"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| İslam değişmeyen tek din (mi) / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Geçenler Kuran okumak üzerine bir tartışma yapıyorduk ve ben Türkçe meallerine inanmadığımı belirttim.Tabi arkadaşlarım inanmadı ve internetten 2 büyük din adamının türkçe meallerini açtık rasgele ilk karşıma çıkan dua da ilk cümleyi okudum ve iki meal de de farklıydu çümleler.Baktımki her cümle de yani diye anlatımlar var.Bakınız bilgili bir din adamı olsa bile kim kuran ı çevirirken bu anlaşılmaz deyip anlatmaya ihtiyaç duyabilir.Ben Kuran ın yeminli tercuman tarafından 1e 1 çevrilip hatta 2-3 farklı kişiye cevriltip karşılaştırması ve piyasaya sürülmesi taraftarıyım.Ben ne kadar anlamsız olsa da o şekilde okuyup ne anlıyorsam ona inanmalıyım yoksa sadece çeviriyi yapanın yorumuna inanmış olurum.Sizce bu yorum farklılıkları İslam ı değişmeyen bir din olmaktan uzaklaştırmamaktamıdır? __________________
Şşş çocuk uyuyor... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Zamaninda hukumetlerin emriyle Kur'an, Incil ve benzer kutsal sayilan kitaplarin yakildigi herkesce bilinen bir gercektir. Kur'an hukumetlerce yeniden yapilandirilmistir ve mutlaka bu hukumetler katki sunmustur kitabi mukaddeslere (incilde oldugu gibi). Islamin degismedigini soylemek koca bir yalandir. __________________
dalga gecmek yalnizca amerikalilarin degil, benimde isim |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| evet bu farklılıklar yanlışlıklara yol açabilir bencede tam olarak çevirilmelidir. |
|
| #4 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
Bu farklılıklar hele ki başka bir dile çeviri yapılıyorsa daha da fazla oranda ortaya çıkar. Mealler her zaman için birbirinden farklı olmaya mahkumdurlar. Arapçedeki herhangi bir kelimenin Türkçe de veya başka bir dilde bir kaç yakın anlamlı kelimeleri olabilir. Çeviri yapan bir kişi bir anlamı seçerken, diğer bir yazar başka bir anlamı seçebilir. Bu tamamen o kişinin tercihidir. Bu açıdan bu çevirilere Meal denir. Kur'an ın bizzat kendisi değildir. Kur'an ın orjinal metni herhangi bir zamanda değişmediği için, ve bugün yeryüzündeki herhangi iki Arapça metin arasında herhangi bir fark bulunmadığı için Kur'an'ın (sizin deyiminizle İslam) değişmediği sonucuna varırız. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
|
| #5 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> Bu açıdan bu çevirilere Meal denir. Kur'an ın bizzat kendisi değildir. Kur'an ın orjinal metni herhangi bir zamanda değişmediği için, ve bugün yeryüzündeki herhangi iki Arapça metin arasında herhangi bir fark bulunmadığı için Kur'an'ın (sizin deyiminizle İslam) değişmediği sonucuna varırız. Bizatihi bu forumdan, tasdik ettiğimiz bir bilgi bu.. Kuran içi boş bir bardak olarak, asırlardır değişmeden duruyor, bu doğru. Am kim ne zaman susarsa, içine işine geleni dolduruyor, onu içiyor, içiriyor. Ve işte islam bu diyor.. Kısaca, kuran, göründüğü kadarıyla, boş bir defter sayfasından farksız. İçinde hiç bir şey olmayınca da, değişmiş değişmemiş, hiç bir önem taşımıyor.. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
![]() siz yine cevir kazi yapiyorsunuz. yok su devirde su anlama gelismis te? gecin bunu... Her dil meramini en iyi bicimde toplumuna anlatir, bundan nasibini alanlar celiskiyi görünce sizin gibi kenardan gecer. Dil, matematik gibidir, evirip cevirip kivirmak olmaz. Buunu sunun icin söylediydi de, filan da gibi yaklasmayin, onu da bunun icin söylediydi de filan derseniz, konuyu bu güne getirmeyin, eski arapca üzerinde biraz daha calisin ![]() 5000 yillik Sümer tabletleri dahi cözüldü ve her dile de cevrilebiliyor.... Sizin sözünü ettiginiz ise hani su 1500 yillik bir tarih degil mi? insalari bir bilinmezlik cözülmezlik safsatasiyla büyüleymeye mi calisiyorsunuz? Siz inaniyorsaniz buyrun. Sorununuz kisiseldir, kimseyi de baglamaz. saygiyla. canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-02-08 16:41 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|