"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Darbe mi, müdahele mi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Darbe mi, müdahele mi, yoksa ne olabilir? | |||
| AKP alt subaylarla asker icinde bir darbe girisiminde bulunabilir | 1 | 6.25% | |
| MHP asker icinde bir darbe yapamaz | 2 | 12.50% | |
| MHP ordu icinde süpriz bir milliyetci askeri darbe girisiminde bulunabilir | 1 | 6.25% | |
| Genc subaylar süpriz cumhuruiyetci-demokratik patlama yapabilir | 5 | 31.25% | |
| MHP, türban isbirligi ile bir askeri darbeye bilincli yol acmis olabilir | 0 | 0% | |
| 1960 türü bir müdahele her an icin beklenebilir | 7 | 43.75% | |
| 1980 türü fasist darbe asla olmaz, zira fasizm gündemede | 3 | 18.75% | |
| Müdahele karsiti sol, ciddi bir cikmazdadir | 1 | 6.25% | |
| Büyükanit, geriden gelecek ilerici askeri dalgaya yol acabilir. | 2 | 12.50% | |
| ABD bu kez "bizim cocuklar"a darbe izini vermez | 2 | 12.50% | |
| Türban carsaf, takke, salvar vs giyisilere asla izin cikmayacak | 3 | 18.75% | |
| Türban ülkenin tüm üniversitelerinde kiz ögrencilerin rutin giyisisi olarak yerlesecek | 2 | 12.50% | |
| ABD demokratik bir askeri müdaheleye izin vermeyecek | 0 | 0% | |
| Bundan sonra ülkede provakasyonlar cok can alabilir | 2 | 12.50% | |
| Türk halki 1960 tütü bir müdahele bekliyor | 2 | 12.50% | |
| Hic bir müdahele olmaz, Türkiye Iran olur yoluna devam eder. | 3 | 18.75% | |
| Multiple Choice Poll. Oy Verenler: 16. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ülkenin yasadigi kaostan kimlerin ne tür beklentileri olabilir? Ankette, birden fazla secenek isaretlenebilir. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-08 17:04 . |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Ben kendi adıma Demokrasi diyorum,Demokraside sürece hiç bir şekilde müdahale edilmemeli,seçilmişler seçenleri temsil ediyorsa,onların oylarıyla iktidara gelmişlerse,ancak ve ancak onların oylarıyla giderler,aksi bir davranış Demokratik olmaz. |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
demek ki secim olan her yerde demokrasi vardir diyemiyoruz. Ben brden fazla konuyu ele almak gerekir diyorum. Ülkeler bazen demokratik secimler ugruna feci bicimde yalpalayabiliyor, örnekleri cok yasandi dünyada. Daha farkli önerileriniz var mi. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-08 17:12 . | |
|
| #4 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
isim, toplum bilimi Fransızca démocratie Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi, el erki, demokratlık Görüldüğü üzre demokrasinin evrensel kabul gören en belirgin tanımı budur. Peki Her Halkın Egemenliği Temeline Dayanan Yönetim Şekli Demokrasimidir?İşte Ayrışma Noktası,Demekki;Demokrasi içinde Demokrasi aranmalı,şimdi ben diyorum ki Seçilmişlerin uygulamalarına bakarak demokrasi aranmalı ve Antidemokratik uygulamaları Demokratik uygulamalardan ayırt ederken yine Demokrasinin en temel ilkesi olan çoğulculuk esas alınmalı,yani Halkın iş başına getirdiğini Halktan gayrısı götüremez... | |
|
| #5 | |
| Evet, tanimlar yerinde sayin beysim, ama demokrasilerin de halkin dilekleriyle gelmedigini, bir alt sistemin üzerine baski ve zor yoluyla geldigini de unutmamliyiz. Feodalitenin üzerine baskiyla gelen demokrasiler, yine demokratik oyunlarla(!) yikilir. Yani demokrasilere, tanimlara bakarak hic bir misyon yüklememek gerek. söylemek istedigim bu. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... |
|
| #6 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
| |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
ama darbeler her zaman izin alinarak yapilmayabilir de. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... | |
|
| #8 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| ABD bu kez "bizim çocuklar"a darbe izini vermez. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| geri bıraktırılmış ülkelerde asla demokrasi olamaz.Halk için demokrasi ancak halkın kendi iktidarında gerçekleşecektir. __________________
Z. |
|
| #10 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Türkiyede siviller darbeyi çağırmadıkça askerle darbe yapmaz,yapamaz... Geçmiş bunun açık göstergesidir.Bir darbe olacaksa bu AKP 'nin davetiyle olur.Sınırı bilmezse yada niyetini artık açık açık belli etmeye başlarsa neyin ne olacağı belli olmaz. Ancak Türkiyenin geleceğini ekonomi belirleyecektir.Türkiye bugün dünyanın genel şartlarının gereği sahte bir cennette yaşıyor.Dünya dengeleri bozulur ve Türkiye ekonomisi yine bir çöküşe giderse bu sefer ortalıkta ne AKP kalır ne ordu..... Türkiye bu halde ordu hiç bir halt yapamaz.Darbe yaptıklarının bir saat sonrası ekonomi çöker.Askerler o zaman halka hesap veremez.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|