| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Yurtseverlik Üzerine./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Merhabalar dostlar, Yıllardır Marksistler arasında tartışılan bir konu, “Yurtseverlik”, bir başka deyişle tartışmayı şöylede isimlendirebiliriz, “Yurtseverlik İlericilik midir?”. İstedimki bu başlıkta Yurtseverliği belli başlıklarda tartışalım. Bu başlıklar, “Yurtseverlik ilericilik midir?”, “Yurtseverlik ve Milliyetçilik”, “Yurtseverlik üzerine notlar”, “ML ideolojinin yurtseverliğe bakış açısı”, “Yurtseverlik ve halk sevgisi” ve “Yurtseverlik ve Enternasyonalizm” olarak kafamda belirledim, ancak katılıma göre konu başlıklar çoğalabilirde, bu siz katılımcı dostlarımıza bağlı. “Yurtseverlik ilericik midir?”, “Yurtseverlik üzerine notlar”, “ML ideolojinin yurtseverliğe bakış açısı” bu başlıklar birbirine çok yakın olmasından dolayı tek bir şekildede cevaplamak mümkün, ancak açıklayacı olması sebebiyle yorum yazarken hangi başlık adına yazdığınızı belirtirseniz sevinirim. Bu başlıktaki amaç, çıkmaz sokağa girmiş bir tartışma başlatmak değil, aksine fikirlerimizi ve edindiğimiz bilgileri paylaşarak fikir alış-verişinde bulunmaktır. “Yurtseverlik ve Milliyetçilik”, “Yurtseverlik ve Enternasyonalizm” bu başlıklarda birbirine yakın bulunmasından dolayı bunlarıda tek şekilde cevaplandırabiliriz ama açıklayıcı olmaya dikkat edersek sevinirim. Fikirlerini sunmak isteyen dostlarımız, istediği başlıktan başlayarak düşüncelerini paylaşabilirler. Dostluk ve Saygılarımla Umut Okuyan __________________
Daha çok özgürlük; Daha çok demokrasi; Daha çok zenginlik; Daha çok adalet; Daha çok eşitlik... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bence şurdan başlanılsa daha iyi olur: yurtseverlik iyi bir şey midir? vatanseverlikten farkı nedir? Burdaki yurttan dünya kastedilmediğine göre enternasyonalizmle karşıtlık oluşturmaz mı? Sorun sevmek ve sevmemek gibi soyut ve gerçeklikten uzak kavramlarla açıklanabilir mi? |
|
| #3 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Yurtseverlik milliyetçiliğin gülen(!) daha çok sırıtan yüzüdür. |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
![]() İlk görüş Sn. giz'den geldi, hadi bakalım. ![]() Saygılarımla __________________
Daha çok özgürlük; Daha çok demokrasi; Daha çok zenginlik; Daha çok adalet; Daha çok eşitlik... | |
|
| #5 | |
| "Yurt" ve "vatan" kelimesinin aynı anlama geldiği üzerine uzun bir tartışma vardı forumda. Doğal olarak yurtsever ve vatansever de aynı anlamda olmalı. yani tekepeliler ile ülkücüler aslında aynı saftalarmış. Adamların yüreği geniş her bir şeyi seviyorlar.. Ama nedense dialog eksikliğinden olsa gerek birbirlerini hep karşıda görüyorlar.. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Benim yazımla birlikte bu son olsun. Tartışmalarımız ideolojik olursa daha verimli olacaktır. Saygılarımla __________________
Daha çok özgürlük; Daha çok demokrasi; Daha çok zenginlik; Daha çok adalet; Daha çok eşitlik... | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Ben kendimi yurtsever(vatansever) olarak adlandırıyorum.Siyasi görüşümü soranlara yurtseverim diyorum.Milliyetçilikle yurtseverlik birebir örtüşmez. Hem Yurtsever, hem devrimci olunabilir mi ,ben tereddütlüyüm.Zira devrimciler, sosyalistler sınırları önemsemez, bir kısmı askerliği(vatan savunmasını) reddeder, bir kısmı bayrak taşımayı faşistlik zanneder vs vs.Bu sebeplerden vatanseverlikle,devrimciliği birarada bağdaştıramıyorum. __________________
Küçük kapılardan girmeye çalışanlar eğilmeye mecbur olurlar. Cenap ŞAHABETTİN |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
![]() Saygılarımla __________________
|
| #9 | |
| Bildiğim kadarıyla şuanda bu "etiketi" sadece tekepe ve detepeliler kullanıyor.(Hatta bu isim için kavga etmişlerdi). Yurtseverlik bu grubların kullanımdan ayrı olarak kendi başına var olan bir kavram ,ideoloji vs. değil ki. Bu kavramı etiket olarak kullananları düşünmesek aslında siyasi litaretürde yurtseverlik diye bir şey yok..Ama illa bir karşılığını bulmak istiyorsanız o da milliyetçiliktir ve zaten milliyetçilik yeterince tartışılan bir kavram. |
|
| #10 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Yurtseverlik ile Vatanseverliği aynı kulvarda görmüyorum. Ben yurtseverim. Yurtseverlikte ırkçılık yoktur. __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|