| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kadınlar Erkeksiz Çocuk Sahibi Olacak/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Kadınların erkeksiz çocuğu olacakİnsanoğlu artık üremek için erkeğe ihtiyaç duymayabilir. İngiliz bilim adamları kadınların tek başlarına çocuk sahibi olabilmesinin yolunu açan bir buluşa imza attı. Newcastle Üniversitesi"nden Prof. Kerim Nayernia, fareler üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda, dişilerin kemik iliğinden alınan hücreleri bazı vitaminler ve kimyasallar kullanarak sperm hücresine dönüştürmeyi başardı. Nayernia şimdi bu deneyi insanlar üzerinde de denemek için izin aldı. Eğer başarılı olursa kadınlar bir erkek partnere ihtiyaç duymadan çocuk sahibi olabilecek. Nayernia çalışmalara iki ay içinde başlamayı planlıyor. Buna göre “kadın spermi” iki yıl içinde hayata geçecek. Yumurtaları dölleme kapasitesine sahip ve erkek sperminden hiç farkı olmayan sperm ise bundan üç yıl sonra üretilmiş olacak. Yani 5 yıl içinde çocuk için erkek spemine olan ihtiyaç tamamen ortadan kalkmış olacak. Nayernia geçen yıl da erkeğin iliğinden aldığı hücreleri sperme çevirmeyi başararak, kısırlık tedavisinde önemli bir gelişmeye imza atmıştı. İngiliz bilim adamı bir yandan da erkek kemik iliğinden yumurta elde etmek için de çalışmaları sürdürüyor. Ancak bu çalışma erkeğin kadına ihtiyaç duymadan çoğalmasını sağlayamayacak. Çünkü döllenmiş yumurtanın dokuz ay taşınması için yine bir kadına ihtiyaç var. Not:Alıntı __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Anaerkil sisteme geri dönecegiz desenize... ![]() __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... |
|
| |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| iyi de spermler de evrimleşen dünyada daha adapte olmuş bireyler meydana getirebilmek için gen olarak değişiyor ve gelişiyor. Bir spermin yapay olarak elde edilmesi bu doğal seçilime bilinçsiz müdahale edilmesi anlamına gelebilir ve türün gelişimini olumsuz etkileme sorununa yol açabilir ileride. Neticede bir erkeğin spermleri onun yaşam boyunca elde edebileceği deneyimlerin genlerinde bırakabildiği etkilerin izlerini taşır, yapay bir yöntem ise bu doğal gelişmeye müdahale etmektir... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| hımm sanırım erkekler baba olamama korkusunu yaşamaya başlayacak çocuklarda yetim doğacak erkeklerde sperm işini hallettiklerine göre döllenmeyi kuş yumurtası içine monte ederek farklı bir insan ırkı yaratabilirler yani yüzyıla kadar insanlar yürümeyi bırakıp uçmaya başlayabilirler ![]() |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| -Elde edilen yapay sperm ve yumurta hücrelerinin döllenmede verim sağlayıp sağlamayacağı şüphelidir. Hermafrodit dediğimiz, hem erkek hem dişi üreme hücresi bulunduran canlılar mevcuttur zaten doğada ve bunların çok küçük bir kısmı kendi kendini dölleyebilme yeteneğine sahiptir. Büyük kısmı bünyesinde her iki üreme hücresini de bulundurmasına rağmen döllenmek için yine bir başka türdaşına ihiyaç duymaktadır. -Zaten kompleksliği su götürmez olan insan için çeşitliliğin büyük risk altına girmesi demektir bu. Ayrıca genlerde resesif kodlu olan iyi veya kötü karakterin gün ışığına çıkması da demektir. -Bu durumun test edilmesi süreci, bilimsel araştırma sürecinden deneme yanılma yöntemine bir nevi geçiştir. Diyelim yapay spermle orjinal yumurta birleşti. Döllenmenin gerçekleşmemesi hali hayal kırıklığı, gerçekleşipte verimsiz döl oluşturması hali can sıkıcı ve tabii gerçekleşipde verimli döl oluşturması umut ışığı olacaktır. Oranlarsak eğer sevimsiz sonuçlar daha ağırlıklı, özellikle 2. durum benim şimdiden tüylerimi diken diken etti. -Ama nedir? Denemeye değer. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| konuya ilişkin doğacak komedi dizisi çocuk annesine sorar anne benim babam kim -ben senin babanım yavrum bir önceki teorimiz olan kanatlı insanlar - anne bizi leylek getirdimi yoksa babamız mı çocuk annesine sorar anne ben nasıl geldim -kendime bir eş bulamayınca seni tekbaşıma yaptım |
|
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Diyelim ki denilen doğru. Yani kadınlar erkekler olmadan çocuk sahibi oldu. Sonra ne olacak? Erkeklerin papucu dama mı atılacak? Hiç sanmam. Erkek ve kadın sadece çocuk doğurmak için mi çiftleşiyor? Hayır. Erkeklere uçkur düşkünü derler ama... Kadınların daha fazla uçkur düşkünü olduğunu düşünüyorum. ![]() Bir şey değişmeyecek yani. Ve kimse bu yöntemi istemeyecek bile. Bir kaç feminist dışında. Onlarda çocuk istediklerinden değil, belki erkeksiz çocuk yapılabileceğini göstermek için. ![]() Kadınlar, sevdikleri erkekten çocuk sahibi olmak için eskiden ne yapıyorsa gelecekte de onu yapacak. Saygılar, |
|
| #8 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| "Erkeksiz kadın bisikletsiz balık gibidir" ![]() |
|
| #9 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Erkeksiz kadın aşksız evlilik gibidir. Erkeksiz kadın tuzsuz yemek gibidir. ![]() |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Erkeksiz kadın, yerlerde sürünen cicek gibidir. Erkeksiz kadın, sacları oksanmayan yetim gibidir. Erkeksiz kadın tahtsız kralice gibidir. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|