"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Insan Suresi, ayet:30, Tekvir:29 “Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz..” 76/Insan/30: 76/30. Allah dilemedikce siz dileyemezsiniz. Dogrusu Allah, bilendir, Hakim'dir. 81/tekvir/29: Alemlerin Rabbi olan Allah dilemedikce sizler bir sey dileyemezsiniz. “Allah kimi dilerse onu saptırır, ve kimi dilerse onu doğru yola koyar.” (Enam suresi, ayet:39) 6/Enam/125: Allah kimi dogru yola koymak isterse onun kalbini Islamiyet'e acar, kimi de saptirmak isterse, goge yukseliyormus gibi, kalbini dar ve sikintili kilar. Allah Boylece, inanmayanlari kufur batakliginda birakir. 6/Enam/33: 6/39. Ayetlerimizi yalanlayanlar karanliklarda kalmis sagir ve dilsizlerdir. Allah kimi dilerse onu saptirir ve kimi dilerse onu dogru yola koyar. 10/Yunus/99“Ey Muhammed! Rabbin dileseydi, yeryüzünde insanların hepsi inanırdı.” 10/Yunus/99: 10/99. Rabbin dileseydi, yeryuzunde bulunanlarin hepsi inanirdi. oyle iken insanlari inanmaya sen mi zorlayacaksin? 32/Secde/13):Biz dilesek herkese hidayet verirdik. Fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracağıma dair, benden söz çıkmıştır.” /Secde/13: Biz dilesek herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracagima dair Benden soz cikmistir. Enam/125: Allah kimi doğru yola koymak isterse, onun kalbini Islamiyet’e açar. Kimi de saptırmak isterse, göğe yükseliyormuş gibi, kalbini dar ve sıkıntılı kılar. Allah inanmayanları küfür karanlığında bırakır Enam/149): "Ustün delil, Allah’ın delilidir. O dileseydi, hepinizi doğru yola eriştirirdi de!” __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: Aydın
| Demekki Kuran'da da çelişkiler var.Ama bunlar neden görülmez anlamıyorum.İstese yapar, istese yapar....Zaten inananlar da böyle söylüyor.Bu yüzden mi insanlar birbirini öldürüyorlar? |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Canugur ! Onlardan gücünün yettiği kımseleri davetinle şaşırt;süvarilerinle,yayalarınla onları yaygaraya boğ;mallarına,evletlarına ortak ol,kendilerine vaatlerde bulun.Şeytan kendilerine aldatmadan başka birşey vermez.(Isra -64 ) Kim Rahman'ı zikkretmekten gafil olursa;yanından ayrılmayan bir şeytanı ona musallat ederiz.(36) Şüphesiz bu şeytanlar onları doğru yoldan alıkoyarlar da onlar,kendilerinin doğru yolda olduklarını sanırlar.(Zuhruf-37 ) ....Şeytan onlara yaptıkları işleri güzel gösterip onları doğru yoldan çıkardı.Oysa bakıp görebilecek durumdaydılar.(Ankebut-38 ) Allah buyurdu ! Haydi,verilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık !Andolsun onlardan sana kim uyarsa,sizin hepinizi cehenneme dolduracağım.(Araf-18 ) .....Çünkü o ve yandaşları,sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler.Şüphesizbiz şeytanları inanmayanlara dost kıldık.(Araf-27 ) Allah veya Tanrı ;dediklerini yapmak ve yaptırmak için,yarattığı şeytanı kullanıyor.Canugur kardeş her yanını şeytanlar sarmış,onlarla oturuyor,onlarla dolaşıyorsun.Sen yanmışsın arkadaş.Gerçi onları ağırlamak oldukça masrafsız. :-) Saygılarımla Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-04-06 19:48 . |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Orda dileseydi yazıyor arkadaşlar...bunu göremiyorsunuz herhalde...takdir kime verilmiş bunları görmek çok ta zor değil ..şunu unutmayın ki kuran ayetlerin cımbızla çekilip..hüküm verilebilecek bir kitap üzgünüm ki değildir..siz arkadaşlar dört kadın alabilirsiniz ayetini görüp aaa bak ne diyor diyorsunuz ama arkasındaki şartları göremiyorsunuz..der ki eğer adaleti sağlayabilecekseniz...bir başka ayette ise istesenizde adaleti sağlayamazsınınz der...yani çok özel şartlar oluşmadıkça bunu desteklemez..kuranı anlamak jeorge politzerin kitabını anlamaya benzemez maalesef...ayrı bir bakış açısı ve tarihsel bilgi(nüzul sebebi) gerekir... |
| #5 | |
| sayın kanaat, size teşekkür ediyorum.çok güzel yakalamışsınız aynı içki ayetindeki gibi.içkiliyken namaza yaklaşmayın diyen kuran-ı kerim den sadece namaza yaklaşmayını almak gibi birşey.en doğrusuda nüzul sebebi araştırılmadan bu konularda fikir yürütülemez. saygılar |
| #6 | ||
| amma da güzel yakistirmalar yapiliyor dogrusu. Ne alakasi var ickili-namaza yalasmayin-ile:-) Yukaridaki alintilarda dileseydi diyor degil mi? Peki neden dilememis? Sorun burada. dileseymis yaparmis ama yapmamis. Zaten anlatilmak istenen de budur. Dikkatatli okuyunuz. Alıntı:
seytan onlari dogru yoldan cikarmis(!) Kimi? Bizi mi? O halde bizi seytan mi yaratmis ta seytani engelleyememis? Kendisine en benzeyen, camurdan yarattigi insana sah damarindan yakinken, seytanin ayartmasi karsisinda caresizlik degil mi ? Siz böyle deger verdiginiz bir sanat yapitini dahi gözünüzden sakinmaz misiniz. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-05-06 19:25 . | |
| #7 | ||
| Alıntı:
| |
| #8 | ||||||
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
insanliga son derece yararli atomun, ayni zamanda onbilerce can aldigini da biliyoruz. Alıntı:
Mevlanayi inceledigimde, "seytan diye bir seyin olmadigini söylersem, buhalk beni taslar" demisti bir yazisinda. HAtta daha da ilginci, bu aylari günesleri ve yildizlari sizin icin yelestirdik, kandil filan gibi kuran söylemlerinden daha gercekci yaklasimlari da var Mevlana´nin. Bakin ne diyor: "Ben bu günesin, yildizlarin portakal gibi yuvarlak dönen bir ates topu oldugunu söylersem beni yine taslarlar:" Bakin bu yuvarlak ates topu bilgisi, sümer kültüründe de vardir. Nasil olduysa bu kadar önemli bir gercek, kurana islememis te, iki deniz ayrimi gibi ayrinti bilgiler benzeterek kuran da varmis gibi gösterilmis. Iki denizden kasit; Muhammed´e babalik ypan amcasi ebu Talip´tir bilirsiniz. amcasi, Muhammed´i gercekten iyi yetistirmistir. Kervanlarla Süveys kanalina kadar gitimisler, orada, henüz kanal olmadigindan iki ayri denizin yan yana oldugunu tüm yöre halki bildigi gibi kendisi de görmüstür. Kizildeniz, güneydeoldugundan akdenize oranla daha tuzlu ve sicaktir. Cebelitarik aciklarinda olsugu sanilan olay tamamen farklidir. Eger dünyeye iliskin henüz bilinemyen seyler verilecekse; kuran´da bu bilimsel detaya kadar verilmesi gereken daha öyle önemi gercekler söylenmemistir ki, iki denizi ayirdik sözlerine naden bukadar sariliniyor anlasilmis degildir. Tabi bunu, siz söylediginiz icin yazmiyorum, böyle iddia edildigi icin bu örnege degindim. Alıntı:
sayglar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |||||
| #9 | ||
| Alıntı:
Şeytan konusun dediğim gibi tamda anlaşılamamaktadır. Belki allah Bizleri uyanık kılmak için böyle bir kavram ortaya atmış olabilir .ama şimdilik agnostik gibi .yada benim yeteri kadar bilgim yok şimdilik(ne yazıkkıi vaktimde yok) Zannedersem furkan suresin de geçen bir ayette iki denizin birbirinden ayrıldığı anlatılıyor. Şimdi bunu ilk defa kuran diyor diye bir iddiam yok . Elbette bazı kaynaklarda İlk defa kuran bundan bahsediyor denilirse haksızlık olur... Belki sizin dediğiniz gibi daha önce bilinen bir olay olabilir. Sümerlilerle ilgili ilk fırsatta bu konuyu araştıracam. Burda bence bir mucizeden bahsedilmektedir. Yani biz böyle yaptık gibi ama ilk biz duyuruyoruz anlamında değil... Ben ce allah inanamayanlar kadar inananlarında düşünce yapılarını kontrol etmeleri gerekiyor. İkinci bir olay kuranı kerimi bir fen kitabı gibi tanıtmak benim hiç bir zaman hazzetmediğimbir olaydır. Kuranda herşeyden bahseder her tür buluş kuranda vardır gibi şeyleri hiç sevmem... Bunun aksini düşünmeği de kurana bir hakaret olarak görmem. Belki vardır ama bu da bizim bilebileceğimiz anlamda değildir. zaten buda beni ilgilendirmez ... Çünkü anlamaktan aciz olduğum bir konu beni bağlayamaz... Ben kuranı kerimi bir yol gösterici olarak görürüm bir bilim kitabı olarak değil...saygılarla phidas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-04-06 11:28 . | |
| #10 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
|
|