"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Yeraltından Notlar / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| saçma. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-01-08 04:33 . |
|
| #2 | |
| ![]() __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Dostoyevski'nin gercekten okunması sinir bozucu ve bilhassa okunduğunda insanın canını sıkan alaycı ,ismine yaraşan yeraltı kokan havasıyla insanı etkilememesi , nesnel dünyadan verdiği daha doğrusu yüzümüze çarptığı şeyleri gorduğumuzde yuzumuzu kapayıp ,toprağın altına sokma isteğini geri çeviriyor ve kitabın sonunu getirmemizi şeytani fısıldayışlarıyla sağlıyor.. Arkadasın yazısı için tebrik ediyorum ve emeğine sağlık diyorum. Dostoyevski'yi anlayanlardan ,onu keşfedenlerden olduğu gayetle net. Diğer tahlil ve yazılarını sabırsızlıkla bekliyorum. |
|
| #4 | ||
| Teşekkür ediyorum sn. İbrahim_oz.. Alıntı:
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bu bir isyan hikayesidir.Kendini fare yerine koyan kültüre,fareliği kabul ederek başlatılan bir isyan.Fare öyle olunmaz böyle olunur diyor asimiz ve eger sizin adaletiniz,hakkınız,hukukunuz buysa ben onurumu ve hazzı seve seve aşağılık bir fare olmakta bulurum... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Ben de bu kitaptan hezetmemiş bir tek kendim var sanıyordum. Hiç Dostoyevski'ye yaraşır bir kitap değildi. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| beni en çok etkliyen kitaplardan biriydi.17 yaşında falandım okuduğumda.Bitirdiğimde hayatımın jim carrey'nin filmlerindeki gibi aniden değişeceğini sanmıştım..Tabi hiç bir şey olmadı orası ayrı .. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|