başka konuların ne önemi olabilir ki!.. İşsizlikmiş, adam kayırmaymış, rüşvetmiş, zimmetmiş, zamlarmış, geçim derdiymiş, derin devletmiş, dini duyguların sömürülmesiymiş, partilerin ülke çıkarlarını unutup kendi çıkarları peşine düşmesiymiş ne önemi var ki? Farkında olmadan sorunuzun kısa cevabınıda verdim sanırım. ![]() Saygılar, |
|
| #4 | |
| Sayın Petriçli, Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler. Bir an için kimse ilgilenmeyecek zannetmiştim ![]() Eylül'ün 25'inden bu yana Türkiye'deyim o tarihten sonrasına hakimim Ancak koca bir seçim dönemi boyunca (Haziran 25 - Eylül 25) yurtdışında bulundum. Ne TV seyredebildim, ne de adam gibi gezinebildim internette. Haberleri çok genel hatlarıyla takip edebildim, genel tartışmaları biliyorum. Ama dediğim gibi, "MHP'nin miting meydanında ip atması", "Cumhuriyet gazetesi'nin seçim döneminde yayınladığı ürkütücü reklamlarını", "Radikal gazetesi'nin orijinal demokrasi reklamlını", "Gemicik konusunu" bilmiyordum, bunlardan haberdar olmam henüz çok yeni.Bu gibi, Temmuz-Ekim arası aklınızda kalan, özellikle de seçim döneminde olan şeylerden kısa kısa yazabilirseniz çok sevinirim. __________________
|
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Seçim dönemi aslında o kadar kayda değer bir şey değil(miş). Seçim öncesi ip atanlar, birbirlerine gövde gösterisi yapanlar, mangalda kül bırakmayanlar seçim ertesinde tüm söylediklerini ve iddialarını unuttular. Parti menfaatleri onlara bunu unutturdu. Çünkü parti menfaati ülke menfaatinden önemliydi. Yani anlayacağınız kaçırdığınız pek bir şey yok. Hatta kaçırmış olmanız sizin açınızdan daha iyi. En azından sinirden miğdenize kraplar girmedi ve miğde ağrısı çekmediniz. Saygılar, |
|
| #6 | |
| İstediğim cevabı tam olarak alamasam da yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler ![]() Boş bir vaktimde arşiv karıştırsam fena olmayacak ![]() __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|