"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sn Brusk'a Yapılan Yargısız İnfaz!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski04-02-08, 22:20  #1
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan
Sn Brusk'a Yapılan Yargısız İnfaz!

Sn Brusk bir süre önce gözaltına alınmıştı,hakkında burada bir sürü şey atılıp tutulmuştu,arkadaşımızın masum olabileceği kimsenin aklına gelmedi tabiki,yargısız infaz yapmakta üstümüze yok çünkü.Sn ŞoreŞ'ten aldığım bilgi doğrultusunda Sn Brusk'un serbest bırakıldığını öğrendim.Onunla telefonda görüştüm kendisi hakkındaki asılsız suçlamalarla gözaltına alındığını ve bugün serbest bırakıldığını söyledi.Sanırım artık insanlar hakkında yargısız infaz yapmadan önce bir kez daha düşünürüz.

Aydınlık günler her zaman için masumdan yanadır.
Eski04-02-08, 22:39  #2
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Konunun adresini verelim de tam olsun :

http://www.yaziyaz.com/forum/showthread.php?t=28343

Ben o konuda tam olarak şunu yazmıştım : yasanın doğru olup olması şu şartlarda önemli değildir, önemli olan yasaya uygun davranmaktır.

Bu sözlerim üzerinde inatçıyım. Bir kişinin haklı olmasının yasalar önünde hiç bir önemi yoktur. Önemli olan yasadır. Bir kişinin evinize girmesi ve bireylere zarar vermek üzere olması önemli değildir. Önemli olan sizin onu öldürüp öldürmemenizdir.

Bu bağlamda sn Brusk'un yazdıklarına katılmamın hiç bir önemi kalmıyor. Teröriste gerilla denmesi bile umrumda değil. Ama bugünün şartları ile sn Brusk'un bir kısım yazdıkları haklı veya haksız olabilir. ancak suç teşkil ediyorsa gözaltına alınması kaçınılmazdır. Ne yazıktır ki böyle bir hukuk devletinde milyar dolarlık vurgun yapanlar bir yıl yatarken baklava çalanlar 24 yıl yatmaktadır. Çünkü devletlerde mahkemeler mantığı değil yasayı gözetir ve ona göre karar verir. Sn Brusk'un serbest bırakılmasına sevindiğimi söylemeliyim. Çünkü hiç kimse internet köşelerinde yazdıkları için yargılanmamalı.

Dağlı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-02-08 22:41 .
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-02-08, 23:57  #3
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Yazılanların doğruluğundan ziyade ideolojik diktaya uygun olup olmaması önem arzediyor...

Gelişememiş bir siyasetin devr-i daimi...

Her an yitiriliyor, her saniye kaçırılıyor, Kaybetmek kader oluyor...
phidas is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-02-08, 00:13  #4
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Daha yeni duyuyorum bu olayı...Ne,ne kadar doğrudur,neler çevriliyor/çevrilmiyor bilemetyeceğim fakat:Sn.Brusk'a geçmiş olsun dileklerimi bildiriyorum....

Eğer,böyle bir olay gerçekleşmişse de,artık şaşacak bir yan göremiyorum ama,bu yine kısıtlamaya dair,düşünce özgürlüğünün olmayışına dair en iyi örnektir...

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-02-08, 00:22  #5
Serda

Serda'nın Avatarı

Alıntı:
bu yine kısıtlamaya dair,düşünce özgürlüğünün olmayışına dair en iyi örnektir...

Sevgili Nilsu,düşüncelere her zaman ki gibi pranga vurmaya çalışıyorlar,bizler düşüncelerimizden dolayı yıllarca damlarda yatmadık mı,idam sehpalarını boylamadık mı...Faşist cuntanın anayasası bizleri halen düşüncelerimizden dolayı esir almaya çalışıyor.Onlar bizlere yaptıkları zulmün hesabını vereceğine halen bizlerle hesap görme derdindedir.Sn Brusk bir kitap yazmak için topladığı arşivi bahane edip gözaltına almışlardır,ama kitap yazım aşamasında olduğu için suçlu olmadığına karar verilmiş ve serbest bırakılmıştır.

İnternet üzerinden veya değil hiç kimse düşüncesinden dolayı suçlanamaz.
Eski05-02-08, 00:24  #6
Serda

Serda'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın phidas şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yazılanların doğruluğundan ziyade ideolojik diktaya uygun olup olmaması önem arzediyor...

Gelişememiş bir siyasetin devr-i daimi...

Her an yitiriliyor, her saniye kaçırılıyor, Kaybetmek kader oluyor...

Elbetteki öyle var olan rejimi takdir edici yazılar olsaydı birde madalya takarlardı.
Eski05-02-08, 00:26  #7
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili Nilsu,düşüncelere her zaman ki gibi pranga vurmaya çalışıyorlar,bizler düşüncelerimizden dolayı yıllarca damlarda yatmadık mı,idam sehpalarını boylamadık mı...Faşist cuntanın anayasası bizleri halen düşüncelerimizden dolayı esir almaya çalışıyor.Onlar bizlere yaptıkları zulmün hesabını vereceğine halen bizlerle hesap görme derdindedir.Sn Brusk bir kitap yazmak için topladığı arşivi bahane edip gözaltına almışlardır,ama kitap yazım aşamasında olduğu için suçlu olmadığına karar verilmiş ve serbest bırakılmıştır.

İnternet üzerinden veya değil hiç kimse düşüncesinden dolayı suçlanamaz.

Ne yazık ki....Yazınızın tamamına katılıyorum ki örnekler de yeterince ortada!Olaydan tam haberim olmadığı için ''olup olmadığını bilmiyorum''dedim...

Tabi,yazılacak kitaplar sıkı denetimden geçmeli ve onlara uygunsa basılmalı değil mi...Farklı kitaplar ve fikirler olsun ama bizim çerçevemizde...

Ne geldi aklıma...Bir ara sendikalardan biri''sol düşünceler de oldun istiyoruz''demişti...Farklılıklara tahammül gösterebildikelri kadar,kendi sınırlarını geçmediği sürece açıklar sağolsunlar...

Her zamanki olaylar deyip geçiyorum...Alışıp,uyuşmak bu olsa gerek....

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı