"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Kuran'da Örtünme, Kapanma / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına söyle: (Bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman, kendilerini baştan ayağa bolca örten, şeffaf olmayan) dış elbiselerini üzerlerine iyice giyinip örtsünler. Bu, onların (cariye veya hafifmeşrep değil, şerefli ve namuslu) bilinmelerine, cinsel taciz/sarkıntılık edilmemelerine daha elverişlidir. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir. [Ahzab -59][/b] .................................................. .............................................. (Çoğu zaman, vakarla) evlerinizde oturun, dışarıya evvelki cahiliye/İslam öncesi zamanının çıkışı gibi süslenip çıkmayın. Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, Allah ve Rasûlü'ne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! (Peygamberin ev halkı), Allah, sizden ancak kiri (günahı) gidermek ve sizi tertemiz yapmak ister. [Ahzab Suresi-33] .................................................. ............................................... Ey îman edenler! Artık Peygamberin evlerine, siz bir yemeğe çağrılmaksızın, vaktine (de) bakmaksızın, (vakitli vakitsiz) girmeyin. Ancak davet edildiğiniz zaman girin; yemeği yiyince de hemen dağılın, söze dalıp eğleşmeyin. Çünkü bu, Peygambere eziyet veriyor, o da siz(e söylemek)ten çekiniyor. Fakat Allah, hak(kı açıklamak)tan çekinmez. Bir de onlardan (yani Peygamberin hanımlarından) gerekli bir şey istediğiniz (veya sorduğunuz) zaman, perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri için daha temizdir. Sizin, Allah'ın Rasûlü'ne eziyet vermeniz, kendisinden sonra onun hanımlarını nikahlamanız asla mümkün değildir. Bu, Allah katında büyük (bir günah)tır. [Ahzab Suresi-53] .................................................. ................................................ Ey peygamber hanımları! Siz, herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Eğer 'Allah'a saygı duyuyor/emrine uygun yaşamak istiyorsanız' (yabancı erkeklere karşı) edalı ve cilveli konuşmayın. Sonra kalbinde bir hastalık (kötü duygu) bulunan kimse, umuda kapılır (ve kendine bir pay çıkarır). Sözü uygun (ölçülü ve ciddî) şekilde söyleyin. [Ahzab Suresi-32] .................................................. .................................................. . Mü'min erkeklere söyle, gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve mahrem yerlerini (ırzlarını) korusunlar! Bu onlar için daha temiz (bir hareket)tir. Hiç şüphesiz Allah, onların yaptıklarından haberdardır. [Nur Suresi-30] Kaynak : http://www.ensevgiliye.net/forum/viewtopic.php?p=22885 Ben şahsen, Arapça'dan yapılan çevirmelerin tam doğruyu yansıtmadığını düşünmekteyim. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. Keje Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-01-08 13:50 .Sebep: uzun alıntı.. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| ben de sana tamamen katılıyorum sayın "evolotion". çünkü çevirmeleri tarafsız bir çevirmen değil bir din aramı yapıyor. kaldı ki türkçe olan bir cümleyi bile iki insana okutsan farklı anlamlar çıkarır. işine nasıl geliyorsa öyle yorumlar. sonuçta insandır bunu bilinçli yapmaz.. bu olayda da böyle şeylerin olmuş olabileceğini düşünüyorum. çünkü çevirilerin içinde beni öyle dehşete düşüren şeyler var ki.. benim inandığım allah böyle şeyler emretmez.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|