"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türban-Din Kardeşliği

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski30-01-08, 23:44  #1
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Türban-Din Kardeşliği

Türban gündemde...
Sanırım bir taraf soruna çözüm bulmuş gibi.
Kişisel görüşüm: Üniversiteyle sınırlı kaldığı sürece türban (çene altı biçimiyle) serbest olabilir. Ha Satanistler de ''Biz de isterük'' derlerse, bunu yasa koyucular düşünsün önce, derim. Kemalistler'in kalpakla, Komünistler'in orak-çekiçli tişörtlerle üniversiteye girme taleplerini de haklı bulurum.
Neyse benim anlatmak istediğim bu değil !

Türbana destek veren medyanın neredeyse İslam denince tek duyarlı olduğu konu bu.

Türkiye'de yoksulluk sınırının altında yaşayan insanlar da olsun gündemlerinde...
Onlar da din kardeşlerimiz değil mi ?

Din özgürlüğü deniyor ya, madem bu kadar özgürlük yanlıları da neden Aleviler'in cemevlerini ibadethane olarak kabul edilmesi için manşetler atmıyorlar, kamuoyu oluşturmuyorlar ?
Onlar da din kardeşlerimiz.

Yıllarca türban gündemlerinin ana maddesi olarak gören siyasetçiler ve bunların medyası, konu Irak, Afganistan olunca pek söz etmiyorlar.

Lider belledikleri politikacılar BOP diyor başka bir şey demiyor ''tık'' yok !
Amerika Irak'a saldırıyor, Bush ''Bu bir Haçlı Seferidir'' diyor,
bunların göklere çıkardıkları da ''ABD'nin Irak'taki başarısı bizim de başarısıdır '' diyor...
Gene tık yok !
ABD'nin o ''başarısı'' Irak'ta 1 milyon insanın yaşamını yitirmesine neden oluyor...
Ama gündemde olan sadece türban...
Onu da gündemlerine alsınlar elbette ; alsınlar ama o gazetelerin manşetlerinde aynı sıklıkta Irak'ta, Afganistan'da ölen çocuklar da olsun !
Onlar zulmün en ağırını yaşıyorlar...
Hani nerede kaldı din kardeşliği ?!

Yoksa izinden gittikleri kişiler, ABD ile iyi anlaşıyor diye mi bu suskunluk ?

Bu suskunluk zulme ortak olmak değil midir ?

Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-08 23:51 .
Gılgamış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-02-08, 22:00  #2
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Ha bir de elbette türbana destek veren liberal takım var, onları unutmamak lazım.
Çok özgürlükçü geçinen bu zihniyet sahipleri de konu tübansa, kalkıp özgürlükçülük taslarlar; ama konu Irak, Azerbaycan olunca bunlardan ses seda çıkmaz.
Gazeteleri de durmadan Kemalizm'i hedef gösterir, Kemalistler'in özgürlüklerin önnünde bir engel olduklarını söylerler. Ama bu ülkeyi 60 yıldır neredeyse aralıksız olarak yönetenlerin sağcı liberal ve muhafazakarlar olduğunu unutuverirler.
O destek verdikleri sağcı iktidarlarların son halkası olan AKP hükümetinin BOP'çuluğuna tek söz edemezler. Zaten BOP'a da karşı gelemezler. Ama o BOP Ortadoğu'yu kan gölüne çevirir, o başka...
Onların gazete sayfaları Kemalistler'e saldırmak için vardır; AB-D emperyalizmine ve onların işbirlikçilerine karşı değil !
Eski24-02-08, 01:36  #3
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

''Laikçiler'i mercek altına'' aldığınız kadar, türbancıları da mercek altına alsanız olmaz mı ?
Adil olmak lazım...
Eski24-02-08, 18:06  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Cumhurbaşkanı ne yaptı?

Kara harekatının olduğu gün türban yasasını imzaladı.Bunlardan hiç utanmada kalmamış. Saman altından su yürütmeyi o kadar benimsemişler ki en nazik anları bile kullanmaktan çekinmiyorlar.Buna da demokratlık deniyor.Hayır.Bunun adı bal gibi takunyacılıktır.

Dincilere taviz verilmez.Bir taviz bir tavizi getirir.

saygılar hocam....
Eski24-02-08, 18:27  #5
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: konya

Alıntı:
Sayın Gılgamış şöyle demiş:

Mesajı Göster
''Laikçiler'i mercek altına'' aldığınız kadar, türbancıları da mercek altına alsanız olmaz mı ?
Adil olmak lazım...
adil olmayan kim? gerçek müslüman, gerçek özgürlükçü sadece din kardeşinin hakkını savunmaz...

laikçileri koruduğunuz kadar türbancıları korusanız olmaz mı?

üçkağıtçı müslümansa tantana edip değilse örtbas etmenin anlamsızlığıyla aynıdır bunun tam tersini yapmakta.

laikçiler türbancılar şucular bucular etiketi yapıştıranlardır ülkeyi bu duruma getirenler.hala birilerinin giyimi kuşamı insanların derdi.

türbanlı birinin başarılı olamayacağı, adil olamayacağı,modern olamayacağı safsatası şekilcilikten öteye birşey değil....buna refleks göstermekte din kardeşlerinin işi değil sadece...aydın olan,özgürlükçü olan,insancı olan herkesin boynunun borcu...

sırf birileri özgürlükleri destekliyor diye yasakları desteklemekte değişik bir özgürlük anlayışı herhal
KuaNtuM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-08, 18:33  #6
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

Liberalizmin kanatları geniş. Yeter ki bu geniş kanatları koordine edebilecek güçte, yeterlikte hükümetler olsun. Başörtüsünden ,che tişörtünden, orak çekiç tişörtünden yıkılıverecek kadar güçsüz bir yönetim, denetim mekanizmanız varsa, siz hiç bir özgürlüğü hak etmeyen bir ulus olarak yaşamaya mahkumsunuzdur.

Güçsüz devletler kendi güçsüzlüğünü kamufle etmek için vatandaşları üzerinde, despotik, askeri, hukuksal terör mekanizmalarını işletirler. Tıpkı türkiyedeki gibi.
Eski24-02-08, 23:51  #7
Eğitmen

Eğitmen'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Hani eşitlik vardı..

Ben türbanın erkeklerde de serbest olmasını istiyorum..

Yarından itibaren takıp dolaşmaya başlayacağım..

Eğer biri.. Bana ''Meczup'' derse...

Olayı AİHM'e götüreceğim..
Eğitmen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-02-08, 01:56  #8
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Sayın ftMOR şöyle demiş:
Alıntı:
adil olmayan kim? gerçek müslüman, gerçek özgürlükçü sadece din kardeşinin hakkını savunmaz...
Sanki Müslümanlar'ın hakkını çok savunuyorsunuz da, sıra Müslüman olmayanlara geldi... Bir de kalkıp insanlık dersi vermeniz yok mu...
Siz önce türban nedeniyle arkasından koştuğunuz liderlere sorun bakalım Müslümanlar'ın haklarını.... Irak'ta 1 MİLYON Müslüman can verirken, liderleriniz onlara destek veriyor.
Bunu neden eleştiremiyorsunuz ?
Bu mu sizin Müslüman ahlakından, din kardeşliğinden, insanlıktan anladığınız ?
Alıntı:
laikçileri koruduğunuz kadar türbancıları korusanız olmaz mı?
Biz Ulusalcı Kemalistler (bir de Sosyalistler) ister laik, ister şeriatçı olsun, halkın çıkarına aykırı yapılan bir şey varsa eleştiririz. Hep eleştirdik de... Bunun için de, sizin yaptığınız gibi, bu adam türbanı savunuyor deyip, zulme ortak olmadık. Ama siz oluyorsunuz.
Abdullah Gül ''ABD'nin Irak'taki başarısı bizim de başarımızdır'' diyor, susuyorsunuz.
RTE ''BOP'un eşbaşkanıyım'' diyor yine susuyorsunuz.
Bu BOP başarısı 1 milyon Müslümanın canına mal olmuş; ama siz de tık yok !
Kimisi binlerce ton mısırla civcivleri yemliyor (muş), kimisi oğluna gemicikler alıyormuş.... Tek söz yok !
Liderleriniz kar eden KİT'leri ''babalar gibi'' satılıyor; ona da laf yok !
İnsanlar özelleştirmelerle işsizleştiriliyor, evine ekmek götüremiyor, gene laf yok...
Tersaneler işçi öğüten canavarlar gibi....
Daha anlatayım mı ?!
Alıntı:
üçkağıtçı müslümansa tantana edip değilse örtbas etmenin anlamsızlığıyla aynıdır bunun tam tersini yapmakta.
Hadi canım, ikiyüzlü olan biz değiliz...
Hem bu ne biçim söylem, ''üçkağıtçı Müslümansa''ymış.... Bir tek siz mi Müslümansınız ? Biz neyiz o zaman gavur mu ?
Alıntı:
laikçiler türbancılar şucular bucular etiketi yapıştıranlardır ülkeyi bu duruma getirenler.hala birilerinin giyimi kuşamı insanların derdi.
Bu ülkeyi bölen sizin zihniyetiniz. Biz Ulusalcı-Kemalistler insanlar arasında inançlarından dolayı ayrım yapmayız; ama dinci-faşolar böyle bir ayrımı yapmakla da kalmazlar, Sivas'taki gibi insanları da cayır cayır yakarlar.
İnsanlıktan nasibini almamış sürüler !

Alıntı:
türbanlı birinin başarılı olamayacağı, adil olamayacağı,modern olamayacağı safsatası şekilcilikten öteye birşey değil....buna refleks göstermekte din kardeşlerinin işi değil sadece...aydın olan,özgürlükçü olan,insancı olan herkesin boynunun borcu...
Türbanlı birinin başarılı olamayacağını söyleyen oldu mu ?
Bu ne çarpıtmadır böyle ?
Önemli olan haksızlığa zulme karşı çıkmaksa, biz de onu yapıyoruz.
Sadece türbana destek veriyor diye, bu adamları özgürlükçü ilan edip, yaptıkları olumsuzluklara gözlerimizi kapatmıyoruz.
Siz de kapatmayın !

Alıntı:
sırf birileri özgürlükleri destekliyor diye yasakları desteklemekte değişik bir özgürlük anlayışı herhal
Sizin özgürlükçülüğünüz türban özgürlükçülüğünden ibaret. Bir de arasıra yandaş toplamak için sistemi eleştiriyormuş gibi yaparsınız o kadar. Bunu da yutsa yutsa, parababalarının sözcüsü liboşlar yutar.

Bu kadar laf edeceğinize, iki kelam da, bu başlığın açılış yazısına yönelik laf etseydiniz ya... Daha makbule geçerdi....
Yoksa işinize gelmedi mi ?

Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-02-08 02:02 .
Gılgamış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-02-08, 02:00  #9
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Eğitmen şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hani eşitlik vardı..

Ben türbanın erkeklerde de serbest olmasını istiyorum..

Yarından itibaren takıp dolaşmaya başlayacağım..

Eğer biri.. Bana ''Meczup'' derse...

Olayı AİHM'e götüreceğim..
Sayın Eğitmen,
Oldu olacak sarık takın da bari, bir şeye benzesin !
Eski25-02-08, 19:00  #10
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: konya

syn gılgamış;

herzamanki gibi siz Ulusalcı Kemalistler (bir de Sosyalistler) bol keseden atma yöntemini kulanmışsınız...insanı genellemelere zorluyorsunuz.

nerden biliyorsunuz AKPyi desteklediğimi?

nerden biliyorsunuz diğer hak ihlallerinde sessiz kaldığımı?

nerden biliyorsunuz özgürlükleri türbandan ibaret gördüğümü?

bu güne kadar biz şunlar biz bunlar gibi bir tabir kullanmadım ...bölücük yapanlar işte bu söylemleri olanlardır.BİZ-SİZ.....başınızı kaldırıp dünyaya bakarsanız insanların bizler ve sizler olarak yaratılmadığını farkedeksiniz.

kin kusma çabasıyla mesajıma karşılık verdiğiniz için farkedememişsiniz yazımın açılış konusuyla olan alakasını.

saygıyla...
KuaNtuM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı