"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Hürriyet Gazetesi ve Korg.M.Yavuz Yalçın'ın Emeklilik Haberi.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Öncelikle Prof.Yalçın Küçük'e teşekkür etmeliyim...Kafama takılan bir soruyu aydınlattığı için... Hürriyet Gazetesini ise tebrik etmeliyim... ''Yıllardır beyinlerimize kurduğu algılama tuzaklarının'' en çarpıcı bir örneğini, müthiş bir ustalıkla sergilediği için... Yedi ay sonra Orgeneralliğe terfii etmesi kuvvetle muhtemel olan... Gn Kur.Harekat Bşk.lığı gibi çok kritik bir görevde bulunmuş...EDOK Komutanlığını sürdüren...Atatürkçü...Laik Cumhuriyete özde bağlı... Mesleğine aşık bir Komutan... Beklenmeyen bir anda neden emekliliğini istemiştir?... Bu soruyu değerli Komutana yönelterek ona saygısızlık etmeyi aklımdan bile geçirmiyorum...Eğer konu basının manşetlerine taşınarak kamuoyuna mal edilmeseydi ve Prof.Yalçın Küçük Hürriyet Gazetesinin müthiş dezenformasyonunu açığa çıkarmasaydı konuyu buraya da taşımayacaktım... Sayın Paşam; ''ailesine ve torunlarına vakit ayırma adına...yeni bir yaşam biçimi kararını ailece aldıklarını...Ve emeklilik sonrası kitap yazmayacağını-TV lere çıkmayacağını'' söylemiş... Kendi beyanları olduğuna göre...Bunu herkesin saygıyla karşılaması gerektiğinin altını çiziyorum... Ancak bu beyanın ironik izler taşıdığını ve Paşamın satır aralarında bir mesaj verdiğini de hissettiğimi söylemeliyim... Burada vurgulamamız gereken...Prof.Yalçın Küçük Hocamızın da değindiği gibi...Hürriyet Gazetesinin bu konuda ki sergilediği tutumdur... Hürriyet Gazetesi; 2 - 3 gün, Paşamızın emeklilik haberini, çeşitli fotoğraflar kullanarak manşetten verdi... Yan yana kullanılan fotoğraflardan birinde...Yalçın Paşanın 5.Kolordu Komutanlığı yaptığı ilçede, çarşaf giydirilmiş küçük kız öğrencileri bir tören geçişi esnasında görüyoruz... Yanındaki fotoğrafta, Paşanın, bu tarz giyimden sorumlu tuttuğu ilçe Milli Eğitim Müdürünü azarlarken görüyoruz... Diğer büyük-renkli fotoğrafta ise, Yalçın Paşa'yı merasim üniforması içerisinde...''TV lere çıkmayacağım...Kitap yazmayacağım'' ifadelerini içeren büyük puntolu yazılar eşliğinde görüyoruz... Bu fotoğraflar ve haber başlığı yazı içeriği yan yana getirildiğinde...Hürriyet Gazetesinin kamuoyuna ve birtakım çevrelere verdiği mesajın anlamı ortaya çıkıyor bana göre... Hürriyet Gazetesi demek istiyor ki: ''Ey millet!..TSK da bundan böyle... Laikliğe aykırı olduğu söylenen çarşafa,türbana karşı çıkmak dönemi sona ermiştir...Bu konuda kararlılık gösterenler sivil elbise giymeye ve emekliliğinde medyatik olmamaya davet edilmektedir...Bilgilerinize...'' ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-01-08 12:04 .Sebep: tamamı kalındı,düzelttim |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Çok iyi olur... TSK içerisindeki özgürlükleri engel olarak gören tüm subayların emekli olup torunlarıyla vakit geçirmelerini faydalı buluyorum... TSK türk milletinin'dir... Bu millet ne ise ordu da o olmalıdır... Tek başına kemalistlerin ordusu değildir. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
yukaridaki kisa metin cok daha farkli bir anlam tasiyor olabilir mi? Bana sorarsaniz anlasilmasi gereken, satir aralarinda? __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Teşekkürler, aynen katılıyor ve imzalıyorum. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Ama bu kez çok...Ama çok açık veriyor.... | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| sayın kgurleyen; Sayın phidas'ın yazısına bende imza atmıştım, dolayısıyla sizin yazınıza göre TSK'ye belden aşağı vurmaya çalışanlardan birisi durumuna düşmüş oluyorum. Bu yazıda TSK'ya nasıl bir belden aşağı vurma var? Anlatabilir misiniz? __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #7 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| TSK içerisinde bulunan kaliteli aydın Türkiye insanları olmasaydı bu türban yıllar önce yasalaşabilirdi. Onların duyarlılığını kutlamak gerekir düşüncesindeyim. Sonunda bazı güçler orduyu da asimile etmeyi başardı. Ne diyelim? Onlarda sineye çekilirse bizler mağaralara saklanalım. __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Dünya alem biliyor ki;Türk Ordusu Milletin Ordusudur.... Ve yine dünya alem biliyor ki:Türk Milleti...Laik,demokratik,sosyal bir hukuk devleti olan ve Yüce Atatürkün kurduğu Ulusu ve Toprağıyla bölünmez bir Vatanda yaşayan, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten inanan kimseler topluluğudur... Milletimizin bu olduğunu kastediyorsunuz...Öyle değil mi?... Hemfikirseniz...''Bir Millet ne ise Ordusu da o olmalıdır...'' cümlenize yürekten katılıyorum...Ve ''Ordumuz tek başına Kemalistlerin değil..'' işte bu homojen milletin Ordusudur demeyi de zevkle benimsiyorum.... Saygılar | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| bu ülkeyi ordu kurmuştur, ordu her daim yönetime ortak da olmuştur, bugün de olmaktadır. kimi zaman milletin ordusu olup menderes gibi diktatörleri-işbirlikçileri devirmiş, kimi zaman da amerikanın ordusu olup, demirel ve ecevit gibi demokrat yöneticileri devirmiştir. öenmli olan, orduyu tamamen milletin ordusu yapmaktır. büyükanıt ve başbuğ çizgisinde olduğu sürece, pek falza şüphemiz yok TSK'dan. ayrıca şu sözü de çok severim ; biz milleti olan bir orduyuz! __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Bana tsl düşmanı dersiniz ama bende askerlik yaptım... Bu ülke muhalifi, muhalif olmayanı , solcusu sağcısı herkesten müteşekkül... Kendi kendinize atıp tutmayın bu milletin hiçte öyle belirgin bir atatürkçülüğü vs yok! Hiçbir zamanda Atatürkçü partileri yarıdan fazla bile desteklememiştir... Çünkü insanların kafasındaki Atatürkçülük ile Atatürkçü geçinen kemalistlerin yaptıkları birbirine uymuyor! Millet halkını seven , kollayan, özgürleştiren, bir kahraman görüyor atatürkü ama tüm kemalist kesimlerin açıkça baskıcı olabildiğinide görüyor... fazla açık olmamak , edepli olmak, ahlak yargıları vs bu ülkede biraz daha muhafazakardır batıya göre... Ama millet "başörtüsü dinim, namusum nasıl yasaklarlar" diye kemalistlerin pratiğini görüyor... Küçüçük çocuklara hergün kar kış demeden soğuk tipi demeden tek tip üniforma giydirip yanaşık düzen askeri disiplinde avazı çıktığı kadar ulu önderlerine bağlı kalacaklarına yemin ettirenler küçükük kızların başörtülerini o kadar dert etmesinler... Yoksa çok ama çok açık verirler.! | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|