| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İntihar etmeyi hiç düşündünüz mü?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Günümüz koşulları, hayat ,bazen gerçekten çekilmez geliyor.Merak ediyorum intihar etmeyi,hiç düşünmemiş insan varmıdır?Dünyaya bir şekilde geliyoruz,bizlere sorulmadan ,peki sizce kendi ölümümüzün zamanına kendimiz karar vermelimiyiz...insanların böyle bir hakkı olmalı mı?yaşamak istemediği bir hayatı kabul etmeme hakkı olmalı mı?................Saygılarımla... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: AB
| En zor donemlerde bile intihar etmememin tek sebebi Allah'a olan inancim. Allaha inanmasaydim intihar edebilirmiydim bilmiyorum ama bu bu olasilik cok artardi. |
|
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| intahar etmek için insanların elinde ne kadar sebep var ise yaşamak için de bir o kadar sebep vardır.Kendi hayatına son vermekte her babayiğidin harcı değildir.İşte size kıssadan hisse: ODUNCUYLA AZRAİL yoksul bir oduncu varmış ormandan odun keser sırtına yüklenip satarmış bir gün gene odunu yüklenmiş gidiyor yol yokuşmuş yaşlı amcanın dizlerinde derman kalmamış odunları yere bırakır der ki: nedir benim bu geçtiğim borçlar,çocuklar birde bu yıllardır bi rahat nefes alamadım Ey Azrail gelde şu canımı al der demez Araili karşısında bulur azrail der: buyur benimi çağırdın oduncu: şey şu odunları sırtıma koyarmısın ama sakın canımı alma elbet bir alacaksın zaten der: Dertlerden kurtulmak ölüm çare değil insan her çeşit güçlüğe katlanır yeter ki ölüm olmasın. Gökyüzüne bakarsanız Güneşi görürsünüz,Yere bakarsanız Çamuru görürsünüz. beysim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-02-08 22:04 . |
|
| #4 | |
| Sevgili shiraz; Sence nasıl bir Tanrı inancı ,bizim mutsuz olmamızı isteyebilir ki, bana göre bir insan yaşamak istemediği bir hayatı sürdürmek zorunda değildir.Tanrı varsa ki var olduğuna inanıyorum,kimilerine verdiği mükemmel hayata karşılık kimileri açlık sefalet içinde ölüyor.ben diyorum ki saygınlığı olmayan bir hayatı yaşamaya gerek yok nasıl yaratılırken bizlere sorulmadıysa bizlerde ölmek istiyorsak bu bizlerin en doğal hakkı olmalı,Tanrı korkusuyla rezil bir yaşamı sürdürmemeliyiz,hayatımızı devam ettirebilme hakkı bizlere ait olmalı bunun sonunda Tanrı tarafından yargılanmamalıyız.nasıl bizlere verdiği dertler için onu yargılayamıyorsak o da bizi yargılamamalı............. ........... Saygılarımla.... |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
![]() | |
|
| #6 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| İntihar bilinçli bir eylem değildir. |
|
| #7 | |
| intihar etmemekteki bahanenin tanrı ile ilişkilendirilmesi korkuya giydirilen kılıftır bunun dışında intihar en basit çözüm biçimlerindendir ve çözüm kişiseldir sorunlar tek cephede düzelsede yaşanmaya devam eder ... |
|
| #8 | |
| Sevgili Giz!sanırım intihar için bir iradenin tecelli etmesi gerekir,bireyi intihara sürükleyen nedenler silsilesi ayrı;bireyin intihar anı ayrı değerlendirilir,intihar bir tercihtir,bir irade koymadır.bireyi intihara sürükleyen nedenler silsilesini birey kendi iç dünyasında değerlendirir ve bir tercih yapar YA TAMAM YA DEVAM...Sevgiler,Saygılar.. ![]() |
|
| #9 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
| |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Alıntı:
Bitkisel yasam suren hasta insanlarin aileleri tarafindan olumlerine karar verilmesi yasalar cercevesinde kabul edilmistir. Intihara iten sebeplerden biride insanlarin istirap cekmesi olarak degerlendirebilir. Fiziksel veya duygusal anlamda istirap cekenlere gogus-kanat germek ihtiyac duyulan bir durumdur. Sizofrenlerin, endise bozuklugu olan bireylerin intihar etme eylemlerine girismeleri, anormal olmayan insanlara oranan daha yuksektir. Bunun sebebi ise halusinasyonlarin artisi veya yogun stres olarak tanimlanabilinir, nitelendirilebilinir. Peki ya kendini 'canli bomba' seklinde infilak edenlere ne demeli? Buda dinciligin ve milliyetciligin hat safada oldugu ve ruhsal sikintilari olmayan kisilerce gerceklestirilen eylemler olarka gorulebilir. Bir insanin intihar edip-etmeyecegini anlamak icin devinimlerine, hareketlerine dikkatleri cekmeliyiz. Bu sekilde belki bir cani kurtarmaya tanik olabilir veya bir sekilde mudahil olabiliriz. Bana sorarsaniz ben intihar etmeyi dusunmedim, en zayif olmam gereken anda dahi gucluydum ve gerektigi donemlerde cok caba sarf ettim. __________________
Gencler hayati seviyor, ama siz onlarin isyan etmelerine sebep oluyorsunuz. Lutfen sorumlu ebeveynler olun.. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|